Örömszerzés online könyv folyamatosan megújuló szöveggel és fotókkal e-mail oromszerzes1@gmail.com
Örömszerzés könyv online – Örömszerzés

Örömszerzés könyv online

logo

                                Szerző: írta a szeretkezési pozíciókat beállította és fotózta: Pereszlényi Zoltán
egyéb illusztrációk: pixabay

Az ÖRÖMSZERZÉS című könyvem  1987 decemberében látott először napvilágot, (majd 1988 február) első volt hazánkban, melyben képekkel illusztrálva mutatta be két ember szexuális kapcsolatának sokszínűségét. Az örömszerzés szóhasználatra épülő könyv. Neves szakemberek: Dr. Rusz Edit szexuálpszichológus lektor, mentoraim: Dr. Hirschler Imre, szülész-nőgyógyász, kórházi főorvos, orvostörténész, szakíró, lektor és Prof. Dr. Czeizel Endre orvos-genetikus, az orvostudományok akadémiai doktora,  ajánlásával (előszó) került a nagyközönség elé.

Dr. Veres Pál – mindenki Pali bácsija (fényképész, hírlapíró, magyar-történelem szakos tanár, 56 évesen vette át orvosi diplomáját, majd az orvos válaszol rovat vezetője). Felejthetetlen előadások, szókimondó egyéni stílusa, baráti derűs bölcsessége, a szexualitást leplezetlen, naturális ábrázolásában jelenítette meg előadásaiban, fűszerezve eredeti humorral, melyben elrejtette a felvilágosítás lényegét, vagánysága, nyíltsága, mutatott utat az akkori fiatalság felnőtté válásához.

Sokan számonkérték tőle ezt a stílust, mesélte nekem – hogy védted ki ezeket a támadásokat? – Megkérdeztem tőlük, hogy te ilyenek hallgatsz, nem szégyelled magad? Hivatalosan nem volt lektorom, ennek ellenére baráti találkozások alkalmával sokszor “átnyálaztuk” az Örömszerzés című könyvem és a készülődő Menzesznaptár kéziratát. Javaslatára, a fentebb említett szakembereket kértem meg a kiadványaim hivatalos lektorálásra. Sok előadására elkísértem, felejthetetlen élményként maradt meg bennem a mai napig is minden részlete. Idézve szavait – “figyelj kisbojtár  könyved címe legyen útmutató a következő generációnak, oszd meg velük  “. Barátian hátbaveregetett, jobb szemével kacsintva, bajsza alól huncut mosollyal, biztatott a folytatásra, amit örömmel nyugtáztam, komolyan vettem, mert érezhető volt az őszinte és határozott biztatás.

Az elmúlt 30 év nagyon sok változást és tapasztalatot hozott  az életünkbe. Sok remek kiadvány jelent meg  neves szakemberek tollából, ennek ellenére mégsem hozták meg az igazi áttörést a felvilágosítás területén. Szeretném megjegyezni, hogy ez a hiányosság nem nekik róható fel.  Internetes cikkek sokasága, olykor kuszasága, minden rendszerezettséget nélkülöző írások olvashatók a szexualitásról, melyek között eligazodni, sorba rakni, megérteni, nem egyszerű dolog. Az online könyv folyamatosan frissülő (szövegben, illusztrációkban) megjelenésével célom az, hogy egy olyan egyszerű átlátható kiadvány kerüljön az olvasó kezébe, ami pontról, pontra, átsegítse, gyarapítsa tudását, gyakorlati megtapasztalását, a minden embert érintő szexualitás örömösvényein, útvesztőin.

 Javaslom, hogy fejezeteket ne hagyj ki, ne ugord át és ne csak a fotókhoz tartozó szöveget olvasd el, ez nem egy ezer oldalas olvasmány. Tudom, az idővel Te is “versenyt futsz”, de ez nem a téma amin csak úgy “átszaladunk”  Oszd részletekbe a könyv anyagát amit elolvasol és így a jelzett idő (168 óra) elég lesz ahhoz, hogy kényelmesen végigérj minden részleten. A bekezdések tartalmi lényege nagyrészt kapcsolódik egymáshoz, úgy szövegben, mint fotóanyagban.

1988 szeptemberi számában a KRITIKA című lapból idézet: „ egy kiadvány mely világszínvonalon beszél az ember egyik leguniverzálisabb fogékonyságáról a szexualitásról, kerüli az érzelgősséget de nem az érzelmességet. A szexualitás közös élmény, amiben az egész személyiség vesz részt, és nincs a testnek olyan része, amelyet ki lehetne zárni az örömszerzés lehetőségeiből”.

Azóta egy generáció cseperedett fel. Annak ellenére, hogy a mai világban szinte minden elérhető a szexualitással kapcsolatban mégis, újra és újra a felnövekvő generáció kezébe kell adni egy olyan kiadványt, mely segíti és útbaigazítja szexuális életük kezdetét és egy ideig el is kíséri.

Mi az európai szexuális kultúrához tartozunk, melyet eddig oly sokan nem vettek figyelembe (gondolok itt azokra a kiadókra, akik tőlünk idegen, távoli szexuális kultúra kiadványait terjesztették hazánkban). Nekünk magyaroknak itt a Kárpát-medencében más népcsoportokhoz képest is, nagyon kifinomult érzelmi világunk és szeretkezési kultúránk van. Ez köszönhető a nő és férfi klasszikus nemi szerepének, hiszen szem előtt tartjuk a másik fél akaratát, gondolatait és igényeit is, az élet minden területén. A nemek szerinti bánásmódban különbséget teszünk a szerelem, a család, a gyermeknevelés terén a betöltött szerepük szerint. Egy mediterrán, illetve tőlünk északabbra, más földrészen lévő országokban élők érzéki, érzelmi, és szexuális temperamentumuk (vérmérséklet) miatt különbözhetnek tőlünk. Az átélt szexuális tartamú események, élmények, másként kapcsolódnak érzelmeikhez. A végeredmény ugyanaz a szexben, de az út, amit addig bejárunk, nagyon is eltér és változó lehet. (hagyományok, népszokások, társadalmi különbségek,stb.)

Nem helyes és kifejezetten ellenzem, ha a kezdetek kezdetén a Káma-Szútrát lapozgatják a fiataljaink, hazánktól távoli ország szexuális kiadványában keresnék a megoldást. Hazánkban –  hazai, külföldi írok tollából megjelenő nem tényszerű szexuális tudást kínálnánk fel az ifjú korosztálynak elkápráztatva őket, vagy az író által megírt csalódásait megosztva terelnénk az felnövekvő generációt az érzelmi és szexuális vakvágányra. Napjainkban sajnos, ma minden rossz is elérhető ezen a területen: filmek, újságok, internet, csak úgy ontják a félrevezető információkat a szexről. Lealacsonyítva a szexualitást – sokszor brutális képsorok megjelenése a kiadványokban, filmekben, mellyel a fiatalabb korosztályt tévútra vezethetik. Azonosulhatnak a látottakkal, gyakorlatba is átvihetik, és rossz irányt vehet a szexuális életük.

