Örömszerzés online könyv folyamatosan megújuló szöveggel és fotókkal e-mail oromszerzes1@gmail.com
Örömszerzés könyv online 3. oldal – Örömszerzés

Örömszerzés könyv online 3. oldal

                                                                      „Tornádó erejével”
                                                       Érzelmileg túlfűtött élmény, tüzes szenvedélytől átitatott szeretkezés.

Milyen szinonimával (rokonértelműség) illessem ezt a szeretkezési formát? Előfordult már, vagy előfordulhat az életünkben, hogy egy ilyen első találkozás alkalmával olyan energiák szabadulnak fel emberi mértékkel számolva, mint amikor kettő tornádó találkozik, hatalmas vihart keverve, majd rövid idő után elcsendesül, maga után hagyva pusztító erejének, jelenesetben, gyönyörének romjait. Ha már volt ilyen élményed az életedben, akkor tudod miről beszélek. Szubjektív (egyén érzésvilágából kiinduló, elfogult) élményekről nem szeretnék beszámolni, hiszen ezt is mint minden szexuális élményt, mindenki sajátos módon éli meg. Forgatókönyve nincs, teljesen kiszámíthatatlan, egyszerűen fogalmazva monumentális érzések, dinamitszerű robbanása, belesűrítve néhány percbe. Jó ideje foglalkoztat az a kérdés, vajon mi szabályozza mindezt. Minden előzetes szimpátia, vagy legalábbis nagyon kevés előzmények után „lecsap” ez a jelenség. Előfordulhat, kettő teljesen idegen vagy egymást kevésbé ismert, nő és férfi találkozásakor egy adott pillanatban. Az otthoni reggeli munkába indulás előtti gyors „numera” hasonló, de nem ebbe a kategóriába tartozik.
Egy biztos ennek helyét, idejét, „a vihar erejét” mentális szintjét (jelen esetben a megérzések mértéke) fizikai hatását, nem igazából lehet előrejelezni. Azt sem lehet előre tudni, hogy hány alkalommal történik meg az életünkben. Mint mondják”derült égből villámcsapás” Hogy mire jutottam? A kérdés jogos. Mivel nincsenek olyan műszerek amivel ennek erejét, hatását mérni tudnám, így a képletet csak néhány mondatban tudom levezetni. Ez egy nagyon különleges jelenség kettő ember szexuális életében. Mindenkiben ott van az is biztos. Felszínre kerül e vagy sem, sok mindentől függ. Szakmai magyarázattal a „villámszeretkezésről” meggyőző érvekkel nem találkoztam. Azzal igen, hogy hasonlították ősi állati ösztönhöz. Igen, ha valamit nem tudnak a tudósok megmagyarázni, visszamennek egy olyan korba, vagy egy ellenőrizhetetlen tényre (amit ma tényként fogadunk el, arról a jövőben sokszor kiderül, hogy mégsem az) és próbálják megmagyarázni az elméletüket.

Az én elméletem szerint az ember mindig is ember volt, remélhetően az is marad, az állat pedig állat. Szeretném megjegyezni, hogy az állatvilág nemi élete periodikus, szakaszosan ismétlődő, fajfenntartás érdekében történik a párzás. Az viszont tény, jó néhány gerincesekhez tartozó faj vizsgálatánál megállapították, hogy a szex jelen van életükben akkor is, ha nem a fajfenntartást szolgálja, sőt kimondottan élvezik, úgy a nőstények, mint a hímek. Az emberi szexualitás folyamatos a gyermeknemzés mellet a szexuális örömök megélése nagyobb százalékban szerepel.

„Tornádó erejével” Nem szeretnék olyant mondani ami nem valós, illetve valamilyen misztikumba burkolni, érthetetlen, homályos magyarázatot adni, erre a szexuális magatartásra. Létezik és kész, ha egy ilyet átélsz az nagy durranás, tuti soha nem felejted el.
Az ember az érzékszerveit használja élete folyamán, megtapasztalja, érzékeli a körülötte lévő világot: látás, hallás, szaglás, tapintás, ízérzékelés. Ez az öt érzékszerv minden embernél működik. Viszont van még egynéhány, de én csak azokat szeretném leírni, melyek elképzelésem szerint még irányíthatják, illetve szerepet játszhatnak ebben a szexuális magatartásban: megérzés képessége, jövőérzékelés, gondolatok érzékelése, talán még az empátia (együttérzés, megérteni, átérezni). A felsoroltakból valamelyik aktivizálja magát, katalizátorként beindít még néhány érzékszervünket és ezek összegzése, akaratunk ellenére, vagy mellette, iszonyatos sebességre kapcsolva, ez az energia halmaz találkozik a partner energiájával „úgymond veszi a lapot, fogta az antennáival” nála is másodpercek alatt beindul a folyamat, és a tornádó erejével megtörténik a villámszeretkezés.

Az agy az emberi idegrendszer irányítóközpontja kb. 70 – 100 milliárd idegsejtet tartalmaz. A tudomány sok mindent kiderített már az emberi agy működéséről, mi mit irányít, melyik résznek mi a funkciója, de ember legyen a talpán, aki bizton rámutat arra , hogy a szóban forgó „szexuális tornádó effektust” (nevet adtam) mi irányítja, mi hozza létre. Tény, hogy létezik, működik az életünkben. Mint ahogy a tornádó élete is rövid, néhány perc, ez a szeretkezési forma is egészen a kielégülésig, szintén néhány percig tart.

                    Szimulál, eljátssza az orgazmust ,ezt ne tedd, ezzel csak magadnak ártasz.

Erről lehetne megint nagyon sok érvet felhozni, csak a legfontosabbak. Ennek a témának a főszereplői és legnagyobb színészei a hölgyek. Még a gondolat sem fordult meg a fejemben, hogy ezzel a mondattal megsértsek bárkit is. Ellenkezőleg és nagyon remélem a könyv anyagából kiderült, ha idáig eljutottál az olvasással, még ha nem is értettél egyet minden fejezetével, azt szeretném, hogyha „ebben a szimulált című színdarabban” nem kapnál semmilyen szerepet, nemhogy főszerepet.
Mi az ami késztethet bennünket a szimulált (tettetés ) orgazmushoz.
„Szeretném megtartani,- majd csak megoldódik, – túl gyors az igaz de lehet, hogy egyszer bevár, – vagy utolérem, – essünk már túl rajta, meddig vacakolsz még, – én már régen végeztem? nem akarja a partnere önbecsülését megtépázni „ nem sorom tovább, ugye így már ismerős? Ne légy annyira optimista (derűlátó, bizakodó), hogy fent említettekből egyszer csak valamelyik is beteljesül, vagy pozitív irányba fordul. A szexuális örömszerzést nőknek, férfiaknak a szexuális életük folyamán közösen, egyetértésben, egymást kisegítve kell megélni. Bízom benne, hogy a fent leírtak átsegítenek majd ezen a problémán, ne csapd be a párodat, sem önmagad. El kell fogadnia a nőnek és a férfinak egyaránt, hogy a női orgazmus, összetettebb élmény, mint a férfi kielégülése. Annál is inkább, mert három fajta kielégülési élményt él meg a nő: clitorális, hüvelyi és érzelmi orgazmus.

MIKOR ÉS HOL SZERETKEZZÜNK?

Az ember legbensőbb és legintimebb kapcsolata a szeretkezés, ezért nagy többségben nem beszélik meg a környezetükben élőkkel. Ez így van rendjén. Vannak, akik szűk baráti körben azért szeretnek róla beszélni, dicsekedve, vagy éppen csak élményeit, tapasztalatait megosztva tárja fel kapcsolatának részleteit. Nagy bajt nem követsz el, ha a társad is egyetért, mivel mindenki számára hasznos lehet a pozitív, netán negatív megtapasztalások „kiértékelése”.

Mikor és hol szeretkezzünk? A válasz… bármikor és bárhol. Persze ez nem ilyen egyszerű. A legfontosabb közös akaratból, megteremtve a partner igényeit, kizárni külső zavaró tényezőket, hogy az együttlét valóban örömteli és harmonikus legyen.

A hol kérdést már nehezebb megválaszolni, hiszen sokszor kiszámíthatatlan az ember szexuális igénye. Három alapvető hely adódik, ágyban kényelmesen párnák közt, illetve valahol a természet lágy ölén, és mindenhol, ahol nem botránkoztatunk meg senkit a szerelmi együttlétünkkel.

A természet lágy ölén az feloldja a hétköznapi sémákat az biztos, ezzel is megerősítve a kapcsolat kötelékét az ember és a természet között. A szélsőséges helyeket most nem tárgyalom, ezt rátok bízom. A fantáziátok szárnyaljon mint a sas!

Amiről még beszélni kell, „lopott szerelem édesebb”

Az Örömszerzés online könyvem egyik üzenete, amikor egy nő és egy férfi találkozik és úgy döntenek, hogy a jövőt, közösen, saját akaratukból, együtt, hosszútávra tervezik: az örömszerzést, a szeretetet, a harmonikus párkapcsolatot, egy rövid mondattal összefoglalva az élet mind gondját, örömét. Az élet oly sokszor bizonyította és bizonyítani is fogja, sok változáson megy át egy kapcsolat. Sokan megtudják tartani a házasság tradicionális kötelékét, vannak, akik egy idő után megsértik, rosszabb esetben feladják és elválnak egymástól.
Nem törvényszerű, de az eddigi felmérések bizonyítják, hogy egy hosszabb párkapcsolatban, amikor már úgy érzik a párok, hogy szinte már minden lehetőséget kimerítettek a közös szexuális életük folyamán, szeretnék azt frissíteni vagy legalábbis izgalmasabbá tenni, „megnyitják szexuális életük intim kapuját”. Magyarul nyitott házasságban élnek. Mások hallani sem akarnak róla. Ez is azt bizonyítja, hogy milyen szélesre lehet tárni a szexualitással kapcsolatos témák palettáját. Mielőtt írnék erről néhány gondolatot eszembe jutott egy találó közmondás „lopott szerelem édesebb”.
Itt azért nem erről van szó, előre megbeszélt, bizonyos szabályokat betartva határozzák meg a párok, hogy egy időre választják ezt a kapcsolatformát. (Poliamoria – egyszerre több embert szeretni, kettőnél több személy közötti intim kapcsolat egyidejű gyakorlata,  melyről minden szereplőjének tudomása van, elfogadja  és amelyhez hozzájárul). A házastársi hűség, illetve hűtlenség szinte egyidős az emberiség történetével. A házasságkötés fogadalma szerint jóban-rosszban, holtomiglan-holtodiglan, hűségben, ásó – kapa nagyharang, kitartanak egymás mellett a házastársak. Addig, amíg a boldogság kék madara ott röpköd körülöttünk nincs is semmi baj, de ha egy kapcsolat elszürkül, netán totálisan kihűl, bizony a korábban tett fogadalom eloszlik, köddé váll. Az első jónak ígérkező netán számunkra még izgalmasnak is tűnő újabb kapcsolat megjelenésével, hajtja a vágy annak feltárása, kiaknázása.
Mint tudjuk rengeteg olyan film található az interneten, ami bemutatja ezt a szexuális magatartást. Jó ha tisztában vagyunk ennek előnyeivel, de főleg hátrányaival. Ennek kitárgyalására is csak a legegyszerűbb formát választom, mert nagyon sok variációja van ennek a témának.
A házastársak közösen megegyeznek, hogy nyitott házasságban élnek, úgy hogy marad minden a régi kerékvágásban. A család a megszokott módon és annak szabályai szerint működik tovább. Nem „üdvözlöm” ezt a megoldást, de még mindig szerencsésebb, mintha elválnak és a gyerekek sínylik meg a szülők megváltozott magatartását. Előnyei közé sorolható már ha van ilyen az, hogy egy idő után újra visszaállhat a régi felállás. Hátránya az, ha végleg megszakad a házasság. Időben nem lehet felmérni, hogy ez a nyitott házasság mennyi ideig tart, a felmérések azt igazolják, hogy hosszú évekig is működhet. Valószínű, hogy egy darabig működőképes ez a megoldás, de valószínűbb, hogy valamelyik fél részéről előbb-utóbb megjelenik a féltékenység, a megbeszélt szabályokat, amelyekben megegyeztek nem tarják be. Teljes érzelmi eltávolodás, bizalom és az őszinteség hiánya, pontot tesz az ilyen kapcsolatra. Bizonyára vannak kivételek, de azok olyan „jól működhetnek”, hogy keveset tudunk róla. A házasság intézményéről mondhatnak bármit is, még mindig működik. Bizalom, őszinteség, biztonság. A nyitott házasságok hátterét kutatva nem túl sok adatot lehet összegyűjteni. Megjelennek írások, de ezek inkább arra mutatnak rá és azt mesélik el, hogy miért választották ezt a kapcsolati formát egy meglévő házasságon belül. Nagy százalékban a szex  (változatosság gyönyörködtet), illetve megbeszélt a normákat figyelembe véve, egyfajta szabadságérzetet kölcsönöz.   Hogyan és milyen szabályokat hozva döntsük el, hogy kipróbáljuk a nyitott házasságot, vagy nem, erre igazi recept nincs.
Mivel jelen van az emberiség életében, beszélni kell róla. Több lehetőség adódik, kettő megoldásról beszéljünk. Az egyik amikor a felek külön, külön, találnak maguknak egy harmadik idegen személyt és osztják meg egymással a „szabadidejüket”. Egy darabig működhet, de előbb utóbb valamelyik félben, ok vagy ok nélkül felszínre kerül a kíváncsiság, vagy a féltékenység, ki lehet az a személy aki érdekesebb, jobb nálam stb. Attól a perctől kezdve gondolhatjuk, hogy mi lesz ennek a kapcsolatnak a vége. Szelíd tanács az olvasóknak, hogy ezt a lépést alaposan fontoljátok meg és mérlegeljétek, hogy mit nyertek és mit veszítetek ebben a „délibáb” helyzetben.

