Örömszerzés online könyv folyamatosan megújuló szöveggel és fotókkal e-mail oromszerzes1@gmail.com
Várom a párom – Örömszerzés

Várom a párom

Várom a párom, itt megtalálom.

Mint ahogy a képen is látható, kizárólag nő és férfi párkapcsolatára érvényes adatokat küldj. Csak azt töltsd ki, amit fontosnak találsz, sem erkölcsi, sem anyagi felelősséget az oldal (oromszerzes.hu honlap) nem vállal, mindössze lehetőséget kínál arra a Te felelősségedre, hogy ebben a rohanó világban, megtaláld a párod. Küld el az adatokat és néhány napon belül, díjmentesen felkerül az oldalra. Egy kérésem van, ha összejött a kapcsolat írd meg, de ez sem kötelező. oromszerzes1@gmail.com

Hogyan szólítsanak:
Nemzetiség:
Lakhely:
Kor:
Magasság:
Hajszín:
Szemszín:
Súly:
Mivel töltöd a szabadidődet:
Családi állapot:
Iskolai végzettség:
Dohányzás:
Alkohol:
Elérhetőséged:
Fotó 2db.:

  ———————————————————–O—————————————————————–

                                            Szex idősebb korban „ a vén kecske is megnyalja a sót”.

                                                A napsütéses napok után, borús napok? Rajtad múlik.

Néhány gondolat a hétköznapok egyszerűségével, ami a Te életedben is megjelenhet. Felteheted a kérdést – miből gondolod, hogy te erről írhatsz? A válaszom egyszerű – korosztályhoz való tartozás és a tapasztalat bátorított arra, hogy megosszam veletek ezeket a gondolatokat. Tudom sokkal összetettebb és bonyolultabb ez a téma, de kezdésnek, alapismeretnek elegendő.

A szexualitás az emberiségnek egy olyan intim szférája, mely a privát életvitel érinthetetlen lényegét testesíti meg, amelybe senki semmilyen esetben sem hatolhat be, nem sértheti meg. Ez így igaz, ellenben semmiképp sem szabad magukra hagyni azokat akik, segítségre szorulnak, illetve segítséget kérnek. Jól tudom, hogy sok embernél nagyon „kényes” kérdés a szexualitással kapcsolatos problémák megbeszélése. (ez nem egy pattanás, vagy egy hascsikarás, ami majd elmúlik). Legyen az bármelyik korosztály, az egész életét végigkíséri. Az életünk bármely szakaszában megjelenhetnek hullámvölgyek, ezeket rendbe kell tenni ugyan úgy, mint bármi mást, ami megkeserítheti életünket. Ezért óvatosan, diszkréten, de tudatosan kell kezelni ezt a témát. Bár tudjuk, milyen negatív hatásai lehetnek , ha a szexuális vágy nem kap kielégülést, ennek ellenére nagyon sokan a legutolsó sorba „terelik” a szexualitással járó örömöket. Szinte minden korosztálynál, megjelenhet a szexualitással járó probléma az életében, aminek megoldása fontos a

komfortérzéséhez az életminőségéhez és stresszes életvitel feloldásához. Ha ezen nem segítesz, illetve nem keresed a megoldást, akkor jönnek a „borús napok”. Mint már korábban is írtam róla a szexualitással járó örömöket, ne kössük a korhoz. Nem korfüggő. Az évek múlása valóban változást hoz az életedben, de ezeket fel kell ismerni. A szexualitás mennyisége és minősége megváltozhat az évek múlásával, alakítsd hozzá a hétköznapjaidat.

Kapuzárási pánik a férfiaknál. Először is ne pánikolj. Ha eddig rendben volt a szexuális életed, azt karban kell tartani. Sajátos terápiaként úgy gondolod, jöhet egy „fiatal pipihús”, de valójában nem ez a megoldás, ez tiszavirág életű. Az igaz, hogy a tapasztalatodat tudod kamatoztatni a tőled fiatalabb hölgyeknél, sőt vannak akik szívesen veszik a „mester” tanítását, de ha lebuksz, következményekkel szembe kell nézned.