Az ember sokszor saját kárán tanulja meg, hogy mit, hogyan kell helyesen tennie. („a fiatalság bolondság szokták mondani”). Később észreveszi, sok mindent elrontott, keserűséget okozott partnerének és ez mély nyomot hagyott benne, mert a helyzetet nem ismerte fel. Ez nem azt jelenti, hogy ki kell maradnia a szexualitás adta örömökből! Meg kell terveznie, át kell gondolnia az új lehetőségeket, és a személyes tapasztalatokból kell levonnia a konzekvenciát (egy előzőleg megtörtént esemény eredménye) és ha a pár kizár minden negatív gondolkodást és körülményt, akkor a szeretkezés, boldogabb, harmonikusabb, tökéletesebb lehet. A bemutatott képek, videók, megtekintése sok olyan támpontot nyújt, amely segítséget ad a mában és a jövőben is, hogy alapismereteit, gyakorlati megtapasztalásait bővítse.  Amikor egyik előadásom szünetében egy középiskolást hallgatva (II. osztályos), meséli élményét, hogy – „megtaláltam a barátnőm csiklóját és a nyelvemmel jól felizgattam”– rákérdeztem, hogy mégis melyik testrészén tapintottad ki? A fiatalember büszkén rámutatott a nyelve alatti részen található nyelvfékre, „azt a kis pöcköt csókolózás közben nyelvemmel birizgáltam”. De az is megtörtént, hogy egy lány azt hitte, hogy a pénisz azért kemény, mert csont van benne. Lehet, hogy szélsőségesnek tűnnek ezek a másoknak nyilván való dolgok, de sok más olyan alapismeretek hiánya került felszínre, amit a felmérések is igazoltak hazánkban és külföldön is. Mint  például  a nemi szervek működéséről, felépítéséről, szóló tudás a teenager ( ejtsd: tinédzser –  serdülő korosztály 12-18 éves korig) korosztálynál, ami megerősítette bennem azt tényt, hogy a fotók megjelenítésénél az online könyvben, a naturális ábrázolás mód szükségessége elmaradhatatlan. Azt tapasztaljuk, hogy napjainkban a fiatalok szexuális ismereteit, sűrű homály fedi. Mindezeket, akkor tudnánk igazából bebizonyítani, ha egy valóban reprezentatív (jellemzően kifejező minta) felmérést készítenék  a középfokú oktatásban tanuló kb. 500 ezer fiatal, és a felsőoktatási intézmények hallgatói kb. 220 ezer fiatal közreműködésével. Ez átfogó képet adna az ismereteikről, a szexualitás területén. Tudom, évente készülnek nagy „felmérések, tanulmányok” ennek ellenére, jó megoldási módok nem születnek. Az anatómiai tudásuk az embereknek szerény, főleg a nemiség témakörében, ezért jelennek meg a fotók, videók, szövegek, naturális ábrázolásban, hogy a hiányt pótoljam. Az emberi szaporodás élettani tényezői ősidők óta állandóak, társadalmi hatásuk ellenben változó. A régi szemlélet napjainkban valósággal széjjelomlik. Helyére egy újvilág, és vele együtt egy új szemlélet kerül előtérbe, amely megzavarhatja az eligazodást, segítség nélkül. A technika csodáit szinte “becsukott szemmel” kezelik, a saját testét meg szinte alig ismeri. Úgy gondoltam, hogy tegyünk róla, hogy a mérleg serpenyője egy kicsit megbillenjen, legalábbis azok számára, akiknek fontosak ezek az ismeretek.

                                                       A mi nemzedékünk ennek a folyamatnak a részesei, szemtanúi.

Az emberek egymás közti viszonyában magasabb rendű követelményeket támasztanak. Ennek tudhatóan a szerelmi kultúrában is magasabbak lesznek az igények, mind magunk, mind partnerünk számára. Ezekre a magasabb igényekre szeretné felhívni a figyelmet ez az online könyv. A szöveg és a dinamikus képsorozatok terén, tudja terjeszteni az alapvető ismereteket, gyakorlati megtapasztalásokat, áttekinthető rendszerbe foglalva.

Kiadványom célja az is, hogy utat mutasson fiatalabb korosztály számára, akik most kezdik keresni helyüket a felnőtt társadalomban. Azon felnőttek számára is tartalmas és kisegítő lehet, akik már beilleszkedtek, de valami hiányosság révén még nem érzik magukat a szexualitás terén teljes értékű felnőttnek.

Az alapismeretek elsajátítása után következhet a gyakorlati megtapasztalás, csak ezt követően fejlődik ki mindenkiben a szexuális magatartáskultúra, amely életét irányítja, annak szerves része lesz és a megszerzett tudás alapján építi be életébe.
Bízom benne, hogy sok fiatal, szülő, és talán pedagógus is megnézi ezt a honlapot. Az elmúlt időszak történései bizonyították a szükségességét. Tíz éves kortól már fontos lenne elkezdeni a felvilágosítást, (pl. például a lányoknál, a menstruáció, a tíz-tizenhárom éves fiúkat fel kell készíteni a magömlés megjelenésére és a maszturbációra). A 14. életévüket betöltött a korosztály ismerete terjedjen ki a szerelemre, örömszerzésre, prevencióra, eltévelyedésekre, nemi betegségekre.

Az igazi áttörés a felvilágosítás területén az lenne, ha már az óvodás korban elkezdődne a szintjüknek megfelelő felvilágosítás, hogy a szexuálpszichológiai fejlődés folyamatos legyen. Erre az egyik írásom példa lehetne.

Hogyan mondjam meg a gyereknek, hogy nem a gólya hozza a kisbabát…..Megtalálod az Educatio prevenció fotók billentyűzetnél a menüsorban.

Kor vagy kórtörténet?
A változás korában a kamaszkor (serdülőkor, tinédzserkor) általában 12 -től -18 éves korig terjedő életszakaszban zajlik, nekünk felnőtteknek kell nyújtani a legtöbb segítséget a fiataloknak, hiszen ebben a korban a legfogékonyabbak és legérzékenyebbek a körülöttük történő gyors változásokra. 14 – 16 éves kortól már a nemi életről, annak örömszerző részéről, fogamzásgátlásról és a nemi betegségek elleni védekezésről kell beszélni. A tizenévesekkel ismertetni kell a szexuális eltévelyedéseket és az ellenük való védekezés módjait, hiszen már közülük sokan önállóan „bolyongnak” a szexualitás útvesztőin. Megnéztem néhány szexuális felvilágosító filmet (külföldi), ahol a szereplők a 14- től – 18 éves korosztályt képviselték. Szakemberek, szülők, nagyon kis részben pedagógusok közös munkájuk eredményeként, őszintén tényszerűen adják át az ismeretet a fiataloknak (naturális ábrázolás).