A másik megoldás az amikor a párok a közvetlen közelükből választanak egy párt, akik hasonlóképpen gondolkodnak és szimpatizálnak egymással. Régebbi az ismeretség, több intim beszélgetésen is már túl vannak és például egy közös vacsora, vagy házibuli alkalmával úgy hozza a helyzet, hogy a párok felcserélik az „alapállást, mondhatnám úgy is, hogy füttyszóra csere”. Jelenesetben, csak a testi vágy kielégítésére korlátozódik az együttlét. Ha ezt néhány alkalommal megismételve nem változik, nem sérül az érzelmi világ egyik félnél sem, akkor kielégítést nyert a mindkettőjükben titokban ott szunnyadó vágy, hogy milyen izgalmas, izgató lehet, egy másik fél érintése és szexelni vele egy néhányszor. Továbbiakban már nem is keresik és nem is igénylik, hogy bővítsék ezt a kört. A körülményeket figyelembe véve a résztvevők kizárják az „érzelmi gépezetüket”. Szerelem szóba sem jöhet, hiszen egyikőjük részéről sem ez a cél. Ha átlátják a lehetséges helyzetüket, akkor valószínű, hogy az érzelmi részét függetleníteni tudják és csak a szexuális kielégülésig jutnak el. Ehhez azért komoly akaraterőre, önbizalomra és egyeztetésre van szükség a párok között. A tapasztalatok szerint ez az egyik működő megoldás annak feloldására, hogy a párok közös elhatározásuk alapján, fel tudják magukban oldani azt a szexuális vágyat, amit esetleg megtennének titokban egy harmadik idegennel. Nem kell hazudozni, bujkálni, és még a házasság felbomlása sincs nagy veszélyben.
Az ezernyi megoldásból választottam ezt a kettő lehetséges variációt, ha már nyíltan kell beszélnünk a párkapcsolatokban előforduló szexuális igényekről. Hogy mennyi bölcs döntést hoztál korábban, azt úgyis csak az életed alkonyán tudod meg. A többi változattal, ebben a kiadványban nem kívánok foglalkozni.

G – pont, tényleg az örömszerzés csúcsa?

Minden túlzás nélkül vallják azon hölgyek, akik valóban érezték már a G- pont által átélt nemi örömöt, hogy a csúcsokat “döngették”. G-pont a hüvely elülső falán lévő (kb. 3-6 cm mélyen a hüvelyben) kb. 1-2 cm átmérőjű terület (ez nem egy különálló szerv) mely szexuális izgatás hatására megduzzad, és a hüvelyfalból kidudorodik, pontosabban a hüvelybe bedudorodik. A szeméremajkak közt elhelyezkedő csikló ami látható, folytatódik és nem csak a kilátszó fele érzékeny, hanem a befelé húzódó része is ugyanolyan  érzékeny és izgatható. A középső ujjaddal simogasd belülről a hüvely elülső falát, körkörösen, majd mintha hívnál valakit azaz magad felé intve mozgasd az ujjad, ezeket váltogatva néhány percen belül a partnered érzi a hatást. Segíthet abban, ha jelzi, hogy hol a legizgatóbb. (köldök felől, a másik kezeddel egy kicsit nyomd meg a szeméremdomb feletti részt, hogy a masszírozás hatása fokozottabb legyen) így tudod ingerelni a csikló belső láthatatlan részét. Szerencsésebb, ha a húgyhólyagot előtte kiüríted, mert az izgatás hatására először vizelési ingert is érezhetsz. Ha sikeres az ingerlés a nők ilyenkor különösen heves orgazmust élhetnek át.
Sajnos sokan elfojtották a szex közben ezt az fajta orgazmus élményt.  Kár volt, ezentúl ne tegyétek! Ez a privilégium (kiváltság) csak a Ti ajándékotok. („villámcsapás a rózsaszín felhők fölött „ nevet ajándékoztam ennek az orgazmusnak).
Essen szó még arról is, hogy ki hány orgazmust tud átélni egy szerelmi együttlét alatt. Bár mennyi is legyen, egy vagy annak többszöröse, nem számít. Megtanulható, begyakorolható, az egynél több orgazmus átélése is, ha kellő figyelmet fordítunk rá. Az orgazmusok számát figyelmen kívül hagyva, ettől még nagyon boldog lehet egy kapcsolat.

                          G-pont kitapintása — ingerlése, hatásosabb a csiklóval együtt

Ernst Grafenberg professzor (neve kezdőbetűjéből származik az elnevezés a G-pont) felfedezése sok vitát szült a G ponttal kapcsolatban. Egyesek tagadják, hogy létezik, mások állítják, hogy igenis van. Azok, akik nem találták meg számukra nem létezik. Nyilvánvaló akik felfedezték, nekik egyértelmű.  Azt mondják a puding próbája az evés. Miért hagynátok ki ezt a finomságot? Egyedül is megpróbálhatod stimulálni, de partner bevonásával hatásosabb lehet. Összeszokott pároknál a nő térdelő, vagy álló helyzetben, előrehajol kisebb terpeszben, vagy hanyatt fekve combjait kissé felhúzva, széttárva a talpán kitámasztva, (így a hozzáférés kicsit nehézkesebb) a férfi középső, ha szükséges mutató ujját lassan bevezeti a hüvelybe kb. 3- 6 cm mélységben (igény szerint az előjáték részekét, illetve folyamatában ) és a köldök felől eső részen, enyhe nyomásokat és kis körözést végez a hüvely belső falára.

Természetesen a nő a partnernek közben jelezze, hogy az ingerlés megfelelő helyen történik. Ha az ujja elkalandozna, irányítsa vissza arra a pontra ahol legkéjesebb az érzés. Azon a ponton a kéjérzet, erősebbnek érezhető, mint a hüvely belső falának más részein. Irányítsd az ingerlést, vagyis annak irányát és erősségét: beljebb, kijjebb, jobbra, balra, stb., tehát meg kell találni a G-pont helyét, hiszen ez a cél. A G-pont ingerlésére a nők először vizelési ingert érezhetnek, (ha előtte egy pisike megvolt, akkor ez az érzés elmaradhat) majd az ingerlés hatására  beindul a gyönyör, semmihez sem hasonlítható, egész testre átható érzés. Csúcspont az orgazmust. Fontos, hogy az ingerlést végző az ujjával kis területen a hüvelyben nyomkodó, körkörös mozgást végezzen. Segítség lehet a másik kéz, amellyel alulról a köldök magasságában a has felől kicsit kitámaszt. Ha elsőre nem sikerül, nem kell feladni, az a „kincset érő terület” ott van azon a maximum egy-kettő négyzet centiméteren, és ez alól egy nő sem kivétel.

Csak azok hanyagolják ezt a fajta örömszerzési lehetőséget, akik megelégednek a régi, megszokott sémákkal, vagy netán a partnerük már nem abban a régi „izgató fényben ragyog” mint korábban. Félre minden előítélet! Tudom sok embernek ez a fajta „ játék” furcsa és különös lehet. A résztvevő partnerek közös akaratával történjék mindez. Megéri időt szakítani rá, hiszen előbb utóbb siker koronázza ezt a fajta örömszerzési lehetőséget és a megkopott szürke, hétköznapi szeretkezések mellet, egy új lehetőséget biztosít, amellyel még közelebb kerültök egymáshoz. A házastársaknak és a pároknak így, kiegyensúlyozottabb és harmonikusabb lesz kapcsolatuk.
Engedjétek meg, hogy a G- pont kitapintásával és ingerlésével, kapcsolatban, emlékeztesselek benneteket néhány alapszabályra, minden kioktatás nélkül. Ez a fajta örömszerzési lehetőség, valóban sok kapcsolatban „új” lehet. Semmi nem indokolja, hogy kimaradjon az életetekből, csupán egyeztetni kell a nézeteket. Mint már említettem, a szeretett, partnernek nincs olyan testrésze, amit ki kellene hagyni az örömszerzés lehetőségéből, miért épp ezzel tennétek kivételt, ez még simán belefér egy egészséges szexuális együttlétbe. Fontos az is, ha elhatároztátok, hogy éltek az új lehetőséggel, türelemmel, és megértéssel lesztek egymás iránt és nem mindjárt a G- pont kereséssel kezditek az együttlétet, mert az sok vitára adhat okot. Induljon a már megszokott, bevált, előjátékkal és csak azután térjetek rá a G- pontra. Az ujjal kiváltott ingerlés a G- ponton lehet olyan erősségű is, hogy a nő így több orgazmust élhet át, majd jöhet a kedvenc pozíció a nő részéről, hiszen rövid időn belül csakis a hölgyek képesek több orgazmust átélni egymás után. Ajánlott pozíció a lovagló helyzet, amikor a férfi a az ágy szélére vagy székre ül, úgy, hogy talpával a padlózaton kitámaszt, fentebb a pozícióknál megtalálod a fotót és a bővebb leírást.
Egyébként is, de a G- pont kitapintásánál és ingerlésénél a férfiak, különösen ügyeljenek a körmök és a kéz tisztaságára.

                                                                    Wake-up libido (ébreszd fel a libidód)

Ahányszor elutasítod partnered szexuális közeledését, annyi százalékkal rombolod le a libidóját. A nőt és a  férfit is egyaránt bizonytalanná teszi. Hetek, hónapok során eltávolodnak egymástól, pedig nincs is semmi külső vagy belső konfliktus az életükben “hiszen mi szeretjük egymást” csak egyszerűen a napi gondok és az azokkal azokkal való küzdelem hozza ezt a ezt a folyamatot a jól működő párkapcsolatba. Ezek hatására elindul a legrosszabb folyamat, ami egy párkapcsolatban létrejöhet. Szorongás, agresszivitás, pszichés zavarok, libidó csökkenése,  átmeneti impotencia, a legrosszabb a féltékenység. Az első időszakban próbálnak kiutat találni, hogy szexuális energiájukat levezessék (munka, sport, stb.), de ez nagyon rövid ideig tart, hiszen egy egészséges emberben a szexuális vágy fokozatosan “termelődik” azt pedig le kell vezetni. Ha ez nem történik meg a fentebb leírtak, egyre nagyobb erővel lépnek be a hétköznapjaidba. No ezt kell észrevenned, ekkor kell a szakember segítsége.

Az általam elnevezett – kidolgozott és gyakorlatban is kiváló eredményeket elért wake up libido masszázs, melynek elemei összessége, azok harmonikus kapcsolata biztosítja a terápia sikerét. 

Az életünk során ezernyi probléma gyökere lehet, hogy a hajdanán egészséges szexuális életünk egy idő után romokban hever. Ha feltudjuk deríteni ennek okát, akkor szerencsések vagyunk. Ha nem akkor is van megoldás, hiszen felkereshetünk olyan szakembereket, akik segítenek megoldani és eligazodni szexuális életünk zavarosnak tűnő tengerében. Sokan legyintenek erre, „majd én megoldom eddig sem kellett segítség”. Igen ám, de ez nem ilyen egyszerű. A begyűrűződő problémák, napi gondok szálait nagyon nehéz kézben tartani. Egyszer csak azt veszed észre, hogy nap mint nap „csatát vesztesz” A csata mezején nem Te vagy a hadvezér. Kicsúszott az irányítás a kezeid közül. Elhagyott az az erő és önbizalom, melyet korábban egy csettintéssel irányítottál. A fegyvered „csütörtököt” mondott, a libidód szinte egyenlő a nullával. A szeretkezések mögött az őszinteség, bizalom, a harmónia szinte köddé vált. A bátorság nem csak ott kezdődik, hogy olyat teszel amit még soha nem tettél, például ejtőernyővel kiugrasz egy repülőgépből hanem, ha észlelted és szenvedő alanya vagy, illetve a problémák megoldása nehézségekbe ütközik, vegyél bátorságot, fordulj a társadhoz vagy szakemberhez. Segítsenek visszanyerni önmagad, hogy újra észrevedd a körülötted lévő szeretetet, és ne rohanj el a megoldatlan problémák elöl. Az összeomlás pillanatáig mindenki azt gondolja, hogy „én erős vagyok, velem nem történhet meg”, stb. Fölösleges ragozni. A nagy kérdés az vajon mi történt velem? Miért hagynak cserben érzéseim? Miért nem vagyok önmagam? Az ezernyi szálak kuszaságából talán egy segíthet, ha megtalálod a miért nem vagyok önmagam – ra a választ. Mindezek részleges hiánya visszafordítható, ha a partnered segít ebben. Elviekben nagyon egyszerű, de a gyakorlatban jóval több odafigyelést igényel. A fent említettekre gyógyírt akkor találhatsz, ha az irányítást újra megpróbálod a kezedben tartani.