Ha a belső elválasztású ivarmirigyek működése lecsökken, legyengül, nőknél kb. 45 -55 éves korra , férfiaknál a 55 – 65-as évekre becsülik, ne is álmodozz róla, hogy téged elkerül, nincs kivétel minden embernél megjelenik. Átrendeződik, átáll az egész hormonrendszer és ennek elsősorban lelki, fizikai, tünetei vannak. Ezt kell észrevenned, felismerned és sok mindenen tudsz változtatni. Sokan úgy gondolják, hogy a szex a fiatal korosztály privilégiuma (előjog, kizárólagos jog vagy kivételes jog).

Ez az első pont amiben tévedsz. Ha már itt feladod, még esélyed sem lesz a folytatáshoz. Az idősebb korosztályban a szexuális vágyak nem tűnnek el, vagy igényled, vagy nem. Ha a férfi és nő állandóan táplálja a másik iránti szexuális vonzalmat, öregedés sokkal lassabban következik be. Több odafigyelést igényel kétség kívül. A hímvessző merevedését, illetve a férfi nemi hormon szintjét természetes módon fenn lehet tartani, megfelelő táplálkozással, rendszeres testmozgással, a tabuk és a gátlások feloldásával. Persze ehhez, kell egy megértő partner is.

Hogy veszed észre, hogy „ráléptél a változás ösvényére”. A sorrend nem törvényszerű, mint említettem fizikai és lelki tünetek megjelenését kell észrevenned.

Elsőként néhány fizikai tünet.

Már nem futod tíz alatt a százat, vagyis a testi erőd lecsökken.

Nagyon nehezen tudod magad rábeszélni, hogy most már kellene valamit sportolni.

Kitalálsz mindenféle határidőt, hogy elodázd a kezdést.

Említették ugyan, de valld be magadnak is, hogy elhíztál, izmaid petyhüdtek, ernyedtek. A rugalmasság és a gyorsaság ami jellemző volt rád, már csak az emlékezeteidben szerepel. Még lehetne bőven sorolni, de én rád bízom, hogy milyen további hiányosságokat fedezel fel vagy találsz, megváltozni készülő életedben.

Ha ezeken nem változtatsz és belenyugszol „kényelmes” életedbe, aranyos kis öregapó leszel és fogadd el, ha felkínálják az ülőhelyet. Ha a változást, vagyis a megújulást választod, sármos öregúr leszel, akinek a korát nem lehet meghatározni és a hölgyek, ha csak a szemük sarkából is, de vetnek rád egy pillantást.

A sok éves tapasztalat és a magabiztosság a szexben, lelkileg, érzelmileg kiegyensúlyozottabbá tesz. Nem a mennyiségre hajtasz, hanem a minőségre. Az évek múlásával a pénisz, különösen a makk érzékenysége csökkenhet. Ez részben szerencsés is lehet, mert nem kell odafigyelnem a korai magömlésre. Az évek ahogy múlnak az idősebb férfi orgazmusa, ejakuláció erőssége és az ondó mennyisége csökkenhet, persze ez azért egyénenként változó lehet. Egyet tudnod kell az erekciós zavar nem a korral jár, hanem valamilyen betegség van a háttérben, amin ma már az orvostudomány tud segíteni. Késlekedés nélkül keresd fel a háziorvosod, biztos segít és talál megoldást. Szervi és pszichés okai lehetnek, a depresszió is okozhat erekciós zavarokat, jobb ha utána jársz.

Lelki tünetek.

A nap végén úgy érzed, hogy rád szakadt a világ összes gondja. Kedélyed, energiád lecsökken, hangulathullámzásaid egyre szembetűnőbbek. Ahelyett, hogy törnéd a fejed a körülötted megoldandó problémákon, inkább üveges szemekkel „távolba nézel”. Szinte nem tudsz semminek sem örülni, az ábrázatod úgy fest, mintha egyfolytában citromot nyalogatnál. Felnagyítod a rosszat, leértékeled a pozitív dolgokat, a problémákhoz nemlétező okokat kapcsolsz, jó úton haladsz a depresszió irányába. Ezt szeretnéd? Akkor hajrá!