Hiányoltam a szexuális együttlét örömszerző funkcióját (működés, rendeltetés), kivétel nélkül hiányzott mindegyik filmből. Márpedig, ebből eredendően jelenik meg a felvilágosítás szükségessége. Az örömszerző funkciók megtapasztalása miatt is lép be a korosztály életébe a szexuális élet. Erről bővebben kellett volna beszélni, mert úgy éreztem, hogy a felvilágosítás már majdnem átment „elrettentésbe” (gondolok itt a nemi betegségeket bemutató részekre). Fontos, hogy tudják milyen veszélyekkel jár egy szexuális kapcsolat, de a felelősségvállalásra való figyelmeztetés, (döbbenet a fiatalok arcán a megjelenő képsorok miatt) nem egyenlő az „elrettentéssel”. Ebben a kiadványban a szexuális örömszerzés kerül előtérbe, emellett helyet kap a prevenció. Felhívom a figyelmet a lehetséges veszélyekre, úgy, hogy ne elrettentésnek érezzék a szexuálist, hanem azt felelősséggel tegyék.

Tény, hogy a kor szelleme mindig változik a szexualitás terén is. Az alapvető szabályok, azért nem nagyon sokat változnak a törvényszerűségei miatt. Így akár most, vagy sok év múltán is aktuális lesz ez a kiadvány. Példának mondom egy misszionárius vagy egy lovagló pozícióban és annak variánsaiban, – és még jó néhány pozíciót ide lehetne sorolni – évszázadok óta nem változott mód és a közeljövőben nem is fog. A környezet a világkép a társadalmi berendezkedések folyamatos változást gyakorolt a mentalitásra. Ez a hatás tapasztalható a szexualitás megélésére. A mindenkor felnövekvő generáció szexuális magatartását ez befolyásolhatja. Nekünk felnőtteknek a felelősségünk, hogy ezt a változást jó irányba tereljük.

Biztos, hogy ebben a virtuális világban szeretnél élni? Lehet csak, találd meg, hogyan tudod hasznodra fordítani. A technikai lehetőségek tárháza a mai generációt szinte belekényszeríti, hogy egy virtuális világot hozzanak létre maguk körül, abban elevickélve, még ha kapálódzva is, gondolván jó kiskapu, itt bármikor kiférek és már le is ráztam magamról a felelősséget. Rengeteg „feldarabolt” információtömeg, ami nap, mint nap zúdul az emberekre, nem tudják sorba rakni és feldolgozni. Van közötte pozitív tartalmú is nem vitás, de a kérdés az, hogy egyáltalán rátalál e ezekre, illetve kap e segítséget arra, hogy mindezt saját hasznára fordítsa? Az ügyesebbek igen, de mi van azokkal akik „lemaradtak”. A gyors kielégülés, a divatos megjegyzés „szeretlek” érzés is csak addig a néhány pillanatig tart, amíg kimondod és a virtuális kiskapun elillansz, mint a kámfor.

Elgondolkodtál már azon, miért is kaptad az életet és ahhoz képest hogy élsz? Ne úgy élj mint egy gép, mint egy robot. Jobb ha tisztában vagy vele a szex nem az ágyban kezdődik. Bármi is történik a kapcsolatotokban jó vagy rossz, éreztessétek egymással, hogy mindig melletted vagyok. Ha ezt az érzést csak azért közvetíted a párod felé, mert szeretnéd “ledönteni” és kiélni szexuális igényedet, számíthatsz rá, hogy kapcsolatotok  nem lesz stabil és hosszú életű. A szeretlek szót nem szabad elcsépelni, ha sokszor kimondod, akkor elveszíti értelmét. Szívből mondd és akkor, amikor helyénvaló. Tanulj meg érinteni, simogatni, ölelni, lélekben szeretni. Ha már vannak gyerekeid nyugodtan tegyétek meg előttük is, példaként szolgáljon nekik. (az én szüleim 80 év felett is kézen fogva sétáltak, mert ezt látták a nagyszüleimtől, én miért tennék másként).  Az hogy egy látvány “elvakít” és felpezsdíti a vágyaidat, ne feledd az csak látszat marad, az igazi érzések szívből, vagyis belülről fakadnak. Ha ezeknek tudatában vagy hozzáigazíthatod a külsőségeket, vagyis azokat a szeretkezési pozíciókat, amelyekkel örömtelibb, harmonikusabb és nem utolsó sorban változatosabb lesz a szerelmi életed. Nagyon szép és nemes dolog, hogy mindent a gyermekekért és a családért, de szakíts időt a kettőtök kapcsolatára, pontosabban arra az időre gondolok, amikor csak Ti ketten vagytok, hogy szabadon, feszültség és gátlások nélkül szerethessétek egymást. Ekkor fogod érezni, hogy igazából boldog, boldogok vagytok. 

Párkapcsolatokat, szerelmet, családépítést, örömteli szexuális életet, szinte már nem is nagyon tudják, hogy kell felépíteni. Tisztelet a kivételnek. Ha még netán csírájában ott is van a gondolatában, egy klikkel túllép rajta és már kergeti a következő virtuális, majdnem valóságnak tűnő álomképet. Ha az élet más területén nincsenek sikerei (pl tanulás, munka) menekül az online világba. Nem szeretném, ha azt gondolnátok, hogy ellene vagyok a technikai csodáknak, ellenkezőleg üdvözlöm, sőt kihasználva minden pozitív lehetőségét, nap mint nap, élek vele. Mozgástér mindenkinek kell, de annak vannak határai, ez nem a határtalan játékok világa, ellenkezőleg az egyik legveszélyesebb zóna, mert az egész életedet egy homályos, elferdült, valósággá formálja. Bűnözés, prostitúció, pornó, szuper játékok, erőszak, kábítószer, hogy csak a legrosszabbakat említsem.  Verbális kommunikációd (beszéd és az írás) olyan sebességgel száguld a nulla közelébe, hogy a szókincsed a höö, meg hee, és a bakker lesz. Még az is lehet, hogy jársz valakivel, virtuálisan úgy, hogy soha nem találkoztatok. Ott ülsz a számítógép előtt órák hosszat, ahelyett, hogy a hagyományos emberi kapcsolatokra terelnéd figyelmed. Beszéld le a randit a “gépezés”közben,  aztán nyomás kialakítani egy normális élő emberi kapcsolatot. Tudod, hogy fogsz kinézni 8-10 év múlva, fenékben vállasodó, löttyedt savanyú uborka testű, beszűkült agyú “szájbergyerek”  A Te gyermeked, szerinted mit fog tőled tanulni, ha az életed egy részét a fent említtetek töltik ki.