Példának okáért.
A szexuális problémák többségében a szorongás a partnerrel való kapcsolat felbomlása vagy annak rendezetlen viszonya, potencia vagy teljesítménykényszer, testi lelki feszültség zavarai állhatnak. Gyakorlatban a nőknél ezek a problémák sokáig háttérben, vagy rejtve vannak, hiszen nekik a szeretkezés alkalmával nem kell bizonyítani a „harckészültséget” mint a férfiaknak. Egy kis rájátszás …… ismerős ugye?

Általában a nők a negyvenes, a férfiak ötvenes éveitől kezdve találkoznak először azzal a jelenséggel, hogy csökken a szexuális vágy. Pedig akinek a szex 50 év alatt is fontos része volt életének, az 50 fölött is aktív lesz. Esetleg befolyásolják a különböző külső tényezők, egészségi és fizikai állapotváltozás, gyógyszerek szedése, lelkileg megviseli az öregedés jövőbeli képe, és még lehetne sorolni. A női szexualitás sokkal bonyolultabb, mint hinnénk. Náluk lelki és érzelmi alapon működik a vágy. A nők többsége szereti, hogy ha vágynak rá, kicsit körberajongják, ezek a tények növeli az ő szexuális vágyát is. Egy gyertyafényes vacsora, egy brillgyűrű, vagy egy kedvenc ruhadarab a megoldás? Lehet, de egy frissítő masszázs, egy jó bulizás, magyarul néha “kirúgni a hámból” tánc, bókolás, udvarlás, hagyni kicsit flörtölni baráti társaságban, sokkal hatásosabb.

Egy egyszerű történet a hétköznapok világából: nemtől, kortól, státusztól függetlenül.

Vegyünk példának egy párt, szeretkeznek. Az egyik félnél minden rendben a másik félnél „rezeg a léc” vagyis érzi, hogy valami nem kerek, de még részben működik az önkontroll. No ez az a pillanat, amikor jelezni kell a partnerünknek, vagy szakembernek, hogy homok került a fogaskerekek közé. Innen még gyakorlatilag könnyen visszafordítható az állapot. Ha arra vársz és abban reménykedsz, hogy majd csak megoldódnak körülötted a gondok, problémák, a felmérések igazolják, tízezer az egyhez az esély. Lehet, hogy  vesztettél? Ne kockáztass.
Mint mindent az életben, ami negatív történik veled, még az általad is kontrollálható időszakban kell nyakon csípni. Ha ezen az időponton túllépsz, nehezebben fordítható vissza a kiegyensúlyozott állapot. A nagy kérdés hogyan veszed észre, hogy valami nincs rendben körülötted. Ez változó lehet, a leírt sorrend nem törvényszerű, de általában ezek a jelek. Nem egy-kettő jelről van szó, hanem úgy összességében, amikor ezek megjelennek.
Lehangoltság, fáradékonyság, figyelmetlenség, kisebb – nagyobb hibákat követsz el, elfelejtesz időpontokat, nem igazán tudsz örülni az örömteli dolgoknak, türelmetlen vagy még a szeretteidhez is, nem végzed el a rád bízott gyakran még a legegyszerűbb dolgokat sem, elhanyagolod a külsőd, már nem raksz rendet magad után, a megszokott kedvességed, előzékenységed háttérbe szorul, lassan a nappalok és az éjszakák egybemosódnak, közömbösség jelei előtérbe kerülnek, egyre jobban magadba fordulsz, ha rád szólnak, hogy….. csak később veszed észre magad, a szex és a vele kapcsolatos dolgok hidegen hagynak, sőt mi több ideges leszel, ha szóba hozzák a szexet, kezdesz félni a világtól.
Nem sorolom tovább, mert ami ezek után jön, vagy jöhet még rosszabb, azt a diagnózist már egy másik szakma orvosolja. Ha a fentebb írt dőlt betűs sorok még beleférnek az önkontrollodba, azonnal kérj segítséget szakemberektől. A szakember semleges, vagyis nem szubjektív módon ítél, a problémával teli „zsákot” a személy vagy a pár átadja neki, ezzel egy kicsit már felszabadul a páciens, a terápiás program megbeszélésekor látja a folyamat végét a probléma megoldását.

Kerüld a kuruzslókat, varázsgömbös ráolvasókat, kártyavetőket, a ma oly divatos jósokat az általuk kevert csodaitalokat, tablettákat (például pénisznövelő), valószínű nem ők fognak rajtad segíteni, maximum eltompítják a valós problémádat, még jobban megtévesztik a tisztánlátásodat, rosszabb esetben belesodornak egy véget nem érő sötét homályos mély szakadékba, ami tönkreteheti az életed és a körülötted lévők életét is. A szexualitás, a szex nem igazából kapcsolódik ehhez a varázsgömbös kategóriához. A XXI. században élsz, ezt ne felejtsd el, nem a sötét középkorban. Sőt azokat is felejtsd el, akik mindenféle rendszerezés  nélkül (hol erről, hol arról) osztják meg szexuális élményeiket az interneten azzal acéllal, hogy ez majd neked is segít a problémák megoldásában. A problémát kizárólag személyre szabott terápiával lehet helyrehozni.
A szexualitásnak rendkívül bonyolult a mechanizmusa. Kisgyermek kortól szinte életed végéig egy folyamatos változáson megy át. Ezekben a szakaszokban, ha történik valamilyen sérülés, legveszélyeztetettebb a kisgyermekkor és a serdülőkor, időbeni beavatkozás esetén visszafordítható, illetve gyógyítható, de ez alól a felnőttkor sem kivétel. A korosztályoknak megfelelő felvilágosítás a legkézenfekvőbb megoldás. Ha ez elmarad sok a támadási felület, dezinformáció (félretájékoztatás) hadserege várja a serdülő korosztályt: pornóújságok, internetpornó, még a zene világából is, észrevétlenül eltereli a figyelmüket a valóságtól: szöveg, stílus, klipek, valóságtól elrugaszkodó álomképek.
Az emberi szexualitás az állatvilággal szemben nem ösztön jellegű, hanem egy folyamatosan tanult viselkedési forma, mentális és gyakorlati megtapasztalások összessége. A felgyülemlett szexuális feszültséget csak a kielégülés tudja feloldani, bizonyos ideig, mert a feszültség újra és újra termelődik, ami függ az egyén szexuális potenciájától (jelen esetben közösülési képesség), vagy ha úgy tetszik libidójától (szexuális vágy). Ezért van szükség arra, hogy a felmerülő problémákat hozzáértő szakember kezelje (szexuálpszichológus szexuálterapeuta).
Bármilyen probléma megjelenik az életedben, eszedbe se jusson kontrollálatlanul az antidepresszánsok szedésére, olvasd el a mellékhatásait, nagyon fontos.

Hogy ne juss el idáig, mit kell tenned
Sokan kezdik felismerni a Föld mágnesen terén alapuló gyógyítást (A biorezonancia alapja a Schumann-hullám), érzékelhető, kimutatható és fizikailag is bizonyítható. Az emberi agy 7-10 Hz-es alfa hullámainak rezgésszámával közel egyező 7,8 Hz frekvenciájú rezgés mérhető bolygónkon mindenütt. A cél tehát az hogy a sejtek a nekik legmegfelelőbb frekvenciaállományban, rezgésenergiában részesüljenek, azaz kiegyensúlyozódjanak és magasabb rezgés szintre emelkedjenek. Ha ezzel a fajta „gyógyítással” a gondolkodásmódot és öngyógyítói tudatosságot növelni tudja az egyén, akkor van értelme. A lényeg az, hogy az egészséges sejtek kapjanak olyan energiát, amivel elindíthatják azt az energetikai impulzust, pozitív hatású energiát, amit közvetíti minden sejtje felé. Az egyén ismerje fel az öngyógyítás lényegét, folyamatát és attól a pillanattól kezdve a szervezete tudja a dolgát. Többször említettem, hogy elsőként a mentális dolgokat kell rendbe tenni magunkban, körülöttünk, utána jöhet a testünk fizikális, rekreációs helyreállítása (a pihenés érdekében végzett minden olyan kulturális, társas, játékos és mozgásos tevékenység, melyet a napi fő elfoglaltság, fáradtság, stressz, feszültség okozott és azt igyekszünk feloldani a testi-lelki-szellemi teljesítőképesség helyreállítása érdekében).

A következő témával kapcsolatban, csak azok szállnak vitába, akik soha nem próbálták. Legyen az szakember, vagy az utca embere. Ha végigolvasod ezt a fejezetet, kiderül, hogy nincs benne semmi misztikus, semmi hókuszpókusz. Az én elméletem szerint egyszerűen arról van szó, foglalkozz magaddal, társaddal, addig is „kiszakadsz” ebből a lelket, testet gyötrő, értékeket megsemmisítő, szép jövőt kecsegtető, virtuális világból.
„Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne eszetlenül, hanem bölcsen.” (Efézus 5:15)

Ha még nem lépted át az önkontroll határát, neked kell kezedbe venni az irányítást. Figyelj és vedd észre a körülötted lévő negatív dolgokat. A mindennapok kuszaságát felejtsd el. Rendszerességre van szükséged, állítsd vissza a napi bioritmusodat a biológiai órádhoz igazítsd a napodat. Először tervezz meg egy napot, majd kettőt, hármat, aztán ha működik egy hetet. Ha mégis megtörténik, hogy belecsúsztál egy általad is megítélt negatív eseménybe, ne időzz ott egy másodpercet sem, tereld el gondolataidat, lépd át a múlt eseményeit.

Első lépésként (a sorrendet hagyd figyelmen kívül) keresd fel rokonaidat, ismerőseidet, régi barátaidat, menj el olyan helyekre, ahová már korábban is elmentél volna. Szervezz olyan programokat, ahová közösen elmentek a pároddal, családoddal, vagy akár a barátaiddal is. Sportolj valamit a teljesítmény nem számít, ezek is mind fokozzák az endorfin (boldogsághormon) felszabadulását. Ha kiszeretnél mondani egy olyan szót, amit eddig csak félve mondtál ki, vagy ki sem mondtad – ki vele (azért a környezetedet ahol éppen vagy, vedd figyelembe). (csak példák) Ha egy üzletben vagy és úgy veszed észre, hogy valakinek tudsz segíteni, mondjuk egy ruha kiválasztásában, szólj hozzá kedvesen (ha nem veszi zokon), mosolyogva válts vele néhány kedves szót. Ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy egy szegény ember keresztezi utadat, ne menj el mellette mint egy gyorsvonat. Ne adj neki pénzt, ha van néhány perced vegyél valamit, amit a pénztárcád megenged és add át. Lehet, hogy ez egy kicsit furcsa, de hidd el felemelő érzés és sok dologban megerősít.

A második lépés, de kapcsolódik az előzőekben leírtakhoz, hogy visszanyerd önmagad.
Ha emberek közé vágysz, válassz egy remek uszodát, vagy strandot. Élvezd a Nap gyógyító sugarait (kihagyva a 11-15 órai időszakot), a napfény legyen egy fényterápia. Ha nincs kedved sok ember társaságára , akkor otthon egy jó kádfürdő, de akkor add meg a módját. Ha teheted illóolajok, hab stb. és hívj egy masszőrt, aki jártas a akupresszúrás pontok kitapintásában, de a párod is felvállalhatja és megtanulhatja, megtanulhatjátok az akupresszúrás pontok kitapintását mindkettő megoldás jó, ebben sincs semmi misztikus, semmi hókuszpókusz.

Az elmúlt időszak elméleti és gyakorlati megtapasztalásait figyelembe véve, összeállítottam egy masszázsgyakorlatot, ami segíthet visszanyerni testi, lelki, erődet.

Miről is van szó? A testeden vannak olyan pontok, melyek megnyomásával fokozhatod az érzelmekért felelős oxytocin hormon és az erotikus vágyat fokozó dopamin termelődésének beindítását és fokozását. Hol találhatóak ezek? (Az endorfinról lejjebb írok).