A hölgyeknél a tünetek részben azonosak lehetnek mint a férfiaknál, csak náluk még pluszban erősebben jelentkezhetnek a változó korral járó tünetek.

Menopauza (változókor után) a női hormon, az ösztrogén termelődése fokozatosan csökken, majd teljesen megszűnik. Mindezektől függetlenül a hölgyeknél a szexuális életnek biológiai akadályai sincsenek. A nem akarom, nem érdekel a szex, inkább mentális probléma. Tehát fejben kell rendbe tenni, helyére tenni a dolgokat. Igen tudomásul kell venni, hogy a testünk már nem olyan mint fiatal korban, de ettől függetlenül minden erogén zónák működik rajta. Ha elfogadod a tested egy szempillantás alatt megváltozik körülötted minden. Az „unokázás”, a takarítás, a család összetartása, a „kotlóstyúk” szerep is fontos, de ez nem azt jelenti, hogy „leírd magad”. Ha mindezek miatt hanyagolod a szexet előbb utóbb azt veszed észre, hogy egy aranyos öreganyóka leszel és a párod kezd eltávolodni tőled. Már nem dicséri meg a fodrászod munkáját, észre sem veszi az új ruhádat, nem paskol a fenekedre, stb. Neked pedig ezt kell észrevenni, időben felismerni. Ha nem vagy éber és belefeledkezel a fentebb leírtakba, akkor sokat kell „gyúrnod”, hogy visszaállítsd az előző időszakot.

A szexuális izgalom hiánya miatt nem, hogy örömteli lenne a szeretkezés, ellenkezőleg fájdalmas. A hüvely beszűkülése és a hám elvékonyodása miatt a behatolás fájdalmas, úgy érzed mintha egyet a hüvelybe, egyet a homokba tolnának. A Bartholin mirigyek szelepei beragadtak és nem termelik a csekély szexuális inger hatására azt a váladékot, ami korábban mint a vulkán lávája, úgy dőlt belőled (Bartholin-mirigyek, a női hüvely jobb és bal oldalán, a bejárathoz közel elhelyezkedő mirigyállomány).Mivel a szex fájdalmas és nyűg, inkább elutasítod. Így sikeresen rombolod saját és párod libidóját.

Megoldás egyszerű. Először is, ne add fel. Előítéleteket sutba. A párod szemében te még mindig az a csinos nő vagy, akit megismert. Rengeteg női praktika létezik, amit bizonyára te is megtanultál. Szerintem csábítani még mindig tudsz. Az otthonkát rejtsd el a szekrény mélyébe, helyette vegyél fel olyan alsóneműt, amit a párod is szívesen szeretne rajtad látni. Nagyon jó síkosítókat lehet vásárolni. A csók a petting a hangulatos együttlét, vagy egy remek program után, már hazafelé menet döntsetek arról, hogy ha hazaértek szexeltek, mert már a gondolat is fokozza a hormontermelést.

Nézzünk szembe a tényekkel.

Még a gondolat is távol áll tőlem, hogy „osztogassam az észt”. Hatvan felett, tudomásul kell vennünk, hogy sok minden, egyeseknél lassabban, másoknál gyorsabban megváltozik. Értem ez alatt a fizikai és szellemi teljesítőképességet, hiszen az elmúlt évtizedek lenyomata, külső, belső, jelei határozzák meg a napjainkat, éveinket. Nem hadakozni kell ellene, tudni kell ezekkel a változásokkal együtt élni. A változás minőségéért, csakis mi vagyunk felelősek. Nem szabad, kifogásokat találnunk, sorban lemondani mindenről. Nem egészen erről szól az időskor.