A szexualitás az emberiségnek egy olyan intim szférája, mely a privát életvitel érinthetetlen lényegét testesíti meg, amelybe senki semmilyen esetben sem hatolhat be, nem sértheti meg. Ez így igaz, ellenben semmiképp sem szabad magukra hagyni azokat akik, segítségre szorulnak, illetve segítséget kérnek. Jól tudom, hogy sok embernél nagyon „kényes” kérdés a szexualitással kapcsolatos problémák megbeszélése. (ez nem egy pattanás, vagy egy hascsikarás, ami majd elmúlik). Legyen az bármelyik korosztály, az egész életét végigkíséri. Az életünk bármely szakaszában megjelenhetnek hullámvölgyek, ezeket rendbe kell tenni ugyan úgy, mint bármi mást, ami megkeserítheti életünket. Ezért óvatosan, diszkréten, de tudatosan kell kezelni ezt a témát. Bár tudjuk, milyen negatív hatásai lehetnek a felnövekvő generáció életében a felvilágosítás hiányának, elhanyagolásának, nagyon kevés teret kap! Szinte minden korosztálynak, sőt nagyon sok felnőttnek is megjelenhet a szexuális probléma az életében, aminek megoldása fontos a komfortérzéséhez.

Odáig mindig eljutunk, hogy felmérjük és beszélünk a problémákról a médiában, fórumokon, mégis a fent említettek miatt, kevés lehetőséget kapnak azok a szakemberek, akik elkötelezettséget éreznek ezek felszámolásában, országos kampányokat szerveznek és felkeresnek sok iskolát. Nagyon tiszteletreméltó a munkájuk, sajnos a folytonosság hiányzik, mert minden évben megjelenik a következő generáció, akiknek ugyan úgy szükségük lenne a felvilágosításra. Sokan úgy gondolják, hogy erre a feladatra a szülész-nőgyógyász orvosok, védőnők a legmegfelelőbb szakemberek, hiszen ők állnak legközelebb szakmailag a megoldáshoz. Ezzel nincs is semmi bajom, hiszen nagyon kevés a szakember ezen a területen, mindenkire szükség van. Az elmúlt időszakban jó néhány előadást – vagy nevezzük felvilágosításnak – meghallgattam, de a helyzet ugyanaz. Kiváló szakmai felkészültséggel bemutatták a szexualitással járó problémákat, betegségeket. A szexualitáshoz kapcsolódó többi nagyon fontos rész, mint például az örömszerzés nem volt a felvilágosítás témája. A szerelem, annak megjelenése, megélése, folyamata, libidó, izgalmi állapot, a szexuális aktus legalapvetőbb formái, előnyei, hátrányai, stb. szóba sem kerültek, vagy csak épp, hogy érintették.

A felvilágosítás ne legyen már egyenlő az elrettentéssel. Szeretném hangsúlyozni és senkit nem szeretnék megsérteni, de kettő dologról beszélünk. Az első, amikor egy fiatal életébe megjelenik a szerelem, majd a szex és próbál eligazodni bonyolult útvesztőjén. Ha segítségre van szüksége szexológushoz, illetve szexuálterapeutához forduljon. Később gyermekvállalás, netán betegség, akkor a szülész-nőgyógyász, urológus/andrológus segítségére szorul. A védőnők is csak akkor lépnek be a képbe, mikor már a gyermekáldás közeleg, vagy már megszületett a gyermek.

Hazákban kiváló szexológusok, szexuálterapeuták dolgoznak, akiknek szakirányú képesítése és gyakorlata van. Nem bonyolítani szeretném a kérdés megoldását, de egy autószerelő nem biztos, hogy az autóvillamossági hibát felismeri vagy megjavítja, de talán  az ügyesebbje igen. A szakmája alapismereteiben szerepel ugyan az autó teljes javítása, de mint tudjuk mindegyik egy másik szakma. Ettől függetlenül nagyon dicséretes, hogy a “közelálló szakmabéliek” teljes erőbedobással dolgoznak azon, hogy felszámoljuk hazánkban, vagy legalább is tegyünk az ellen, hogy minél szélesebb körben elérhetőek legyenek a felvilágosító anyagok.  Minden szakemberre szükség van, mert a mostani világunk ” csúfot űz” a felnövekvő nemzedékből.

A pedagógusok többsége nem érzi feladatának a szexuális nevelést (tanulmányaiban nem is szerepelt olyan szinten, hogy azt alkalmazza), továbbá nem biztos, hogy vállalná a témához kapcsolódó felvilágosító anyag tartalmát a szexualitáshoz való beállítottsága miatt. A szülők többsége, tisztelet a kivételnek, felkészületlen és az iskolára hárítaná ezt a feladatot. A felmérések bizonyítják, hogy a 15 – 18 éves fiatalok 90 százaléka nem tartja kielégítőnek az iskolai szexuális alapismeretek felvilágosítását. Szívem szerin a szülőknél kezdeném a felvilágosítást, lehet, hogy jobban haladna a szekér!

Egy kis történelem. Hazai, külföldi szakmai kiválóságok munkáit olvasva 1958 – 1980 évekig bezárólag elsősorban az orvosoknak, pszichológusoknak szólt a szakirodalom. Az akkori időszak, nem nagyon adott lehetőséget, hogy nyíltan beszéljenek a szexualitásról és hogy ezek a munkák széles társadalmi rétegekhez eljussanak. A megjelent nem nagyszámú példányokat pillanatok alatt elkapkodták az üzletekből. 1973-ban megjelent egy népesedéspolitikai kormányhatározat, amely elrendelte az ún. „családi életre nevelés” bevezetését, csak éppen az általános és középiskolai pedagógusokat elfelejtették felkészíteni erre a fontos feladatra.

A Magyar Szexológiai Szemle 2000-ben megjelent különszámában a intézményes szexuális nevelés volt a téma. Egyáltalán eljutott az iskolákba? Pedig nagyon megkönnyítette volna az oktatók felkészülését. Az iskolák semmilyen vagy nagyon kevés segítséget kaptak a munkájukhoz. Ugye a többit nem nagyon kell boncolgatni, a mai felmérések bizonyítják a végeredmény országos szinten értékelhetetlen.

Ma mi a helyzet ezen a területen? A technika csodái, információs társadalmi körülmények adottak, hogy széles tömegek elérjék a szexualitással kapcsolatos felvilágosító ismereteket. Mindezek ellenére a felmérések nem mutatnak pozitív változást. A szexuális felvilágosítás hiányából adódó problémák, ami lehet testi, lelki tünet, az egész élete folyamán végigkísérheti az egyént. A kiadványban több alkalommal beszélek ezekről, nem a véletlen műve. Azok a szülők, akik nem tudnak a gyermekeikkel a szexről beszélni, mert…………., megértem őket, de akkor vegyék a fáradságot, hogy irányítsák gyermeküket szakemberhez. Hiába ad meg gyermekének minden földi jót, ha ez a láncszem gyenge.
Ugye szeretnéd gyermeked boldog felnőttként látni?