Ha házasságban, párkapcsolatban élsz, helyzeted egyszerűbb kérd meg a társad, hogy segítsen ebben a nagyon egyszerű kis gyakorlatban. Az életben rád zúduló problémák legyen az mentális, vagy fizikai, szinte majdnem minden „szelepet” bezár a testedben, ebben a nagyon kifinomult gépezetben, hogy akadályt gördítsen az érzéki „csatornáidban” áramló pozitív érzéseknek. Nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudod működtetni a pozitív érzésekkel járó kellemes érzéseket. Gyakorlatilag be vannak „ragadva a szelepek” ezeket ki kell nyitni, hogy a tested minden porcikájába eljussanak a boldogsághormonok által termelt boldogságérzés.

Álljatok egymással szembe, a párodnak nyújtsd oda a két kezed tenyereddel felfelé.
Hunyd le a szemed, ha tudod kapcsolj ki mindent magad körül és csak az érzésekre figyelj. Ez eltarthat egy darabig, kérj segítséget a párodtól: becéző suttogó szavak, tereld el a gondolataidat gondolj egy szép megtörtént eseményre, esetleg szóljon halk stílusos zene.

A párod a csukló – nál leírtak alapján végezze el a gyakorlatokat (akupresszúrás pontok fejezet).
Következő lépés a nyak a tarkó – nál leírtak alapján végezze el a gyakorlatokat.
A párod öleljen meg és simogassa végig a felsőtestedet.
Ezeket a gyakorlatokat néhányszor ismételjétek meg addig amíg kezded érezni, hogy fellazulnak benned a feszültségek.
Ezek után a párodra itt fontos szerep vár, hiszen tovább kell lépnie.
A fent említett gyakorlatok után magához húzva nagyon érzékien kezdje el puszilgatni a
nyak, a tarkó, a fül , a váll, a csuklyás izmok területeit.
Jól jegyezd meg Neked nem kell viszonozni, még akkor sem tedd meg, ha nagyon vágysz rá.
Maximum az ölelésnél a párod derekán kulcsold össze a kezed.
Itt most még egyenlőre csak rólad van szó.
A párod a puszilgatással elindulhat az arc irányába. Homlok középső pontja, majd jobbra balra haladva, lejjebb a szemhéjra adott nagyon érzéki puszik jöhetnek. Arcfelület, áll, orr, sem maradhat ki.
Ugye kitaláltad, most jön az ajak. A legnagyobb hatást az ajakkal való érintkezés fejti ki. Igen de, semmi kép sem egy vad csókolózásba kell kezdeni, hiába vágysz rá. Itt Te még mindig passzív vagy semmi teendőd, csak arra gondolj, hogy a pozitívan ható érzéseket mely az ajakból árad feléd, oszlasd szét az egész testedben. Az ajkak találkozása a leghatásosabb.

Ez egy egyszerű kis gyakorlat, tudom sokan ismerik és talán gyakoroljátok is, de a nagy kérdés az, legalább heti egy , kettő alkalommal szerepel az életetekben? Mert ennek ez a lényege. Feloldani a nap mint nap felgyülemlett görcsös, feszült érzéseket és feltöltődni pozitív energiákkal. Nagyon sok hasonló egyszerű és természetesen bonyolultabb terápiák (csak szakemberek vezetésével ajánlott, pl. szexuálterapeuták, szexológusok) is léteznek amivel segíthetünk a testünkben negatív hatások által felborult normális állapot visszarendezését.

Akupresszúrás pontok

A csukló. A csukló belső oldalán a hajlattól kb. 3 – 4 – 5 cm -re ha megnyomod érzed, hogy ott fut kettő vastagabb ín. Hüvelykujjaddal enyhe nyomást gyakorolj rá úgy, hogy közben körkörös mozgást végezz. 15 – 20 alkalom fejts ki rá nyomást, majd jöhet a másik csukló. Ezek után lazább és felszabadultabb leszel.

A nyak a tarkó, a fül alatti területek, a váll, a csuklyás izmok akupresszúrás pontok megnyomása, masszírozása kinyithatja a bezáródott szelepeket. A férfiaknál és nőknél egyaránt hatásos.

Mindkettő külső bokacsontnál a boka és az Achilles-ín között a hüvelyk és középső ujjaddal megnyomod kb. 25 – 30 másodpercig néhány alkalommal (nem kell órát használnod, számolj) a testedben elindul az energia áramlás.

Az egyik leghatékonyabb rész a gerincoszlop és a farokcsont találkozásánál található akupresszúrás pont. Mutató, középső és a gyűrűs ujjaidat egymásmellé helyezed, majd a pontra és balról jobbra kb. 4 cm átmérőjű körben körkörösen mozgatod 45 – 60 másodpercig. Néhány perces szüneteket hagyva, 3 – 4 szer megismételheted. Energiabomba a gerinc vérkeringését serkenti.

A combok belső felületén, középtávolságra a térd és az ágyék között.
Közvetlenül a térdkalács alatt 1- 2 cm rel a külső irányba
A köldök és a szeméremdomb közötti pont sem maradhat ki.
Ezek stimulálását 5 – 6 percig végezd, felváltott ujjakkal.

Harmadik lépés, ha idáig eljutottál a következőket kell tenned.
A szeretkezéseket Te kezdeményezed.
Előkészíted, társaddal megbeszéled mit szeretnél (az nem baj, ha a megszokottól eltérő , sőt)
Lehetőség szerint zárj ki minden zavaró körülményt.
Ezt az időt csak arra használd ki, hogy kizárólag a szexre gondolsz, a harmonikus együttlétre.
Most jön a legfontosabb, minden mozzanatot Te irányíts.
Minden úgy történjen, ahogy elképzelted.
Az önzetlenséget egy kis időre félre kell tenned.
A Te életedről, pontosabban arról van szó, hogy visszakerülj a régi kerékvágásba.
Ha összehoztál jó néhány ilyen együttlétet, a várt siker nem maradhat el.
Megszerezted az irányítást, visszanyerhető az önbizalom.

Ez egy egyszerű megoldás, szinte kézenfekvő mindenki számára. De mire odakerül a sor, hogy megvalósítsd, lehet hogy át kell ugranod egy – kettő akadály. Szerencsések azok, akiknek a párja partner, ebben az otthoni kis terápiában. Akik pillanatnyilag pár nélkül élnek, helyzetük csak a pár kiválasztásával bonyolultabb. Keress magadnak egy olyan társat, még ha csak erre a kis időre is, például akivel már volt korábban kapcsolatod és nem jelent problémát, hogy újra összejöjjetek. Ez egyfajta végső megoldás bonyolultabb, de működhet. Ha nincs akkor fordulj szakemberhez.

                                                         Wake-up libido  (ébreszd fel a libidód)

Ahányszor elutasítod partnered szexuális közeledését, annyiszor egy százalékkal rombolod le a libidóját.  Mindkettő nemnél ezek ismétlődése egy idő után, bizonytalanságot gerjeszt. Hetek, hónapok, során eltávolodnak egymástól, pedig nincs is semmi külső vagy belső konfliktus az életükben “hiszen mi szeretjük egymást, mi történik velünk” ? Pedig  nagyon egyszerű. A napi gondok és az azokkal való küzdelem hozza ezt a folyamatot a jól működő párkapcsolatba. Sajnos ezt sokan nem tudják kezelni, ha nem figyelsz rá, egyszer csak azt veszed észre, hogy egyre nagyobb a távolság közted és a párod között. Ezek hatására elindulhat a legrosszabb folyamat, szorongás, agresszivitás, pszichés zavarok, libidó csökkenése,  átmeneti impotencia,  féltékenység. Az első időszakban a másik fél próbál kiutat találni, hogy szexuális energiáját levezesse (munka, sport, stb.), de ez nagyon rövid ideig tart, hiszen egy egészséges emberben a szexuális vágy fokozatosan “termelődik” azt pedig le kell vezetni. Ha ez nem történik meg a fentebb leírtak egyre nagyobb erővel lépnek be a hétköznapokba.

A libidócsökkenésnek számtalan okai lehetnek. Szeretném elhessegetni még a gondolatot is azok fejéből, akik az idősebb korukra hivatkozva hozzák összefüggésbe a libidó hiányát, csökkenését.

A fiatal kortól, értem itt a testileg, lelkileg, fejlett kort a pubertáskor befejezésétől számítva egészen az idős korig a libidónak egy ember életében több szakasza jelenhet meg. Lelkileg, testileg, egészséges emberek ezeket a szakaszokat szinte észre sem veszik. A környezeti hatások, betegség, gyógyszerek szedése, de főleg a stressz, ami igazából „rombolja” a libidót, illetve a lélek és a test harmonikus egyensúlyát.

A nőknél az első menstruáció után lassabban növekszik a libidó, fiúknál szinte robbanásszerűen a csúcsokat döngeti. A nők a családtervezéskor a gyermek fogantatásáig aktivitást mutatnak a szerelmi együttlétre. Érthető, hiszen a gyermek megszületése a cél. Aztán néhány év következik az életükben 3- 6 év is lehet, amikor a libidójuk kissé alábbhagy. Sokan „elsiklanak” felette, mert ezen időszakban a gyermeknevelés tölti ki az idejüket és „megfeledkeznek” párjukról, szexuális igényeiről. Szeretném felhívni a férfiak figyelmét erre az időszakra, mert bizony ilyenkor szokott kiborulni a „bili”. Most nem a gyermek bilijére gondolok. Ha igazán szereted a párod, türelemmel és szeretettel többre mész. A megváltozott családi helyzet, gyerek, gyerekek igencsak próbára teszi a családot. A részletekbe nem szeretnék belemenni, de az idő múlása a nők életében meghozza a változást, hiszen a harmadik X a nők harmincas éveikben érnek szexualitásuk csúcsára. A negyvenes évektől mind a nőknél, férfiaknál a libidó szintje kiegyenlítődik azonos szinten mozog, a nemi vágy folyamatosan megmaradhat egészen az idős korig. A nőknél a menopauza megjelenése járhat libidó csökkenéssel (a menopauza nem más, mint egy változási folyamat a nők életében, mely a természetes öregedés velejárója, egy nagyon összetett hormonális változás eredménye) általában a negyvenes években kezdődik és az ötvenes évek végéig megy végbe, kinek hosszabb, kinek rövidebb ideig tarthat. Ebben az időszakban és azt követően a nők libidója visszaeshet.

Felmerülhet a kérdés mégis mi történt velem vagy a párommal, miért nem kíván velem szeretkezni?

A sorrend nem feltétlenül ez, de meg kell említeni. A szülés után a nők többsége felvesz néhány plusz kilót lehet, hogy éppen előnyére válva. A férfiak meg lehet, hogy kicsi pocit eresztenek a „bivalyheverészetből” több időt engednek meg maguknak. Mindezek nem gördíthetnek akadályt a szex útjába, inkább a hormonális változások, tesztoszteron csökkenése az ösztrogén szintje (nőknél férfiaknál egyaránt) pajzsmirigy alulműködése, a teljes napi elfoglaltság, a legrosszabb a mindennapos stressz.

Jönnek a visszafordíthatatlan tünetek: A női szervek “fokozatos leállása” okozhatja a nőiség elveszítésének érzését, hőhullámok, idegesség, türelmetlenség, alvászavarok, hüvelyi szárazság, ennek okaként a nemi szervek érzékenyebbek lehetnek, átmeneti szexuális étvágy csökkenés.

A hangsúly remélem érezhető CSAK ÁTMENETI, rajtad múlik, hogy ezt az időszakot hogy kezeled, pároddal hogyan tudjátok megbeszélni, egyeztetni. Tudnod kell, hogy egy nőt nem ezek felsorolt változások „semmisítik” meg mint nőt. Ellenkezőleg, egy magasabb szintre emeli. A libidód ugyan „szunnyadni látszik”, de nőiességed minden apró részlete megmaradt, csak észre kell venned, hogyan kerüljenek újra felszínre. Itt léphet be az életedbe Wake up libido módszer, ami lelkileg, testileg segít visszanyerni önmagad. Cél a belső szexuális gátak lebontása, felszámolása. Készítsd fel a tested, lelked, gondolataidat a szexualitással járó örömszerzés befogadására. Példának okáért egy apró részlet, gondold el, már nem kell odafigyelned a fogamzásgátlásra, ez a lufi már kipukkant. Odaadóbb lehetsz, az új szeretkezési pozíciók kipróbálása, variálása, sok addigi falat lerombolhatsz, ami korábban gátolt a felszabadult szeretkezésekben.

Az általam elnevezett – kidolgozott és gyakorlatban is kiváló eredményeket elért wake up libido terápiáról és masszázsról olvashatsz az online könyvben, melynek több elemének összessége, azok harmonikus kapcsolata biztosítja a terápia sikerét. Több mit harminc éve egymásra épülő csak a pozitív hatású tesztek igazolásával,  fejed búbjától a lábad kisujjáig a test minden részére kiterjedő masszázstechnika. Ha többet szeretnél megtudni, illetve kipróbálnád, e-mailben jelezd.
A nagy kérdés, mindened meg van amire vágytál, de az meg van e, amire szükséged van?