Öt alapvető dolgot kell szem előtt tartani:    étrend

                                                                                      vitaminok orvos által ellenőrzött szedése

                                                                                       mozgás

                                                                                       tisztálkodás

                                                                                       agy karbantartása, megoldás annak használata.   

Már az is egy szép feladat, hogy összeállítsd a napodat, hetedet, tervezz egy hónapra előre. A demencia (szellemi képességek hanyatlása) ellen legjobb gyógyszer.

Teljesség igénye nélkül csak címszavakban.

Étrend – nagyon fontos, hogy tudatában legyünk, mi az, amit fogyaszthatunk, vagyis összhangban legyen az egészségi állapotunkkal. 

Vitaminok – szigorúan orvos által ellenőrzött szedése, ne a szomszéd által javasolt megoldást válaszd.

Mozgáskimeríthetetlen tárház, de tartsd szem előtt az éveket. Mindent tehetsz, ami nem megterhelő.

Tisztálkodás –  Idősebb korban az alul tisztálkodás a jellemző, a kádba beszállni, kiszállni nem egyszerű és veszélyes is. Jó, ha van a közelben segítség. Ezektől függetlenül el kell végezni a mindennapos tisztálkodást, mindenki saját igénye szerint. Ha nincs lehetőség a zuhanyozásra, használj lemosó kendőt, szivacsot. Higiéniai szempontból szükség van a napi tisztító zuhanyra, de itt nem arról van szó, addig állsz a zuhany alatt, míg vízköves nem lesz a hátad. A hosszú locsi-pocsit kerülni kell, a sportolás után természetes egy zuhanyozás. El kell távolítani a bőrfelületről minden szennyeződést, mert könnyebben megtelepszenek rajta a baktériumok, vírusok, gombák.

A bőr védekezőképességére, faggyútermelésére, nagy kihatással lehet a túlzott tisztálkodás, akár még veszélyes is lehet, persze ez nem azt jelenti, hogy hanyagoljuk a napi mosakodást. Ismerni kell, saját bőrtípusunkat, és annak megfelelő készítményeket kell használni. A túlzásba vitt kozmetikumhasználattól allergiás reakció léphet fel. A zsírsavköpeny lemosása miatt a bőr irritálódhat, kiszárad, viszket. Táptalajt nyújt a baktériumok elszaporodásához. Érzékenyebbé válhat a bőr, a fertőzések veszélye fokozódik. A bőrünknek szüksége van értékes tápanyagokra, olajokra, ezeknek kiválasztásához kérd a kozmetikusod tanácsát. Megoldás lehet a babáknál használatos krémek, olajok, ha ezeket használod, nagyot nem tévedhetsz. 

Sajnálatos, hogy az idősebb korosztály nem beszél nyíltan ezekről a problémákról, röstelli és szégyelli magát, hogy 60-70-80 éves kora után is még él szexuális életet. Tisztelt Hölgyek Urak! Ha eddig nem mertetek dicsekedni a szexuális életetekkel, mert úgy ítéltétek meg hogy nem illik, stb. persze nem azt mondom, hogy világgá kell kürtölni, de a netán szóba kerül egy baráti társaságban, legyetek rá büszkék, hogy nálatok működik. Mert ez azt jelenti, hogy harmonikus a kapcsolatotok, egészségesek vagytok és tudtok örülni az életnek és egymásnak.

Az előjáték nagyon fontos, mint tudjátok az aktus előkészítésében elmaradhatatlan.

     

Mielőtt megtörténne az aktus mint említettem, érdemes síkosítót használni. Majd fokozatosan, egy-két- esetleg három ujj bevezetésével, kitágítani hüvelybemenetet és a hüvelyt. Ha mindez a partnered segítségével is történhet, még izgatóbb az előjáték. A tágítást elvégezheted előtte is, csak fel kell vállalnod, hogy vásárolsz egy segédeszközt, síkosítót és a siker érdekében „előkészíted a terepet”.