Sok év tapasztalatait leszűrve úgy gondolom, hogy azokban az iskolákban ahol ugyan volt már szexuális felvilágosítás: prevenció, védekezés, betegségek, stb. olyan százalékban zúdult a fiatalokra ezek ismertetése, hogy szinte már elveszett a lényeg. Mielőtt ezeket a sorokat leírtam, sok hazai és külföldi felvilágosításról szóló anyagot és véleményt átnéztem, elolvastam, tehát ezeket én találtam ki. Az előadások anyagában éppen, hogy csak megemlítik a szerelemet, hiszen ez az első érzés, ami belép az életükbe és ezt követik majd a szexualitással járó örömök, aztán az esetleges problémák, gondok és azok megoldása. Nem szeretnék példálózni, de tudom, hogy ha felkérnek valakit, hogy tartson egy szexuális felvilágosító osztályfőnöki órát, vagy egy előadást, meg merem kockáztatni, hogy 99 százalékban a fent említettekről beszél: prevenció, védekezés, brutális képanyagok a betegségekről, stb.
Képzeljük el, egy tizenéves lelkivilágában minden előzetes felvezetés nélkül, ez hogyan csapódik le. Akik még nem éltek szexuális életet, vagy tervezik, hogy a közeljövőben megtörténik velük ez, nagy csalódást, félelmet, lelki károkat, sérülést okozhat. Természetesen szembesíteni kell a fiatalokat azzal a felelősséggel, ami a szexualitással jár, de annak örömszerző funkciójával (élettani működés, testében lejátszódó folyamat) kellene kezdeni. Nem elég az, ha csak a nemi szervek működését mutatjuk be, és a védekezést a nemi betegségek ellen és a legborzalmasabb fotókat bemutatni ezekről. Az előadás anyagát úgy kell felépíteni, hogy a korosztálynak megfelelően, a témának az anyaga szinkronban legyen, hisz ezek után következik a gyakorlati megtapasztalás és az esetleg vele járó gondok, problémák megoldása. Még nincs is tisztában az szex örömszerző gyakorlati megtapasztalásában, de már az „elrettentésről” bőven kap „kiképzést”

Továbbá, példának okáért szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy az internetről letöltött pornófilmek, nagyon kevés százalékban tükrözik a valóságot. Ezernyi kategória, valóságtól elrugaszkodott, beteges, felelőtlen, emberek munkája. Mint mindennek a szexnek is vannak „egészséges” határai, hogy mit teszel a lakásodban, amikor magadra zárod az ajtót az a Te dolgod, de olyat soha ne tégy, amit a párod nem szeretne. Főleg, ne próbáld ráerőltetni a legvadabb pornófilmekben látottakat.

Példaképeket ne válassz a mostanság oly divatos “reality show hősei” közül, mert szerintem az pont nem a valóság. A cél eléréséért történő “küzdelemben”, mivel a szereplők különböző szociális háttérből érkeznek, így számíthatunk “nagy jelenetekre”. Inkább színjátszás, mint valóság.

Az előadások anyagát úgy kell felépíteni, hogy a korosztályoknak megfelelő szinten kiemelve a női – férfi szerep sajátosságait: – örömszerzés – prevenció kombinációjával elérni az igazi felvilágosítás hatását, sikerét. Ez az, amit pillanatnyilag érzékelek és hiányolok ezen a téren. Bízom abban, hogy ez a kiadvány segít felismerni ezt az állításomat és a későbbiekben az előadók követik ezt a tematikát.
Az egyik hazai TV csatorna leadott egy sorozatot, melynek nagyon örültem, és egyben bosszankodtam is. A műsor 22 óra után kezdődött, 18 – as karikával letiltva azt a korosztályt, akik benne szerepeltek, akiknek szólt a műsor (14-től – 18 év). Ez nem egy pornó film volt, hanem egy szexuális felvilágosító műsor.

                                                                      A gyermekek és a kiskorúak védelme

a) Azt a műsorszámot, amely alkalmas a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy meghatározó eleme az erőszak, illetve a szexualitás közvetlen, naturális ábrázolása, az V. kategóriába kell sorolni. Az ilyen műsorszám minősítése: tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott.
d) az V. kategóriába sorolt műsorszám megfelelő jelzéssel ellátva, 22 óra és 05 óra között tehető közzé.
1. Azt a műsorszámot, amely alkalmas a tizenhat éven aluliak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy erőszakra, illetve szexualitásra utal, vagy témájának meghatározó eleme az erőszakos módon megoldott konfliktus, a IV. kategóriába kell sorolni. Az ilyen műsorszám minősítése: tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
c) a IV. kategóriába sorolt műsorszám megfelelő jelzéssel ellátva, 21 óra és 05 óra között tehető közzé,.
Forrás: 2010. évi CLXXXV. törvény a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról)

Számtalan filmet lehetne idesorolni, amiben az erőszak, brutalitás, kábítószer, prostitúció megjelenik. Azt csak a 16 -os piktogrammal (16 éven aluliaknak nem ajánlott) jelölik.

Értelmezésem szerint az erőszak jöhet, ami kifér a TV csatornán. Ebben az esetben, ne csodálkozzon senki, hogy az agresszió egyfajta megjelenése, esetleg „gyönyörforrásként” is jelentkezhet a fiatalok egy részénél, leutánozzák a látottakat. A 18 éven aluli korosztályról, velük készített, róluk szóló szexuális felvilágosító filmet, már nem nézhetik meg, holott semmi köze a pornóhoz. Naturális ábrázolás (valósághű) miatt letiltva, mert a nemi testrészek megjelenése már korlátokat szab. Finomítani kellene a törvény azon részén, amikor szexuális felvilágosításról van szó, nem egy pornó, vagy egy erőszakot bemutató filmről, hiszen korunk fiatal generációjának többsége már 15- 16 éves korától aktív érdeklődést mutat a szexuális kapcsolatok átélése iránt.

Szívem szerint 16 éves korhatárra jelöltem volna ezt a kiadvány, de sajnos a fentebb említett törvények nem teszik lehetővé, pedig itt sem erőszakról, sem pornográfiáról nincs szó. A szexualitás közvetlen, naturális ábrázolása miatt a V. kategóriába kell sorolni. A felvilágosítás nem egyenlő a pornográfiával. Ma ezt teljesen külön kellene kezelni. Ez a tény is azt bizonyítja, hogy mindazok, akik ezeket a törvényeket alkotják, nem követik figyelemmel a mai generáció fejlődésének változását, (ne akarjuk már elhitetni velük, 18 éven aluliaknak, hogy a gólya hozza a kisbabát.) mint ahogy harminc évig visszamenőleg sem követték.