Minden típusú masszázsnak jótékony hatása van az emberi szervezetre. Lényege, hogy alkalmazása során fizikai és mentális egyensúlyba kerülj, ami enyhíthet a hétköznapok által rád nehezedett gondok, problémák, súlyán. A masszázs hatására a hajszálerek kitágulnak, valamint olyan hajszálér szakaszok is bekapcsolódnak a keringésbe, amelyek eddig zárva voltak és nem vettek részt a szervezetünk teljes működésében. Az anyagcsere felgyorsul, a bőr hőmérséklete emelkedik, felfrissül, intenzíven hat a nyirokrendszerre és elősegíti a bomlástermékek gyors elszállítását.
A szexualitáshoz kapcsolódóan sok masszázs létezik (kivétel a hókuszpókusz, kártyavetés, ráolvasás stb. ezeknek ne dőlj be) a leghatékonyabbak közé tartozik az úgy nevezett wake-up libido masszázs (hölgyeknél és férfiaknál). Alapvető lényege az, hogy fel kell készíteni a lelket és a  testet a szexualitással járó örömszerzés befogadására, ami az évek során megkopott. Sajnos a köztudatban sokan összeverik a szexuális szolgáltatással. Létezik az is, de jelen esetben a wake-up libido masszázs kizárólag a mentális és a pozitív fizikális hatásaira helyeződik, itt szexuális szolgáltatásról szó sincs. Természetesen Te döntöd el, hogy a terapeuta-masszőrt meddig “engeded be az intim szférádba”.  Itt minden miattad, érted történik. Mindkét nemnél a lelki felkészülés és a masszázs igazi ereje abban rejlik, hogy az „elveszett, elszürkült, eltompult” érzéseket újra érezhetővé, átélhetővé tegye mindkét nem számára. A masszőr és az alany valóban nagyon közeli intim kapcsolatba kerülnek ez tény, mint minden masszázs típusnál, de mint említettem a masszőr részéről nem lehet szexuális töltetű ez az érintkezési forma. Rajtad múlik, hogy ezt az intimnek számító masszázst kivel osztod meg, ki az akiben megbízol és rábízhatod magad. Testi jótékony hatása mérhető, lelki hatása bonyolultabb, ha ezek mélyebben gyökereznek, szakember segítségét kérd. (szexuálterapeuta, szexológus).
Korra és nemre való tekintet nélkül, vannak akik nem merik vállalni ezt a jótékony hatású masszázst. Nehezen tudják leküzdeni szégyenérzetüket főleg azok, akiknél a szexualitás még mindig a tabu kategóriába tartozik. A tested ne szégyelld, „ilyennek hozott a gólya” gondold el, hogy egy nudistastrand sem létezne, ha mindenki úgy gondolkodna mint Te. Rábeszélni természetesen senkit nem szeretnék, csak biztatlak, hogy ha egyszer majd rászánod magad, pároddal beszéljétek meg, egyeztessetek, mert nagy a valószínűsége, hogy megelégedéssel nyugtázod majd a történteket. Ha igazi hatást szeretnél elérni, akkor néhány alkalom nem oldja meg a felmerült gondjaidat. A lehetőségeidhez képest váljon életed részévé.

                                                                              Wake-up libido masszázs férfiaknak

Szerencsésebb helyzetben vannak azok a párok, akik mind ezt otthoni körülmények között megtanulják és megtudják valósítani wake-up libido masszázst egymásnak. Megoldás lehet az is, vagy biztonságosabbnak, kényelmesebbnek érzik azt, ha szakemberhez mennek, vagy házhoz hívják.

Pozitív hatásairól röviden: első helyen van a stresszoldás, általában egyórás, de lehet több is a masszázs ideje, mialatt feloldódnak benned a hétköznapok görcsös beidegződései. Cél a belső szexuális gátak lebontása, felszámolása. Készítsd fel a tested, lelked, gondolataidat a szexualitással járó örömszerzés befogadására. Monotonitás (egyhangúság) „rabságából” kiszabadulhatsz. A wake-up libido masszázs segíthet a merevedési zavarok leküzdésében, sőt mint egy másik fejezetben írtam a magömlés késleltetésének technikáját is begyakorolhatod.  A wake-up libido masszázs segítségével megszabadulhatsz régi rossz élményektől, ami a lelked mélyén, régen akár gyermekkorod óta nyomaszt. 18 év felett ajánlott mindenkinek, ha párkapcsolatban élsz, ha nem. Ha felismered saját szexualitásodban megbúvó gátakat, és vele együtt az erőt, életed minden napjában jelen lesz az életöröm, szépség és a kiegyensúlyozottság. Már ez a néhány ok is elég ahhoz, hogy mérlegelj. Ha mégis úgy döntesz, hogy mellőzöd az életedből „nekem erre nincs szükségem” – hangoztatva álszemérmes mivoltodat leplezve, (prűd ember elítéli a nemiségre, szexualitásra vonatkozó bármilyen megnyilvánulást) egy biztos nem a párodat, barátodat, szomszédodat, bünteted ezzel a magatartással.

                                                                                         Wake-up libido masszázs nőknek

wake-up libido masszázs több fázisból áll, illetve sokkal összetettebb mint azt első látásra, hallásra gondolod. Meg lehet tanulni ennek technikáját, de sok más dologgal is tisztában kell lenni mint például: pszichológiai, anatómia alapismeretek, reflexzónák, akupresszúrás pontok, légzés technika, stb. Amennyiben úgy gondolod, hogy nem áll közel hozzád, illetve nem akarod megtanulni ezt a masszázstechnikát szerencsésebb, ha ebben az esetben gyakorlott szakemberhez fordulsz.

Endorfin bomba – boldogsághormonok

Az étrendedre és az italfogyasztásra is oda kell figyelned. Maradhatsz a megszokott étrendednél is, de ha változtatsz rajta színesebbé teheted a hétköznapjaidat. Mint a szexben is itt is a változatosság gyönyörködtet. Ha Te készíted el az a legjobb, hiszen a vele kapcsolatos elfoglaltság kizökkent a régi beidegződésektől, mint ha például „itt bekapok valamit” – utcán menet közben eszel, iszol, stb. Ezt felejtsd el. Készíts tervet, mit szeretnél fogyasztani, irány a piac és vásárolj be. Ne kérj meg senkit és ne bízd másra.
Addiktív (szenvedélyt keltő) ételek használatát oly mértékben fogyaszd, hogy azért függőséget ne okozzon. Mindenki előtt világos, hogy a csokoládé milyen kellemes hatást válthat ki. Már néhány falat is beindíthatja az endorfin termelést. Ezért nem feltétlenül szükséges mértéktelenül fogyasztani. Inkább törekedj a minőségre. Több más hormon is felelős még a boldogságérzésért, de ezekről csak címszavakban:
Fenil-etil-amin: kedélyjavító hormonnak köszönhetjük a szerelem felfokozott lelki állapotát, heves szívdobogás, elpirulás, „bénázás”.
A szerotonin hatására boldognak és gondtalannak érezzük magunkat.
A tiroxin ( pajzsmirigy termeli) optimális esetben, vagy ha kicsit több a vérünkben a koncentrációja, kiegyensúlyozottak és boldogok vagyunk. Ha a vérünkben az átlagosnál kevesebb található, fáradékonyak lehetünk a hangulatunk alábbhagy.

Azt gondolod, ha széthajtod magad nap mint nap és nem foglalkozol magaddal a körülötted lévőkkel (család, munkatársak, barátaid, ha van egyáltalán) vagy lógatod a lábad, beköszön hozzád a boldogság? Van egy rossz hírem – sajnos nem. Sok más adódhat még, de az elérhető és legkézenfekvőbb lehetőségeket javasoltam a fent leírtakban. Ha követed ezeket a pontokat, kárt nem tudsz tenni magadban, ellenkezőleg nyertesen szállhatsz ki a bizonytalanság, reményt vesztett életed száguldó gyorsvonatából. Ugye nem szeretnél kimaradni ezekből, hogy sóvárogva nézd mások boldogságát?

Érzékszerveink a szem, fül, orr, nyelv és a bőr. Öt fizikai érzék, a hallás, a látás, a tapintás, a szaglás és az ízlelés mellett létezik a hatodik érzék is a spirituális érzék, amit mindegy milyen „valósághoz” kapcsolod. Ahogy a technológia és a kommunikáció eszközeinek felfejlődése nő, szinte kiszorul az emberek érzékrendszeréből. Az ember tettei és élményei értelmezhetők és összhangba hozhatók, ha valaki ezektől távolodik, elveszti ezt a képességét és a hétköznapok „bedarálják”. Nem kell nagy tudományos kísérlet, ahhoz, hogy érzékeld miről beszélek. Bizonyosan voltál már úgy, hogy megérezted, hogy valaki figyel és odafordítottad a fejed. Vagy példának okáért megérezted, hogy valami rossz dolog fog következni és kivédted, mert az „antennáddal fogtad”. Olyan is volt már, szinte egyszerre gondoltatok ugyanarra a dologra stb. Sem idő, sem távolság ezt a képességet nem tudja befolyásolni. A közvetlen közeledben lévőknél vagy távolabbi ismerősöknél, akinek csak egy picit is beleéreztél a problémáiba és jól működik az „antennád” napokig, hetekig, tudod érzékelni annak a személynek az érzéseit, anélkül, hogy a közvetlen közeledben lenne.
Mindezek felismerése és összegzése segíthet abban, hogy komolyan vedd a körülötted lévő világból a feléd áramló negatív, jobb esetben pozitív hatásokat, azokat pedig fordítsd a javadra.

                —————————————–oooooooooooooooooooooooooo————————————

             Prevenció – megelőzés Nem figyelnek rád ? Te figyelj magadra !
A fentiekben több témát érintve fontosnak találtam, hogy ezekről is érintőlegesen, figyelmet felhívva essen szó. Kérlek, ezt figyelmesen olvasd el!

Hétköznapjainkat érintő néhány fontos önvizsgálat, amihez semmilyen végzettség nem kell, csak a Te elszántságod és kitartásod, hogy kiszűrj az életedből néhány veszélyforrást.

Minden ember életében fontos, hogy a bajokat, betegségeket és a vele járó problémákat megelőzze. A témához kapcsolódóan szeretném felhívni a figyelmeteket néhány fontos az életünket megkeserítő dologra, ami kis odafigyeléssel elkerülhető. Legfontosabb az életünkből kiszűrni a párkapcsolati és a családon belüli konfliktusokat. A szervezetünk egy nagyon pontosan működő „gépezet” , ha fizikailag és lelkileg is kiegyensúlyozottan élünk nagyon sok betegségtől óvhatjuk meg magunkat. Családon belüli veszekedések, folyamatos konfliktusok, olyan lelki teherrel nehezednek jelenesetben a hölgyekre, hogy a mellükben elindulhat egy elváltozás, aminek az eredménye csomók és daganatok megjelenése is lehet a sok „idegbajtól” Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni , de ne hagyjon nyugodni a gondolat, hogy majdcsak megoldódik valahogy és mindenféle orvoslás nélkül ezek elmúlnak. Ha a szervezetünkben biztosítjuk a belső egyensúlyt, ez a folyamat el sem indulhat, illetve ha a jelenségek mögé is betekintünk, értem ezalatt a megjelenő betegséget, megelőző időszakot, akkor felderíthetjük, hogy mi is lehetett többek között a betegség kialakulásának okozója. Gondolok itt az egészségtelen táplálkozásra, önpusztító életmódra (drog, alkohol, dohányzás), családon belüli konfliktusokra, ami lehet bármilyen eredetű (veszekedés, „anyóseffektus”, válás, aggodalom a társunk a gyermekünk, vagy valamelyik családtagunk iránt).

Rengeteg felhívás ellenére ezen a területen, még mindig sok nő elhanyagol két nagyon fontos dolgot, ami egy mai modern nő életéhez szorosan hozzátartozik egészsége megőrzése érdekében. A legkézenfekvőbb néhány egyszerű gyakorlati megoldást javaslom. Természetesen ezt még lehetne ragozni, hiszen ehhez a témához még sok más is kapcsolódik és lehetne taglalni, de úgy gondolom, hogy az alapvető önvizsgálat már magában is eredményes lehet. A többi más megjelenő probléma, az ezzel foglalkozó szakemberek munkájához kapcsolódik.

Ehhez viszont, hogy elvégezz egy önvizsgálatot nem kell senkinek elvégezni az orvosi egyetemet.

A mellek önvizsgálatával kapcsolatos videót a honlap menüsorában a     Educatio – prevencio         billentyűzetnél megtalálod.