A szeretkezési pozíció megválasztása is nagyon fontos addig, amíg kellőképpen kitágul a hüvelyed. Biztos nem felejtetted el, amikor te vagy felül és a férfi hanyatt fekve várja az aktust. Így a behatolás mélységét és a mozgás intenzitását is te választod meg.

A felmérések korát éljük, ez nem véletlen hiszen a technika és talán az emberek nyíltsága lehetővé teszi, hogy az élet sok területét számadatokban rögzítjük, megvizsgáljuk, értékeljük és összehasonlítsuk. Az idősebb kori szex sem maradhat ki ez alól. A szexuális együttlétre való képesség egészen az aggkorig lehetséges. Több felmérési adatot összehasonlítva vizsgálatok kimutatták, hogy hatvan és hetven éves kor között a férfiak 75%-a, a nők 60%-a vallja magát szexuálisan aktívnak. Hetven év felett ez az arányszám még mindig 55 -60 %.

A nőgyógyászati vizsgálatok alapján kimutatható, hogy azok a hölgyek akik idősebb korban havonta több alkalommal élnek szexuális életet az idős koruk ellenére a hüvely belső fala rugalmasabb marad, a Bartholin – mirigyek váladéktermelése sem áll le. Az életkor előrehaladtával csökkenhet ugyan a reakciók időtartama és intenzitása szex közben, de idősebb korosztálynál is jelen vannak a szexuális képességek. A kérdés csak az, kihasználod a lehetőséget vagy nem? A mondás igaz „ha valamit nem használnak, az elsorvad” és ez az emberi test minden részére érvényes.

Idősebb korban sajnos az élet sokszor úgy hozza, hogy a párok elvesztik társukat. Többségében a hölgyek maradnak együl. A válsz egyszerű, szélsőségeket leszámítva, a házasságkötések nagy része általában 5-8 év korkülönbség a férfiak javára. Ez is lehet egy ok, hogy egyedül maradsz, persze sok minden más is számításba jöhet. Vannak akik nem kívánnak párjuk elvesztése után újabb kapcsolatot teremteni. Természetesen ezt a tényt el kell fogadni és nem szabad ráerőltetni más akaratot. Mindezektől függetlenül, ha nem kívánsz, vagy nem találsz magadnak megfelelő társat, szégyenérzet nélkül válaszd a maszturbálást. Sok lehetőség van egy segédeszköz és síkosító beszerzésére (internet anonim megrendelés, szex shop). Ha végképp lemondasz a szexről az sem abnormális, attól még élheted életed boldogan.

Mások esetleg több éves gyász után, változtatnak az életük további folyásán. Keresik a párkapcsolatot, szeretne még az élettől kapni, ha szűkmarkúbban is némi ajándékot. Őket sem szabad megítélni. Azokat a jelzőket most nem szeretném felsorolni melyekkel illetik az idősebb korosztályt amikor kiderül, hogy szexuálisan még aktívak, legyen az hölgy vagy férfi. Szélsőséges viselkedésektől eltekintve igen is lehetnek jó kapcsolatok, hasznosan eltöltött órák, napok, akár több év is.

Mint már korábban is írtam róla a szerelem nincs korhatárhoz kötve. A szerelmesnek mindegy, hogy az imádott másik testén mennyi a ránc. Akik idős korukban találnak egymásra, elfogadják egymás testét és nem azon filóznak, hogy a testüket milyennek találja a másik. A szerelem belső érzelmekből fakad és minden ráncot kisimít.

Sokan azt gondolják, hogy az idősebb kori szerelemmel, majd pótolja az elhalasztott, elvesztett érzelmeket. Az éveket nem lehet visszafelé peregni, fiatalságot nem kapod vissza, de motiválhat és érezheted úgy, hogy valami reményteli és izgalmas következi az életedben. Az idősebb kori szexuális élet bizonyítja, hogy a párok kisebb vagy nagyobb egészségügyi problémákon túllépve, harmonikus kapcsolatot tudnak kialakítani.