Visszatérve az előző témához, pont attól a műsortól „tiltjuk el a fiatalokat” ami napról napra kezd az életük része lenni. Az Örömszerzés című könyvem első kiadási dátumát figyelembe véve (1987) nem volt egy egyszerű történet a megjelentetése annak ellenére sem, hogy a fotókból és a szövegből nagyon sok részt ki kellett hagynom, a naturális ábrázolás miatt. Harminc év elteltével bízom benne, hogy a múlt cenzúráját és a prűd (álszemérmes) gondolkodást végleg eltörölve, és magunk mögött hagyva, a kornak és a korosztályoknak megfelelő felvilágosító anyag kerülhet majd azok kezébe, akik szeretnék tudásukat bővíteni. Bármilyen téren, ha a tudásunkat szeretnénk gyarapítani, ahhoz kell egy egyszerű útbaigazító.
Senkitől nem várhatjuk el, hogy a tudást „kiszopja” a kisujjából, mert ahányan vagyunk, annyi az érdeklődési körünk, ennek értelmében, akik valamelyik témakörben több tudást mondhat magának, köteles megosztani embertársaival úgy, hogy a lehetőségekhez mérten sokakhoz eljusson. A szexuális felvilágosítás területén miért van ekkora fehér folt?
A felmérések alapján, ebben a korosztályban megdöbbentő eredmények születtek. Szerintetek ki a felelősek ezekért a számokért? Nem Ti az biztos!

A fiatalok nyolcvan százaléka, anélkül létesít szexuális kapcsolatot, hogy a legalapvetőbb ismeretekkel sem rendelkezik a saját, illetve partnere testi anatómiájáról (jelen esetben nemi szerveiről, működésükről, felépítéséről). A védekezés módjairól hallott van némi sejtelme, de az alkalmazása homályos és szinte távoli fogalom (sokan az óvszert sem merik megvenni, ha netán mégis ahelyett, hogy felhelyezné, inkább a poén kedvéért felfújja, teleengedi vízzel. stb.).
Láttam olyan felvilágosító filmet, ahol egy banánra, uborkára, húzták fel az óvszert, így mutatták be, hogyan kell helyesen felhelyezni a „banánpéniszre” óvszert.
Ha ez a felvilágosítás valamelyik afrikai országban történik, akkor még megértem, de hazánkban ………? Hatalmas röhögésbe tört ki a hallgatóság. Pár ezer forintért vehettek volna egy műpéniszt és elkerülhették volna ezt a kínos szituációt (helyzet, állapot). Egy igazán értékelhető bemutató videót sem találtam a nagy megosztón. Az Örömszerzés honlapon megnézheted, pontos leírást kapsz,hogyan kell helyesen felhúzni az óvszert.
Ha szeretnénk, hogy a felnövekvő generáció szexuális élete ezen a téren is egészséges fejlődét mutasson, az eddig ráfordított összeg többszörösét kellene biztosítani, természetesen szakemberekkel együtt. Az iskolában a megfelelő korosztályonként az oktatási anyagba be kell építeni az alapvető szexuális ismereteket. Minden tiszteletem azon pedagógusoknak, akik ezt felismerték és mindent megtesznek, hogy a felnövekvő generáció szexuális felvilágosítása pozitív irányba forduljon, testületem belül vagy külső megoldással teljesen mindegy.

Már nem tabu-téma, pontosabban ne legyen tabu-téma a nemi élet és annak sok gondja és nem utolsósorban öröme. Minden nemzet és minden társadalom célja, hogy állampolgárainak megadja a boldog élet lehetőségét, az emberszeretetet, a megbecsülést, a valóban érvényesíthető humanizmust (minden olyan gondolkodói beállítottságot, amely a természet rendjében az ember fontosságát hangsúlyozza).

Az Örömszerzés online könyv a hétköznapi életből merített (a különböző szlengek, szlogenek, jelek „” , szóhasználatok, néha humoros megjegyzések, hogy ne legyen olyan „száraz” az olvasmány, hangsúlyozom nem sértő szándékkal fogalmazásban íródott, eltér a hozzá hasonló témájú szakirodalom nyelvezeti formájától. Az idegen szavak, zárójelben, magyarázattal jelennek meg. A könyv szöveges része támogatja a képeket, a grafikákat, (közel kettőszáz szövegillusztráló fotó ). Külön köszönet a modelleknek, akik felvállalták a fotózást, mint hétköznapi „hősök”, arccal, illetve arc nélkül. A kulturált és bájos egyszerűségükkel szinte azonosulni lehet, így mindenki számára irányt mutat, mutathat az egészséges szexuális élet ábrázolása, beteljesedése. Remélhetően nagy segítséget nyújt majd mindazoknak, akik nem csak a képeket nézegetik a könyvben, hanem annak szöveges részét is elolvassák és megértik.

                              Amikor a tesztoszteron „beindul” ………… az első randik ideje.

A pubertás serdülőkor, nemi érés, időszakában akarva, akaratlanul is előtérbe kerül a két nem közötti vonzódás, érdeklődés a másik nem iránt. A tesztoszteron felelős a szexuális aktivitásért. Kamaszkorban, de később is észre fogod venni abból, hogy sokat gondolsz a kiválasztottadra, vagy éppen a szexre. Ez a legfontosabb férfi nemi hormon. A tesztoszteron a herékben termelődik, a nők szervezete a mellékvesékben és a petefészekben termel minimális mennyiségű tesztoszteront. Táplálkozással növelheted a tesztoszteron szintet. A tojás, a fehér és vörös húsok, a halak, és a tejtermékek, valamint a tejsavó, szója készítmények a legjobb fehérjeforrások. Táplálék kiegészítők, amit csak szigorú kontroll mellett szabad használni, „mert visszanyalhat a fagyi” lehet, hogy szépen gyarapodik az izomzatod, de az is könnyen megeshet, hogy ez mind a potenciád csökkenését idézheti elő. Tiltott szerek használata ( ún. anabolikus szteroidok, vizet tartanak vissza, ami ödémaképződést, májkárosodást, a máj működési zavaraihoz vezethet) okozhat olyan maradandó károsodást, mely életed végéig elkísér: impotencia, a kontrollálhatatlan agresszivitás, a fáradékonyság, stb.

Megéri? Aktív nemi élettel is lehet fokozni a tesztoszteron termelődést, vagy legalábbis szinten tartani. A tesztoszteron hatására beindul a nemi vágy, de sajnos az agresszióért is ez a hormon a felelős. A többit csak címszavakban: szőrnövekedés, a mutálás, a libidó, izomtömeg növekedés, stb.