1. Mellek önvizsgálata.
A kettő leggyakrabban előforduló elváltozás:
a) tejvezeték elváltozása az emlőben 75 – 80 százalékos a megbetegedések aránya
b) tejmirigyek elváltozása az emlőben 20-25 százalékos a megbetegedések aránya

Felmérések kimutatták, hogy a különböző félelmek megjelenése is a nők életében (elhagy a férjem, megcsal a társam, tönkrement a vállalkozásom, hogyan fogom eltartani a családom, ha… ) gyakorlatilag egy sejtszaporulatot indít el a mellében az említett félelmek, aggodalmak miatt. További részletekbe nem szeretnék belefolyni a lényeg az, hogy vedd észre az elváltozást, és ha észlelsz ilyet, időben fordulj szakorvoshoz.

Az idejében észrevett változás, nagyon sok nő életét menti meg. Annyira nem rohan a világ mellettünk, hogy havonta néhány percet áldozzunk a mellek önvizsgálatára, illetve félévente, évente felkeressük a nőgyógyászunkat kenetvizsgálatra.
Mi az első lépés?

A legfontosabb, hogy a normál állapotot felmérjük és rögzítsük tudatunkban, milyen az, amikor egészségesek vagyunk. A mellek vizsgálatát szinte naponta fürdés közben el lehet végezni, de legcélszerűbb a menstruációt követő 2 – 3 napon. Akik még nem, vagy már nem menstruálnak, nekik javallott minden hónapban legalább két három alkalommal, elvégezni az önvizsgálatot. Az a néhány perc a saját érdekünket, egészségünket szolgálja. Fontos, hogy vizuális kép is maradjon emlékezetünkbe a mellekről. Tükör előtt leengedett, majd csípőre, és végül magasba emelt kezekkel nézzük meg a mellek állapotát.

Változott e a mellek alakja (kisebb, nagyobb)
A mellbimbó alakja, színe a megszokott e, vagy találunk rajta változást, például váratlanul
befelé fordult.
Ha netán váladék jelenik meg mellbimbóból nyomásra, áttetsző savós vagy véres, azonnal
orvoshoz kell fordulni.
Amennyiben a mellbimbó udvarában bőrhámlásra utaló jelek vannak duzzanat vagy csomó, mely nem múlt el, a mell szövetei, mirigyállomány között elütő tapintást érzünk, a legrövidebb időn belül mutassuk meg szakorvosnak. Nem minden csomó rákos daganat, legtöbb esetben a talált elváltozás vagy emlőcsomó egy idő után megszűnik. Bár milyen elváltozást tapasztalunk, azonnal forduljunk szakorvoshoz. Az időben felismert változás az életünket jelentheti.

Következőkben háton fekve elkezdhetjük a mellek vizsgálatát. Tegyél egy kisebb párnát a jobb vállad alá, majd a jobb kezedet behajtva támaszkodj meg a tarkód alatt.

(a) a bal kéz mutató, középső és gyűrűs újjal oldalról befelé kicsit erősebb nyomással kezdjük el húzni a mellkas közepe felé az ujjakat. Ezt a műveletet végezd el az ellenkező irányba is.
(b) majd ugyan így fentről lefelé és a fordítva is.
(c) ezek után mind az öt ujjukkal kezdjünk el kör-körös mozgást végezni.
(d) még a fekvő helyzetnél mind az öt ujjbeggyel, kívülről befelé szűkítve az ujjak
távolságát a mellbimbó felé összenyomva a mellet, próbáljuk meg érzékelni a mell állagát.
(e) a fekvő helyzet utolsó vizsgálata a kulcscsont alatti terület és a hónalj, vagyis a nyirokcsomók vizsgálata.
Ennek a vizsgálatnak természetesen tükörképe a bal mell vizsgálata.

Egy idő után az ujjbegy érzékeli és „megtanulja” milyen a mell, amikor normál állapotban van. Az ettől való eltérést, ha netán lenne, például duzzanat, csomó, túl érzéken fájdalmas a tapintás, stb. azonnal észleljük. Ez az a pillanat, amikor azonnal fel kell keresni a kezelőorvosunkat. Inkább tévedjünk, minthogy halogatással elidőzzük a szakember által elvégzett vizsgálatot.

Korfüggő e a mellek vizsgálata?

Igen! A nőknél havonta 40 év alatt önvizsgálat, évente orvosi szűrővizsgálat.
40 év felett havonta önvizsgálat, évente orvosi szűrővizsgálat, évente mammográfia.

Abban az esetben, ha találunk elváltozást, nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, de addig ne is nyugodjunk meg, amíg orvos nem látta és nem vizsgálta meg, hiszen nem minden változás rosszindulatú.

2. A méhnyakrák szűrése.
Sajnos a nőknél ez a másik legelhanyagoltabb vizsgálat, pedig fájdalommentes és csak néhány másodpercig tart. Függetlenül attól, hogy kinek milyen a szexuális élete, aktív e vagy alkalomszerű, nagyon fontos, hogy legalább évente, de akár félévente is, rendszeresen megjelenj méhnyak rákszűrésen.
Kenetet vesznek a méhnyak felszínéről és a nyakcsatornából, majd ennek elvégzik a mikroszkópos vizsgálatát, melyből napokon belül értesítenek az eredményről.
Fontos ! A méhnyak rákszűrés előtt négy fontos szabályt be kell tartani:

24 órával előtte a nemi életet mellőzni kell
tampont nem szabad felhelyezni
tilos a hüvelyöblítés, elég ha csak kívülről tisztálkodunk a megszokott módon
a vizsgálat előtt húgyhólyag legyen üres

A menstruáció, közti vérzés, hüvelygyulladás esetén, nem végeznek citológiai vizsgálatot.

Mindazok, aki nagyobb kockázattal élnek, korábban volt elváltozás, nőgyógyászati műtét HIV fertőzött, nemi úton való fertőzése volt, vagy van, erős dohányos, alkohol, kábítószer-fogyasztó, gyenge az immunrendszere, illetve kezelték méhnyakrákkal, évente 2 – 3 alkalommal ajánlott a méhnyak rákszűrés.

Alapvető önvizsgálatot Te is elvégezheted, de ez nem azt jelenti, hogy a kötelező szűréseket kihagyd. Fürdés után mielőtt még használnál mindenféle testápolót és a műkörmeidet sem ragasztottad fel az egyik lábad helyezd a kád szélére, állj kisebb terpeszbe, ujjaiddal a nagy és a kis szeméremajkakat tapogasd le, történt e valamilyen változás az előző önvizsgálatodhoz mérten. Majd a középső ujjadat a hüvelybe vezetve körbe, körbe haladj a méhnyakig. A méhnyak érintését lassan az ujjbeggyel szintén kör körös irányba tapogasd le. Érezni fogod a köralakot és középpontja felé haladva egy kis mélyedést. A méh nyakának alsó vége a külső méhszájjal egy kicsit, mint az ábrán is látható benyúlik a hüvely felső részébe, üregébe. Neked csak idáig kell az önvizsgálatot elvégezni. Ne tovább! Az egészséges méhszáj érintésre sima és puha tapintású, ovuláció előtt és után kb. az orrhegy tapintásával egyenlő a keménysége. Az ovuláció ideje alatt, olyan mintha az ajkadat tapintanád, tehát kicsit puhább. Ha változást észlelsz rajta, dudorok, csomó, túlságosan érzékeny, megváltozik a hüvelyváladék állaga, szaga, keresd fel a nőgyógyászodat, ne késlekedj.

                                      1. ábra egészséges méhszáj                                                                                   2. ábra elváltozások a méhszájon

                        

Anyajegyek a testen

Testünkön több helyen anyajegyek találhatóak, többségében ezek jóindulatú elváltozások, de a rendszeres ellenőrzése egész életünk folyamán nem maradhat el.. Testfelületünkön bárhol előfordulhatnak, különböző formájú, méretű, színű anyajegy. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy némelyik anyajegy rákos elváltozássá fejlődhet. Ennek korai felismerése életet menthet.
Ha megváltozna formája, mérete, színe, azonnal keresd fel a a bőrgyógyászati szakrendelőt. Akiknek testén nagyon sok 30-50 anyajegy található, nagyobb a kockázat, de néhány szabálytalan alakú anyajegy is veszélyes lehet, nekik feltétlenül akár havonta, félévente, évente, legalább egy alkalommal ellenőrzésre kell menni. Nagyobb a kockázat azoknál, akiknek szűk családi körében már előfordult ez a betegség.

Az önvizsgálat nagyon egyszerű.

Térképezd fel a testeden lévő anyajegyeket, ha van olyan készüléked (digitális fényképező, mobil) amivel fotót is tudsz készíteni, fotózd le és valahol tárold a képeket, hogy egy későbbi időpontban esetleg össze tudd hasonlítani az esetleges elváltozást.
Az egészséges anyajegy határai élesek ezekkel általában semmi teendő, csak figyelni kell rá, hogy esetleg egy későbbi időszakban változik e az állapota. Az elmosódott körvonalú anyajegyeket már kiemelt figyelemmel kell kísérni. Színe, nagysága, alakja változna, akkor rendszeresen ellenőriztetni kell bőrgyógyásszal. Az öt – hét milliméternél nagyobb átmérőjű anyajegyeket rendszeresen ellenőriztesd. Ha a bőrrákot korai stádiumban felfedezik, akkor a beteg gyógyulási esélyei majdnem 100 százalékosak. Feltétlenül keresd fel a bőrgyógyászt, ha valamelyik anyajegyed viszket, fáj , begyullad, vagy netán megsérül, nedvedzik vagy vérzik.

Hogyan kell megvédened az anyajegyed: fürdésnél ne használj durva hátmosókefét, vagy szivacsot. Kerüld a tűző napot, nyáron tartózkodj inkább árnyékban. Magas faktorszámú napvédő krémeket sem ajánlom. Gondold el mennyi és milyen ellenőrizetlen vegyi adalékanyagok tartalmaz, ha megvéd a nap káros sugárzásától. Bekened a tested , felszívódik a bőrön keresztül lehet, hogy nem égsz le, de az a sok vegyszer, amit tartalmaz a mai napig vita tárgya, hogy okoz e valamilyen kárt a szervezetünkben.
Ha van a testeden nagyobb méretű anyajegy inkább ragaszd le és úgy menj ki a napra. Egyébként is de. 11 – du.15 között nem is ajánlatos napozni, hiszen akkor legkárosabbak a nap sugarai, még ha akár milyen szuper faktorszámú napvédővel is kened be magad. Kerüld a napsugárzás által okozott leégést, mert a bőröd „nem felejt”. Gyerekeknél különösen fontos, hogy ebben az időszakban ne menjenek napra, mivel a gyermek és a fiatalkori nap által okozott leégések többszörösére növelhetik a bőrrák későbbi kialakulásának kockázatát.

Az tény, hogy szervezetünknek szüksége van a D vitaminra, főleg ha természetes módon napozás segítségével állítja elő. Az ózonréteg elvékonyodásával a káros UV-C sugár eléri bőrünket, a fent jelzett időszakban. A C-sugár ellen még nem találtak olyan szintetikus fényvédő anyagot, ami védelmet nyújtatna a bőrünknek. Szervezetünknek van egy természetes védelme az úgynevezett pigmentek, amely az erős napsugárzás hatására megjelenek a bőrünk felületén, de védelmük korlátozott. A napi D-vitamin szükséglethez kb. 30 perc napozás elegendő. Mint mindenben a napozásban is tarts mértéket, akkor nagy meglepetés nem érhet.

                                                            A férfiaknál elmaradhatatlan


Sajnos a férfiaknál a prosztatarák, hólyagrák második leggyakoribb daganatos megbetegedés. A korai felismerése nagyon nagy százalékban segít a rákos megbetegedés kiszűrésében. Egy olyan alattomos betegség, hogy csak abban a fázisában érezhetőek a jelei, amikor már megnagyobbodik a prosztata és megjelennek a panaszok. Ha a daganat növekedik az anatómiai viszonyok miatt összenyomja a húgycsövet, ezáltal vizelési panaszokat okozva a beteg gyakori vizeléssel, illetve vizeletelakadással küzd, illetve véres vizelet. Ez a jel elég ahhoz, hogy azonnal orvoshoz forduljunk. Megijedni azért nem kell, de jobb, ha odafigyelünk ezekre a normálistól eltérő jelekre. Összefoglalva tehát, hogy a prosztata nem működik normálisan, mint például: sűrű vizelési inger, a vizelés „bedugul”, fájdalom vizelés közben, hidegrázás. Ha ezeket észleled a legközelebbi szabadidődet úgy intézd, hogy az urológiai szakrendelésre jelentkezz be minél előbb. PSA vizsgálat prosztata specifikus antigén szintjét egy vérvétellel ki lehet mutatni. Nem pontos, viszont nagyon fontos. Hagyd, hogy a szakorvos döntsön a további vizsgálatokról, hogy idejében felismerjék a változást. Lehet egy sima gyulladás, de lehet egy kezdődő rosszindulatú daganat megjelenése is.