A férfiaknak bizonyos százaléka, ebben a korban nehezebben jutnak el az orgazmusig, mint fiatalon, ez érthető is, ezért figyelembe kell venni, hogy jelentősen megterheli a szív- és érrendszerüket egy szexuális aktus. Magas vérnyomás, az erek rugalmatlansága, a korábban eltöltött évek életminősége, mind befolyásolhatják a csúcsra jutást és komolyabb odafigyelést igényel. Szigorú orvosi ellenőrzés mellet lehet szedni olyan serkentőket, melyek javítják a pénisz merevedését. Javasolt egy szívvizsgálat és kertelés nélkül el kell mondani az orvosnak, hogy milyen terveid vannak a jövőt illetően a szexualitással kapcsolatban. A férfiak sajnos nagyobb veszélynek vannak kitéve, ha aktívan szexelnek. Hatvan év felett, ha több egészségügyi problémával közködnek, de még a szexet nem korlátozza és legalább hetente egyszer élnek szexuális életet, megsokszorozzák a szív- és érrendszeri problémák esélyét.

A hölgyeknek van egy jó hírem, náluk épp az ellenkezőét váltja ki az élvezetes szexuális élet. A szív- és érrendszeri problémáknak, a magas vérnyomásnak kialakulása sokkal kevesebb számban mérhető, mint akik feladták a szexel járó örömöket. Egy ember élete alkonyán ha bekopog a szerelem, a szerelmi együttlétet nem feltétlenül kell a szexre „kihegyezni”. Nagyon sok más lehetőség adódik, hogy kettő ember boldog párkapcsolatban éljen.

Az idősebb korban a szexualitás iránti vágyat sokan szégyenlik megemlíteni még a párjuknak is. A társadalomban sincs elfogadott helye „tabuk, tabuk hátán”. Hosszú éveket eltöltött házasságokban is még tabu a szexről beszélni. Egyszer csak elérkezik az az idő, amikor úgy érzik, már nem tartanak igényt a másik testi közelségére, az érintkezések számát is hónapokban években lehet számolni, vagy néhány kudarc után teljesen megszűnik a szex. Vannak akik ezt tudomásul veszik, sőt még örülnek is, hogy a partnerének lankadt a szexuális vágya, mondván korábban sem volt vele örömteli a szex, most egy gonddal kevesebb. No ez a rosszabbik oldala kettő ember kapcsolatának. Azért vannak bőven ellenpéldák is. A környezetem és a felmérések is bizonyítják, hogy a reálisan gondolkodó párok kapcsolata 60 felett is a szexuális együttlétük kiegyensúlyozott, gazdagabb és érzelmekkel telítettebb.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Hüvelymasszázs –  a betegség tüneteit időben fedezd fel,  ne szégyelld az egészséget!

A hüvely izomzata és a gátizom kötőszöveteinek rugalmasságát egy fehérjének, a kollagénnek köszönheti. A kollagén egymásba fonódó rostjai mondhatjuk úgy is, mindent mindennel összekötnek „a test ragasztójának” is hívják. 23 – 15. életév után csökkenni kezd, a termelése a testünkben, ezáltal kötőszöveteink is egyre kevésbé lesznek rugalmasak. Első jeleit a  a bőrünkön észleljük megjelennek a szarkalábak, ráncok, bőrünk elveszti feszességét, rugalmasságát. Ez érvényes a testünk minden részére, az intim testrészek sem kivételek ez alól.

A kismedencében elhelyezkedő szervek izomzata  méh, a húgyhólyag, a húgycső és a végbél fontos, hogy edzésben legyen (a könyv anyagában a PC tornánál írok róla), hiszen szervek megfelelő alátámasztásáért felel.

A hüvely izomzat. A szülésnél tudjuk a feladatát, azon halad át a magzat és az azt követő időszak?  Ha a hüvely és gátizomzat veszít rugalmasságából, (40-45 év felett felgyorsulhat) inkontinencia (vizeletcsepegés), hüvelyszárazság, hüvelygyulladás, később pedig méhsüllyedés, hólyag és végbélsérv megjelenésére számíthatunk, ha nem tartjuk karban.