Semmiképp sem szabad tiltani és minden szülői szigorral ellenezni az első kapcsolatok kialakulását: baráti találkozásokat, első randit, ellenkezőleg tudatosan kell felkészíteni a fiatalt a következő életszakaszára, hiszen a gyermekkornak bármennyire is fáj a szülőnek, itt van vége. Emlékezzünk vissza már kisgyermekkorban (óvodáskor) választanak maguknak barátot az ellenkező nemből, ez így nagyon helyes, hiszen a nemi hovatartozás alappillérjeit helyezik le. Aztán jön a kamaszkor, lépésről, lépésre ismerje azt az érzést, amit plátói szerelemnek nevezünk, annak örömteli, boldog érzésvilágát. Majd utalni a velejáró lehetséges csalódásokra, veszélyekre. Ha ebben mi szülők partnerek vagyunk, őszintén elbeszélgetünk gyermekünkkel, nagy a valószínűsége, hogy sok bajtól, félreértéstől, eltévelyedéstől mentjük meg a csemeténket.
Észre kell vennünk ebben az időszakban ezt a változást és tudomásul kell vennünk, hogy gyermekünk elindult a felnőtté válás „göröngyös” útján. Simítsuk ki előtte az utat úgy, hogy a legkisebb buktatókat is „simán vegye”. Gondoljunk arra, nekünk mennyi mindennel szembe kellett néznünk a felvilágosítás hiánya miatt. Ha minden mást meg tudunk osztani a családban, ez a nagyon fontos téma, ne legyen tabu. Ha netán mégis, a legfőbb kérdésekben ez a kiadvány segíthet.

Nyugodtan játssz el a gondolattal, már most kezdj felkészülni arra, hogy nemsokára Te is anya vagy apa leszel. Hamarosan befejezed a pubertás kort, felnőtté érsz és még alig tudsz ezektől a fontos, életedet meghatározó, végigkísérő, kérdésekről valamit. Azt már bizonyára eldöntötted a tudásod, képességeid alapján és tudsz válaszolni arra a kérdésre, hogy – mi leszel ha nagy leszel? Arra kérdésre, hogy néhány év múlva anya, apa leszel mi a válaszod? Jön majd az magától – szokták mondani. Hát nem! Nagyon kevés időd lesz rá, hogy felkészülj, ha csak már most nem vázolod fel magadnak ezt a fajta jövőképet. A tanulásoddal felkészültél arra, hogy jó szakember legyél és keress egy rakás pénzt, és ez a kulcsszó, ha nem tévedek. A tudatos gyerekvállalás kizárólag stabil, erős kapcsolatban képzelhető el, hogy megfelelően gondoskodhass a család  és a gyerekek biztonságáról. A képlet jó, igen ám, de a késői gyermekvállalásnak azért vannak buktatói, vagyis több a hátránya mint az előnye. Mikor ideális gyermeket vállalni? Nő részéről 20 – 25 év, férfi részéről 22 – 27 év között ideális a családtervezés. Tény, hogy a fiatalabb korban a nők, magát az áldott állapotot és az azt követő időszakot könnyebben átvészelik.

A fiatal szervezet több megpróbáltatást bír, nincs  magas vérnyomás,  cukorbetegség, huszonegy néhány éves  anya gyermekénél  például nem alakul ki Down-kór, legalábbis nagyon ritka. Minél fiatalabb a nő, annál „teljesebb értékűek” a petesejtjei. A férfiaknál is az ondó termelése sokkal intenzívebb.

Minél távolabb kerülsz a természetes dolgoktól és hagyod, hogy ez a virtuális világ behálózzon, annál keservesebb lesz megvívnod a hétköznapjaidat felnőttként. Régebben még számítottak olyan erények, hogy: empátia, becsületesség, műveltség, stb. Ma a szó szoros értelmében a képedben röhögnek, kiröhögnek. Ezt azért vedd észre.

Szinte minden média, a közvetlen környezeted is azt sugallja, törd magad, hozd ki magadból a maximumot, te leszel a “király” stb. vagyis ha ezt, meg azt megteszed, a föld minden kincse a lábad elé gurul. Ez az egyszerű képlet gazdagság egyenlő boldogság, jövődet nyugodtan bízd a hitelekre. Csak akkor jön az összeomlás, ha jövőképed láncszemében, elég ha csak egy láncszem is meggyengül, abban a pillanatban bedarál a valóság. Ha erre vágysz akkor jó úton jársz. A kérdés az, szeretnél e mást?

Ha igen, akkor mutass példát. Ne állj be a sorba, főleg ne kétszer. Kereskedelmi és a fogyasztói szemlélet, aminek részese vagy, szeretne beolvasztani ebbe a nagy tégelybe. Bárhová lépsz szinte kiverik a szemed a boldogságot hirdető reklámok, vagyis azt használják ki és gazdagodnak meg rajtad, hogy olyan csábító trükkökkel kábítanak, hogy észre sem veszed. Közben belehajszolnak egy véget nem érő mókuskerékbe. Ember legyen a talpán, aki abból ki tud ugrani, hangsúlyozom kiugrani, mert simán kiszállni nem lehet. Lassítás nincs, csak gyorsítás.

Nagyon sokan választják ezt az utat, inkább lemondanak a család biztonságáról, ha kell még a szeretteit, barátait is feláldozza ennek érdekében, még akkor is, ha már nyilvánvaló, hogy a vesztébe rohan. Ez a döntése, sajnos a környezetét és másokat is veszélybe sodor.

                                SZERELEM – EROTIKUS HANGULAT – ÉRTÉKRENDSZEREK

A csábítás legegyszerűbb formái – lány részéről
(a sorrend nem törvényszerű)
Légy nőies ez a legkézenfekvőbb alapszabály. A farmernadrág praktikus, de néha az alkalomnak megfelelően vegyél fel egy szoknyát is. Lehet, hogy a rövid a haj jól áll, de ne feledd a nő ápolt, hosszú haja a fej koronája. Ha teheted, semmi olyat ne tégy, ami inkább a férfiak dolga lenne. Ne árulj el magadból mindent az első alkalommal. Minden férfi szeret, kicsit vadászni mielőtt elejtené a vadat, adj neki sanszot, hogy becserkésszen, de egy ügyes mozdulattal szabadulj ki karmai közül, ha úgy érzed, hogy túl messzire ment. A végtelennek tűnő türelmét, azért ne játszd el, ha szeretnéd megtartani. Ha kell csodálkozz el bájosan amiről mesél., ha te vagy soron, ne csacsogj sok felesleges és oda nem illő témáról.
Meghívtak egy randira és elfogadtad, soha ne késs el. Az sem baj, ha tudod, mettől meddig tart a randi. Ne szabadítsd magadra a világ összes kozmetikumi cég termékét, válassz hozzád illő kozmetikumokat. Ha tanácstalan vagy ez ügyben, biztosan van egy kozmetikus ismerősöd. Hangulatváltozásaidat, sulis, munkahelyi problémáidat hagyd otthon, senki nem kíváncsi rá az első egy néhány alkalommal. Mosolyt lásson az arcodon, mert az biztatja a férfit, hogy jól halad a csábításban, illetve érzi, hogy szimpátiátok találkozott.
Hagyd, hogy ő irányítson egyszerűbb dolgokat például: előzékenység, alád teszi a széket ha étterembe vagytok, segít levenni a kabátod, még véletlenül se szólj a pincérnek, a rendelést beszéljétek meg, de ne a legdrágább ételt kérd, ha meglátsz kisgyerekeket a parkban játszani megjegyezheted, hogy milyen aranyosak, de azt még meg sem említsd, hogy úgy vágysz már egy kisbabára. Ne kezdj el hisztizni, ha netán a szex szóba kerül, csak akkor intsd le óvatosan, ha az már egy kicsit durva megfogalmazásban kerül terítékre. Ha bölcsen gondolkodsz, akkor tudnod kell, hogy ez is hozzátartozik a férfi vadászösztönéhez és ezért nem haragudhatsz meg érte. Ha látod, hogy zavarban van, old fel ügyesen a legkézenfekvőbb ötlettel. Az örök hódítás mítoszától ne foszd meg, ha neked is tetszik.