                                                        A herék ellenőrzése, önvizsgálata

Nem egy bonyolult folyamat, de roppant fontos. A 14 – 40 év közötti férfiak körében sajnos gyakran előforduló rákos megbetegedés a hererák. A felette lévő korosztály sem kivétel a veszélyezettség foka sajnos emelkedési tendenciát mutat. Korai felismeréssel szinte 100 % -ban gyógyítható, ezért nagyon fontos a rendszeres önvizsgálat.

Egy fürdés után célszerű ezt a néhány perces önvizsgálatot elvégezni, mert a meleg víz hatására a herezacskó egy kicsit elernyed, így könnyebb dolgod lesz megvizsgálnod a heréket. Mindjárt az elején arra törekedj, hogy rögzítsd az agyadban a herék normális állapotát, ha netán később lenne valamilyen elváltozás, azt észrevedd.


Elsőként a herezacskót alulról helyezd a tenyeredbe (érezni fogod, hogy mindkettő heréd meg van) aztán lazán néhányszor emelgetve érzed majd annak súlyát. Külön külön is herénket emelgesd meg néhányszor.
Általában a bal here szemmel láthatóan lejjebb van egy kicsit súlyosabb, ez így normális állapot . Egyébként a jobboldali vagy a baloldali here van lejjebb, teljesen mindegy, normálok mindkettő.

Második lépésként külön a heréket a hüvelyk a mutató, középső és gyűrűs újaid közé befogva negyed, illetve félfordulatos mozgást végezve, megmorzsolgatva érezni fogod a herék állapotát. Érzed a herék felszínét, hogy simám csúsznak rajta az ujjbegyeid. Ki kell tapintanod, hogy az előző önvizsgálathoz képest megnagyobbodtak e, illetve a felszínén van e valamilyen elváltozás, jól elkülöníthető: duzzanat, csomó. A herén és benne nagyon sok csatorna, cső és erezet van ( a látszat ellenére egy nagyon bonyolult „gépezet”) mely a mellékherékbe vezetnek, ezeket nem szabad összekeverni a duzzanattal vagy a csomókkal. A gyanús csomók vagy kinövések általában a here oldalán találhatók. Ezek lehetnek kisebbek, nagyobbak (borsóméretűek) vagy még nagyobbak.
Esetleg találsz könnyen összenyomódó, rugalmas duzzanatot az önvizsgálat közben nem kell mindjárt beparázni nem hererák, nagy valószínőség szerint a herezacskóban lévő folyadék, ami vízsérv formájában van jelen, a herében és csak ezt tapintottad ki. Azért szakorvosnak mutasd meg és légy rá büszke, hogy Te fedezted fel, ne izgulj könnyen gyógyítható.
Az utolsó, amit még ajánlatos elvégezni a mellékherék és az ondóvezeték önvizsgálata. A pénisz felé haladva kitapinthatod a mellékherét és az ondóvezetéket. Óvatosan az ujjaiddal tapogasd le lehet, hogy érzékenyebb de ez még normális.

Ha már ott vagy, néhány mozdulattal tapogasd le a nyirokmirigyeket is az ágyékod hajlatában, nyakadon és a hónaljban, mindkettő oldalon.
A nyirokcsomó-duzzanat kb. egy centiméter alatt nem kóros, általában nem is figyelünk rá. Ha egy centiméternél nagyobbnak érzed, akkor rövid időn belül a Te érdekedben ki kell vizsgálni.
Nem kell izgulni egyszerű okai is lehetnek a nyirokmirigy megnagyobbodásnak: bőrgyulladás, torokgyulladás, mandulagyulladás, foggyulladás, megfázás, nehezebb fizikai munka. Ilyenkor a nyirokcsomó rövid időre, akutan begyulladhat. Orvosnak azért feltétlenül mutasd meg. Havonta legalább egyszer végezd el az önvizsgálatot Ha az agyadban rögzített normális állapottól eltérést észlelsz, keress fel egy szakorvost. Az időpont csúztatása eszedbe se jusson, hiszen a vesztes csak Te lehetsz.

       AIDS! Gondolom mindenki előtt ismeretes ez a borzalmas betegség, korunk pestise.


A fertőzés nagy százalékban szexuális úton terjed, továbbá a HIV vér, ondó, hüvelyváladék, anyatejjel is tud fertőzést kiváltani, ha ezek valamelyike a véráramodba kerül. Továbbá fertőzött vérrel is ugyanúgy terjed és átvihető. A felmérések alapján legveszélyezettebbek a homoszexuálisok, drogfogyasztók, közös tű és fecskendőhasználata során is átvihető a fertőzés.

Elkerülni a fertőzést úgy lehet, hogy a leírtakat kizárod az életedből és ha nem váltogatod a partnereidet ész nélkül. Az óvszer használata csekély védelmet nyújt az HIV (Human Immunodeficiency Virus – emberi immunhiány-előidéző vírus ) vírus ellen, de semmilyen garancia nincs arra, hogy ha egy HIV – vel fertőzött személlyel szexel, megúszod a fertőzést a pont a fentebb említettek miatt. Mint tudjuk az óvszer elég sok nemi betegségtől megvéd, de a HIV-vel nem húznék ujjat.
Összefoglalva, fertőzés szempontjából ami veszélyes: közös tűvel intravénás drogozás ez tutti fertőzés, vaginális, anális, orális szex, testbe hatoló vérzést kiváltható cselekvések.
Fertőzés szempontjából veszélytelen: egy légtérben a fertőzöttel, kézfogás, üdvözlő ölelés, puszi-puszi.
Hol végeznek HIV szűrést? „tudod a Google a barátod” a keresőbe írd be – hol végeznek HIV szűrést?

Természetesen vannak hivatalos felmérések profi cégektől, melyből lehet értékelni a szexuális szokásainkat. A százalékos kiértékelések aránya megközelítően fedi a valóságot. Az elmúlt időszakban volt szerencsém hazánkban, külföldön, áttekinteni jó néhány felmérést a különböző korosztályok szexuális viselkedésével kapcsolatban. Sajnos nincs jó hírem (internet elterjedése óta). Főleg az elmúlt 15 év statisztikája nagyon lehangoló. Számadatokat nem kívánom felsorolni az tény, hogy gyökeresen megváltozott az egyének szexuális magatartása sajnos a szélsőségek irányába. Részben köszönhető a túlhajszolt munkatempónak, a felgyorsult világunknak, a különböző történeteket kereső és publikáló bulvárlapoknak, legkiemelkedőbb mégis az interneten megjelenő írások és videók. Ezek a dezinformált adatok összessége, olyan kárt okoznak a felnövekvő (sajnos hiszékeny) generációban és egy olyan eltorzult képet festenek le, melyből nagyon nehéz visszafordítani ezt a negatív folyamatot. A fiatal korosztály szexuális felvilágosítására tett szakmai törekvések annak ellenére, hogy emelkedő tendenciát mutat, hazánkban, külföldön, sajnos még mindig elmarad attól a ponttól, hogy igazán hatékony legyen. Mivel bármilyen pornóoldal elérhető az interneten, sajnos csekély korlátozással a felnőtt látogatók száma 70 – 30 % -os a férfiak javára. A fiatal korosztálynál hasonló megosztás szerepel.

Iszonyatos, gusztustalan, megdöbbentő, lealacsonyító jelenetekkel lehet találkozni az interneten. Elképzelhetetlenek tűnő a párokat lealacsonyító, megalázó képsorok jelentek meg. Ami rendkívül káros, hogy nem csak a pornószínészek filmjeivel, hanem a fiatal korosztály tizenévesek (webkamerás) megdöbbentő „kitárulkozásai” is jelen vannak az interneten. A mai technika vívmányaként bárki készíthet jó minőségű fotót vagy videót, és már is „fotóművésznek” érzi magát. Hajtja a vágy, hogy megörökítse a szerelmi együttlétet.
Ha már idáig eljutottatok, hogy rögzítitek a szerelmi együttlétet, közös megegyezéssel és beleegyezéssel, csak bizonyos testrészről készüljön a fotó vagy videó, hogy ne lehessen felismerni a rajta lévő személyt. Ha valaki ezzel visszaél, ugye volt már rá példa a környezetetekben, hogy engedélyed nélkül publikálta (közzététel, nyilvánosságra hozás) a felvételeket, ez a legaljasabb dolog. (jó ha tudod, büntetendő cselekmény) Egy felnőtt emberre talán kevésbé hatnak a negatív megjelenésű tartalmak, de egy fiatalkorúban nagyon mély nyomot hagy és végigkísérheti egész élete folyamán.

A mai kor egyik legnagyobb veszélyforrása a fiatalokra nézne különböző közösségi oldalak, megosztók. Kizárt dolog, hogy egy tizenéves fiatalnak több száz ismerőse legyen. Ne űzz sportot abból és ne versenyezz a számok bűvöletével, hogy Neked van a legtöbb ismerősöd. Ne tegyél fel provokatív (kihívó) képeket, videókat magadról, ne mutasd be a lakásodat, azt meg véletlenül tedd meg, hogy a pontos címed megadásával megkönnyíted a betörök munkáját. Bizonyára hallottál már arról, hogy mennyi veszélyt rejt a valós ismerőseid közé, ártatlannak tőnő belopakodó idegen. Csak azokkal vedd fel a kapcsolatot és barátkozz akiket valóban ismersz. Semmiképp ne adj lehetőséget azoknak akik invitálnak, és mindenféle trükköt ( jó munkalehetőség, fotózás, buli stb). alkalmazva találkozóra hívnak. Ha mégis elmennél szerencsésebb, ha egy, kettő felnőtt is elkísér.

UNICEF Innocenti kutatóközpont tanulmányából kiderül, hogy a 9–16 éves gyerekek, naponta 1–5 órát interneteznek. (Magyarországon ez az arány napi 2,5 óra (156 perc). A kutatóközpont felhívja a figyelmet arra, hogy a gyerekek átlagosan havi 1,5 napot (39 órát) töltenek online, kétszer annyit, amennyit a szüleik gondolják. Belenyugodnak abba, hogy milyen jól elvan a gyerek a szobájában és nem csavarog. Az utcán valóban nem „csövezik”, de az internet segítségével sokkal nagyobb cyberspace -t ( számítógép – rendszerek és hálózatok által alkotott metaforikus tér), tért jár be és milliónyi veszélynek van kitéve.
Mivel általában a szülők technikai tudása kisebb, így néhány trükkel a kis „csemete” simán kijátssza az ősöket. A 14 év alatti kiskorúak a potenciális áldozatok. A bűnügyi statisztika szerint a 14-18 év közötti korosztály lehet potenciális elkövető, vagy áldozat.

Gyermekpornográfia. Nem szeretném szó nélkül hagyni ezt a nagyon beteges, gyalázatos, deviáns, emberiséget megcsúfoló cselekményt. Sajnos vannak embertársaik, akik az erőfölényükből, helyzetükből, adódóan olyan bűncselekményeket hajtanak végre, amivel egy kiskorú életét megpecsételik, kettétörik. Bízom abban, hogy a törvény legnagyobb szigorával lép fel az ilyen elkövetők ellen. Gyermekmolesztálók, gyermekerőszak, többségében tudatosan végrehajtott cselekmény.

A pedofilok a pedofília egy mentális betegséget jelöl, és nem minden pedofil egyén valósítja meg tettekben is szexuális gyermekek elleni bűncselekményt. Tehát a kettő nem ugyan az. A gyógyszeres kezelések csökkenthetik a pedofil beteg nemi vágyát, de hosszútávon nem old meg semmit. Magyar törvénykezés nem a pedofil személyeket bünteti, hanem ha bűncselekménynek minősülő tettet követnek el. A pedofíliára jellemző érdeklődés a serdülőkorban jelenik meg, sajnos élete folyamán végig kíséri. Súlyos személyiség zavar, melynek hátterében éretlen nemi szerep áll. Képtelen azonos életkorú nővel szexuális párkapcsolatot létesíteni. A gyermekkori visszaélések 60 százalékát a családhoz közel álló rokonok, nevelőszülők, barátok, 30 százalékát közeli családtagok követik el. Ez az molesztálás élmény gyakran csak felnőttkorban egy terápia során derül ki. A terapeuta feladata, hogy felszínre hozza és fokozatosan csökkentse a trauma élményét.

A szülőknek egynéhány kérdés: Ismeri kiskorú gyermeke internetezési szokásait? Mikor beszélgetett el gyermekével arról milyen veszélyeket rejt az internet, ha…..ilyen és ilyen oldalakra feltéved, vagy ha tudatosan felkeresi? Tudja azt a kedves szülő milyen játékok vannak az interneten, ami korosztályok számára korlátozva vannak? A többit csak címszavakban: függőséget okoz, személyes adatok felhasználás, bomba készítés receptje, elszigetelődés a valós világtól, dezinformációk tömkelege, nemi perverzitás tárháza.