Az inkontinencia leggyakrabban a szülés követően, illetve menopauza után alakulhat ki, jelentős mértékben rontja az életminőséget, megnehezíti a hétköznapokat. Tudjuk, hogy nem önálló betegség, hanem egy tünet, viszont kezelni kell, és lehet.

Egyszerűen. A hólyag a medencefenék izomzatra támaszkodik, körkörösen körülveszi a hólyagnyakat a húgycső kezdeténél. Ahogy telítődik a  hólyag, párhuzamosan egyre szorosabbra húzódik össze az izomzat, meggátolva ezáltal a vizelet spontán távozását.  A hólyag és a medencefenék izomzata idegrendszeri közvetítéssel,  megakadályozza a növekvő  vizelet szivárgását, így keletkezik a vizelési inger, amelynek visszatartását vagy ürítését szabályozhatod.
Amennyiben ez az izomzat nem elég rugalmas, illetve ernyedt, mint szokták mondani „csöpög a csap”. Sokan  egyszerű felfázásra gondolnak, lehet az is, de más betegségek, szervi elváltozások is okozhatják a tüneteket. Mielőbb orvoshoz kell fordulni.

Hátrányai. A csöpögő vizelet, bőrbetegségeket és fertőzéseket idézhet elő. Rohanás a WC-re balesetveszély is fennállhat, főleg idősebb korban. A társaskapcsolatokat kerülöd, elfelejtesz jóízűt nevetni, tüsszenteni. A mindennapi munkádat nagymértékben gátolja, akadályozza a gyakori WC-re járás. A családod furcsán néz rád, hogy folyamatosan WC-re jársz,  kerülöd a szexuális együttlétet, ezzel járó szégyenérzet, rosszabb esetben depresszióhoz is vezethet.

Hüvelyszárazság. Mint tudjuk a hüvely savas kémhatása védi a hüvelyt a fertőzéstől. Ennek hiánya hüvelygyulladáshoz vezethet. A szárazság okozta kellemetlen panaszok kezelésénél  mindig a kiváltó okokat kell keresni. A hüvelykúp nem csupán a tüneteket szünteti meg, hanem segít a kiszáradt hám állapotának helyreállításában is. Nem a te feladatod, hogy kiválaszd a kúpot bízd szakorvosra.

A szexuális kapcsolat során jelentkező fájdalmat síkosító zselékkel, kúpokkal enyhítheted, de ez csak tüneti kezelés. A kiszáradt hámot nem regenerálja. Sajnos a nők több évet is várnak, mire elmennek orvoshoz, csak akkor már szövődményekkel is járhat. 

Ha időben szeretnéd elejét venni ennek a kellemetlen tünetnek, van rá megoldás. Az otthon használható inkontinenciakezelő eszközök egyik hatásos megoldása lehet az elektromos izomstimulátor. (hüvelybe helyezve gyenge elektromos impulzusokat ad le, melyek az izmokat összehúzódásra késztetik.) Naponta használhatod,  a későbbiekben pedig az elért állapot szinten tartására kell odafigyelned. Ezeket a készülékek sajnos elég borsos áron lehet megvásárolni. Van egyszerűbb és olcsóbb megoldás is, és az is ugyanolyan hatásos. Mivel izomról van szó azok mozgatása edzése, lehetséges más módon is. A ritkán használt izmokat, egy nap legalább 4-6 alkalommal meg kell tornáztatnod. A legegyszerűbb megoldás,  vizelés közben a vizeletsugarat, tartsd vissza  3 -4 másodpercig megfeszítve ezeket az izmokat, majd engedd el. Ezeket a gyakorlatokat ismételd  meg  naponta vizelés közben. Nőknek, férfiaknak ajánlott módszer.

Hölgyeknél hatásos, hetente néhány alkalommal elvégezendő hüvelymasszázs. A középső ujjat a hüvelybe bevezetve, annak falát körbe masszírozva, óvatosan megnyomkodva, rugalmasabbá teheted a hüvely izomzatát (előtte kézmosás, körömápolás). Ha a párod ebben partner, még izgalmasabb az „edzés”. Bátrabbak  szalonokat keresnek fel hüvelymasszázsra, ahol természetesen nem a szex szerepét tölti be a masszázs. Lényegesen olcsó, de jó megoldás a szex shopban vásárolt vibrációs, forgófejes segédeszköz. Több funkciós, kezelése egyszerű és higiénikus. Nem elektromos impulzusokat ad le, mint a jóval drágább más eszközök, de kellőképpen át lehet vele masszírozni a kívánt testrészeket. A szexuális előjátékban és az önkielégítésben is helyet kaphat, tehát megtriplázod a lehetőségeket a kihasználtságával. Csak az érdekesség miatt említem, hogy az elektromos vibrátort az 1880 évek vége felé találták fel orvosok gyógyítás céljára,  aztán az 1920 évek után a pornó ipar meglátta benne az üzletet és előtérbe helyezte az eszközök, vagyis a vibrátorok szexuális szerepét.

Méhsüllyedés

A méhet  a medence belsejében különböző izmok, szövetek és ínszalagok tartják. Szülés vagy nehéz munka hatására ezek az izmok meggyengülnek, elernyedhetnek. Idősebb korban az ösztrogén hormon szintjének csökkenésével a méh a hüvelycsatornába süllyedhet, amit méhsüllyedésnek nevezünk. Ez mind annak köszönhető nagyrészt, hogy nem figyeltél a medence izmaidnak karbantartására. Az elektro stimulátor, mely az idegi kapcsolatokat is regenerálja, az izom-összehúzódást segíti elő, illetve a hüvelysúly, mely újra építi a gátizomzatot, ezek hatásos megoldások az izmok karbantartására, de ezt orvosoddal beszéld meg.

A hüvelysüllyedésnek négy fokozata van. Ha ilyet tapasztalt már ez első fokozatnál azonnal keresd fel a nőgyógyászod.

Az első amikor a  méhnyak a vaginába csúszik.

A méhnyak a hüvelyben marad.

A méhnyak a hüvelyen kívül megjelenik és látható.

Az egész méh a hüvelyen kívülre kerül.

Mindezt megelőzheted a medencefenék izmainak erősítésével, kerülni kell a nehéz súlyok emelését, a fogyókúra amennyiben túlsúlyos vagy, gyógyszeres kezelés, végső megoldás a műtét.

A hólyagsérv kialakulásának leggyakoribb oka maga a hüvelyi szülés, mely során a gátizomzat túltágul és az izomzat ellazul. Ezen túl a természetes úton szült nők kb. 15-20 százalékánál a gátizomzat egy része leszakadhat a szeméremcsontról. A szülésen kívül, ami rontja még  a gátizomzat funkcióját, ilyenek többek között a krónikus székrekedés, vagy a hosszan tartó köhögés.

A végbélsérvet is a medencealapi izmok gyengülése okozza. Ebben az esetben a hüvely hátsó fala  olyan gyenge lesz, hogy  a végbél a hüvelybe gyűrődik.

Tünetei: deréktáji fájdalom, székletürítési nehézség, székrekedés.

A végbélsérvet is mit a fentebb említett betegségek kialakulását a medencealapi izmok gyengülése hozza felszínre. Ezt szeretnéd? Ugye nem! Akkor mozgasd meg izmaidat, ne a karosszékben sörözgetve, csipszeket rágcsálva  várd a megváltást.

Mindannyian tudjuk, hogy ez azért az életben sokkal bonyolultabb lehet, de ha eddig eljutottál, alapnak elegendő ez a néhány gondolat. Ha kérdésed lenne, oromszerzes1@gmail.com e-mail címen megteheted.

                                                                                                                                                                              Tisztelettel: Pereszlényi Zoltán

error: Védett tartalom!