Anális közösülés
Ennek bemutatását a végére hagytam, nem véletlenül, mert ez már eltávolodik attól a hagyományos értelembe vett szexuális élettől, amiről eddig írtam. Az anális közösülést ma nagyon sokan erkölcsileg is elítélik. Ha több száz évet, netán ezer évet is visszamegyünk az időben, írások feljegyzések szólnak arról, hogy az emberiség a szexuális életében ősidők óta használja ezt a közösülési formát. Mivel a ma emberének is jelen van a szexuális életében meg kell említeni előnyeit, de főleg a hátrányait.
Azok akik figyelmesen elolvasták a könyvet tudják, hogy a nő – férfi (heteroszexuális) örömszerző kapcsolatáról szól a kiadvány. Tudatosan nagyon csekély érintéssel említem meg, vagy utalok a szexuális élet zavaraira, betegségeire, eltévelyedéseire.
Az anális közösülés főleg a homoszexuális kapcsolatok játéka. Minden testrészünknek, porcikánknak megvan a feladata. A végbél (rectum) a vastagbél legutolsó szakasza. Mint tudjátok az ember életében más nagyon fontos szerepet tölt be, ettől függetlenül sokan úgy gondolják, hogy bevonják a szexuális életükbe. Nem javaslom, de ha már ezt teszed, nagyon körültekintően kell eljárnod. A végbél és környékének (külső) ingerlése kellőképpen izgalomba hozza a nőt és a férfit egyaránt. Eddig még simán elmehetsz nagy baj nem történhet, de ha lehet, beljebb ne! A fiatalabb korosztály a terhesség kockázatának kizárása, illetve a szüzességük megőrzése miatt választják alkalmanként az anális szexet, vagy éppen mert azt látta a pornófilmekben. Talán még fontos megemlíteni azt is, hogy arra gondol, így megtarthatja a partnerét annak ellenére, hogy az anális szex problémáival, veszélyeivel nincs tisztában.

Ha úgy döntöttetek közös beleegyezéssel, hogy megtörténjen a behatolás fontos, hogy tisztába legyetek az aktus néhány alapvető szabályaival. Ha már korábban megbeszéltétek, hogy kipróbáljátok az anális közösülést, előtte ajánlatos egy beöntést végezni., Síkosítószer, gumi használata elmaradhatatlan. Előnyei közé sorolható talán még az is, hogy az ánusz (végbélnyílás) bejárati szakasza szűkebb a vaginánál, fokozottabb szexuális élményt nyújthat a férfi számára, ha a pénisze átlagos méretűnél, kisebb. Talán még ez a nőnek is kedvezőbb, mint egy nagyobb méretű pénisz behatolása. Síkosítóval bekent újjal érdemes egy kicsit az ánusz-t kitágítani és csak azután lassan bevezetni a hímvesszőt. Vannak nők, akik elmondásuk szerint kedvelik, többségük hallani sem akar róla. Szeretném még egyszer hangsúlyozni, csakis közös akaratból történjen meg. Mindenkit hajt a kíváncsiság lehet, hogy egyszer ki is próbáljátok, de folytatni csak akkor érdemes, ha valóban örömteli volt mindkettőtöknek. Ha már egyszer anális, ne legyen banális (közönséges, lapos, elcsépelt ).
Az anális közösülés hátrányai. Vannak férfiak akik zsarolás céljából kényszerítik párjukat az anális közösülésre, mert különben „fel is út meg le is út”. Ha a hölgy nem szeretné elveszteni párját kénytelen belemenni a játékba. Ez a legdurvább ez mindennek a teteje. Minden „nyílást” nem kell feltétlenül betömni, hogy örömöt leljetek a szexben. Amit látsz és hallasz a pornófilmekben, -áááá -úúú-húú – visítás, sikítás nem biztos, hogy az örömteli szex eredménye, mint tudjátok ott minden a show -ról a money-ról és a méretekről szól. Ha már megnézel, vagy közösen megnéztek egy pornó filmet, ne hajtson a vágy, hogy leutánozd a látottakat.
A hagyományos szexben sokkal több az élmény. Hagyatkozz a párod és saját fantáziádra nagyon sok felfedezés vár még rátok. Ezt a felfedező utat járjátok be közösen csodálatosan szép, még ha néha bénáztok is egy kicsit.
Anális szex útján is terjedhet az AIDS , hepatitis, herpesz, baktériumok, amivel a bálsár tele van (ürülék és ha még mindig nem világos = szar). Gondoltam bemutatok néhány képet ezekről a borzalmas betegségekről, de mint már néhányszor említettem, ennek a kiadványnak nem az a célja, hogy elrettentselek benneteket az egészséges szexuális élettől, ellenkezőleg felhívjam a figyelmeteket az örömszerző szexre, hogy azt felelősséggel tegyétek. Ha netán kíváncsi vagy rá, hogy milyen egy gonorrhoea , kankó, tripper stb. vagy más nemi betegség tudod, Google a barátod. Nem felemelő látvány, de azért nézd meg, ilyet szeretnél? Ha ezek után mégis úgy döntesz, hogy kipróbálod az anális szexet (gumi + síkosító) és szeretnéd befejezni az aktust, akkor ott is fejezd be , de legjobb ha az ánuszon kívül. A gondolatot is hessegesd el, hogy „felcseréled a lyukakat”. Példának okáért: egy kis felláció (férfi hímvesszőjének szájjal történő ingerlése), majd a vagina, vissza az ánuszba és ezt kényed kedved szerint variálod. Ha igazán szereted a párodat erre nem kényszerítheted. Vad és durva párzómozgással anális közösülés közben felsértheted a végbélzáróizmot, bélnyálkahártya is megsérülhet és kisebb nagyobb bevérzést is okozhatsz.
Lehet, hogy a „Te Cerkád” sem ússza meg sérülések nélkül, melyen lehetnek szemmel nem látható mikrosérülések is, utat biztosítva millió baktériumbak. A világ felnőtt népességének közel fele szenved a végbél környékén kialakult visszérszerű tágulat miatt. Fiatal korban is megjelenik: székrekedés, a rostszegény táplálkozás, megfázás stb. Felnőtteken gyakran okozza a betegséget a függesztő izomrostok meglazulása, a mozgásszegény életmód, ülő vagy megerőltető nehéz fizikai munka. Idősebb korban pedig már a legtöbb embernek van aranyere. Ha kezdődő aranyered van és mégsem bírod leküzdeni a vágyat, hogy kipróbáld az anális szexet, legyen közeledben a telefonod, hogy tudj hívni egy taxit aki bevisz az ambulanciára (járóbeteg ellátó). Ha idült, krónikus (hosszú ideig tartó) aranyered van, akkor mentőt. Ha eddig nem jelentkezett az aranyered, de megsokszorozod az anális szexjátékokat lehet, hogy gazdagabb leszel egy aranyérrel. Szerintem ezt a gazdagságot, privilégiumot (kiváltságot) ne hajszold.
Ha sportot űzöl az anális szexből kitágulhat, ellanyhulhat a párod végbél záróizomzata. Képzeld el mi történik a pároddal, csak egy sima tüsszentés esetén, vagy szeretne elengedni egy kis pukit a régi megszokott módon.
Az anális szexről „csodálatos” videókat, írásokat lehet találni az interneten, – bizalom legmagasabb foka, ennél nagyobb megtiszteltetés aligha érhet, anális játék olyan mit a hab a tortán, gyönyörszerzés felsőfokon. Buzdítanak rá, megmagyarázzák annak fantasztikus örömszerzési lehetőségeit. Hivatkoznak mindenféle felmérésekre, hogy mennyien alkalmazzál az anális közösülést a heteroszexuális kapcsolatban is. Amit az interneten látsz azt már említettem, ott minden a show -ról és a money-ról és a méretekről szól. A cikk szerzői még a nevüket is aláírják Dr. XY , hogy hitelesnek tűnjön (persze kamu névvel, mert megtalálni, elérni őket már nem lehet). A legtöbb esetben anonim (névtelen vagy ismeretlen) a szerző. Azok az orvosok, illetve szexológusok, akik névvel elérhetőséggel publikálnak (nyilvánosságra hoz) az internetes oldalakon, senkitől nem olvastam vagy hallottam volna, hogy ajánlja, vagy invitált volna az anális szexre. Azt viszont megjegyzik, ha már elhatároztad és megteszed, felhívja figyelmed annak veszélyeire.

A végbélnyílás és a kívül eső környéke gazdagon ellátott idegvégződésekkel, ez így igaz. Valóban ingerlés hatására nagyon kellemes érzéseket tud produkálni, (odáig még simán elmehetsz, de beljebb ne!) ha összevetjük a hátrányait és az előnyeit, mindjárt háttérbe szorul az anális szex. A heteroszexuális pároknak (nő, férfi), nincs szüksége az anális szexre.

Állatokkal történő közösülés. Először arra gondoltam, meg sem említem, de azt nem tehetem. Még ha csak néhány mondatban is írok róla, mert sajnos ez a egyik „legbetegebb” dolog, amit egy ember megtesz a szexualitás területén. Sajnos az internet „vastagon fertőzött” az ilyen videóktól. Ép ésszel nagyon nehéz elgondolni, hogy egyeseket mi késztet az ilyen szexuális magatartásra. Millió gondolatot tudnék róla írni, de ha azt írom, hogy ne tegyétek, még a gondolat sem forduljon meg a fejetekben , bízom benne ennyi elegendő. Miért is? Nem emberhez méltó cselekedet. A fertőzés veszélye 100 százalékos. A kedvenc háziállatodat csak ennyire becsülöd?

A szexuális vágy és annak kioltása mindenkiben jelen van, kisebb nagyobb mértékben. Az egészséges szexre szüksége van minden embernek, de annak határait ne feszegesd!

Egyesekben felmerülhet az a kérdés – miért kell ezzel ennyit foglalkozni? – megy az majd magától is. Ezt a rövid mondatot kb. negyven évvel korábban hallottam a nagyanyámtól. Amennyiben nincsenek gondjaid ezen a téren a legszerencsésebbek közé tartozol. Azok, akik szexuális problémákkal küszködnek, jóval többen vannak mint hinnénk. Ebben a rohanó, szabadidőt szinte nem ismerő, túlhajszolt világban bárkivel megtörténhet, hogy a szexuális élete vakvágányra tér, holott korábban jól működött. Nagyon sok a környezetünkből érkező negatív hatás, próbára teszi nap, mint nap, az idegrendszerünket. Feszültek, szétszórtak, kiegyensúlyozatlanok leszünk, lehetne bőven sorolni. Ráadásul a szexuális életünk is „kibillent” ezt így együtt elég nehéz helyére tenni, feldolgozni. Lehet, hogy valakinek külön külön is elég, hogy összeroppanjon ennek súlya alatt, de a kettő együtt igencsak próbára teszi még a legedzettebbeket is. Aztán kezdhetsz filózni, hogy hol rontottam el, hol tévedtem? Munkahely, rosszul sikerült tárgyalás, várakozás a lehetőségekre, közeli – távoli családi problémák, és még milliónyi gond terhe nyomja válladat és a lelkedet. Elképzelni sem tudod mi indíthatta el ezt a folyamatot, hogy idáig jutottál. Kezd a legkézenfekvőbbekkel, közösen pároddal számoljátok fel a körülöttetek lévő negatív hatásokat, beszéljétek meg a szexuális életetekben megjelenő gondokat, problémákat, hogy az egyszerű hétköznapok is ünneppé váljanak.

Ne engedd, és ne engedjétek, hogy kiöljék belőletek ezt a csodálatos emberi kapcsolaton alapuló boldogságérzést, szeretetet, mindjárt a szexuális életetek hajnalán, amit egy nő és egy férfi az első találkozás után és az azt követő hosszú ideig, az életük folyamán átélhetnek. Ma már lassan ott tartunk, hogy egy dzsungelben könnyebb eligazodni mint a körülöttünk lévő világban. Még ha szerényebb körülmények között is élsz, tudnod kell a boldogságnak nem függvénye a gazdagság. Ne utánozd le mások magatartását mert az lehet, hogy csak látszat, „púder”. A legfontosabb az, hogy Ti ketten mit gondoltok és mit tesztek, amikor becsukjátok a lakásotok ajtaját és kívül hagyjátok a világ „zaját”, pároddal milyen kapcsolatot alakítottatok ki egymás között. A nyugalom és béke szigete vár otthon, vagy netán a háborgó tenger. Mindez csak rajtatok múlik, hogy akár 40 – 50 év után is boldogan megölelhessétek egymást a családod társaságában.

                                                                                                                                                            Tisztelettel: Pereszlényi Zoltán

Vissza az előző oldalra

 

error: Védett tartalom!