A hódítás legegyszerűbb formái – fiú részéről
(a sorrend nem törvényszerű)
Légy férfias. Ha valakit meghívtál egy randira, ne neki kelljen várni rád. Ha a randira viszel valamilyen ajándékot nem feltétlenül szükséges egy kazal rózsa vagy egy reklámszatyor bon bon (egy vagy három szál virág, ha Te szereted a kaktuszt, azt most felejtsd el). Ha a helyet kiválasztottad, hogy hol találkoztok nem baj, ha ismered minden zegét-zugát, ne ott kelljen improvizálnod, (váratlan, véletlenszerű helyzet) hogy belecsússz valami vissza nem fordítható dologba és leégj. Figyeld a reakcióit, mikor előveszed a hódítás vagy inkább a kábításról szóló történeteidet. Lehet, hogy nem is érdekli (autó, foci, stb.). Légy előzékeny, segítsd ki, ha valahol elakadna, mert hidd el ő is ugyan olyan izgatott, esetleg zavarban van, mint Te. Ne használj olyan trükköket, megnyilvánulásokat, gesztusokat (kifejező kézmozdulat, taglejtés) melyek átláthatóan igazolják, hogy bénázol, vagy éppen halvány beütésed sincs róla, amiről beszéltek.
Ha valamiről beszélsz, lehetőleg a szemébe nézz, ne a gesztenyefákon ugráló verebeket figyeld. A szemkontaktus nagyon fontos, hiszen minden reakciót onnan ki tudsz olvasni. Ha teheted, elsőként csak a kezét érintsd meg. Az első percekben nem kell szétdicsérni, hogy mennyire gyönyörű, bájos, okos, még akkor sem ha ez így igaz. Persze ne vesd véka alá, hogy nagyon szimpatikus örülsz, hogy találkozott veled (ha lehet csak egyszer köszönd meg) és jól érzed magad a társaságában. A randi közben később tégy úgy, mintha akkor fedezted volna fel, hogy milyen gyönyörűek a szemei, az ajka, tetszik a hajszíne stb. más testrészeit hagyd jóval későbbre.

Szemeiddel mindig kövesd amiről beszélsz így érzi, hogy komolyan is gondolod amit mondasz. Szexuális energiád csak úgy sugároz majd felé. Ha közel kerültök egymáshoz az aurátok összeér, ekkor hatalmas energiák szabadulhatnak fel. Ne rémülj meg és nehogy elgyengülj ezektől a szikrázó érzésektől, maradj határozott. Soha ne tégy szélsőséges mozdulatokat, ne röhögj a saját hülyeségeiden a térdeidet csapkova, de az övét se.
Amíg nem tudod, hogy mi a kedvenc állatkája, ne tégy semmilyen megjegyzést a parkban, a körülöttetek ugráló négylábúakra. A régi barátnőidről, ha faggat, (ez a legcikisebb rész) talán az legjobb válasz, ha azt mondod – voltak kapcsolataim, de már egy cseppet sem fontosak, régen elhalványult minden. Azt kell éreznie, hogy most ő a legfontosabb. Még a gondolatod is vert ki a fejedből, hogy visszakérdezz, hogy veled mizu ezen a téren. Ha akarja elmondja, ha nem nem, neked az a legjobb, mert valószínű nyerésben vagy. Hangod legyen inkább halk, de érthető, ha megszeretnéd hódítani szíved választottját. Ha úgy érzed közel engedett magához, óvatosan közelíts nem biztos, hogy mindjárt be kell kapnod és az egész hónapra kimért csóközönnel kell jutalmaznod. Próbálj meg uralkodni magadon az eszed használd, ne a farkaddal, vagy annak érdekében gondolkodj, ne tégy ajánlatot az első alkalommal a szexuális együttlétre. A nőt lelkileg kell először meghódítanod, hogy a szexuális vágy későbbiekben megvalósuljon. Ha elárulta az érdeklődési körét hagyd, hogy ő beszéljen róla, csak akkor szólj közbe, ha tutira hozzá tudsz szólni a témához. Mielőtt elválnátok, időben beszéld meg vele a következő randit. Millió dolog van még, de ezeket a jelen szituációk (helyzet, állapot, körülmények) is szabályozzák. Találd fel magad, légy határozott a siker nem maradhat el.

A világirodalomban megjelenő szerelemes versek sokasága, hűen tükrözik ennek a csodálatos emberi érzésnek a létezését. Szakíts rá időt és néha olvass el néhány szerelmes verset. Gazdagodni fog érzelmi világod, szókincsed. Ez az egyszerű kis vers nem valakihez szól, hanem magáról a szerelem érzéséről szól.

Szerelem
Ereimben áramló tüzes folyam,
olyan mint egy vágtázó futam.
Hol legyengít, hol erősít,
ma halkan, holnap erősen sivít.

Elkábít vagy ébren tart, egyre megy,
határokat nem ismerve végbemegy.
Milyen magból fakadtál,
hogy lelkem gyökeréig hatoltál?
Szerelem TE mindenkit megtalálsz,
nemre, korra tekintet nélkül elkaszálsz.
Összemosod az ábrándot és a valóságot
hol tisztán, hol homályosan látom a világot.

Bizseregsz bennem mint milliónyi hangya,
szinte semmit nem hagysz a holnapra.
Ezernyi színeddel elkáprázol,
jelenléted mindenen átgázol.

Folyton reszket a lában, kezem,
forróság járja át a testem.
Hol sötét, hol világos,
soha nem vagyok álmos.
Van úgy, hogy álomba ringatsz,
néha hasra, majd hanyatt fordítasz.
Szerelem Te ajándék, lelkem mámora,
szikrázó buja érzések sokasága.
Ne múlj el soha, hogy belőled
még többet tudjak adni oda,
ahonnan ered érzéseim otthona.
Boldogság – szeretet – szeretnek – szeretek,
Szeretlek szerelem.                                                                                                                    Pereszlényi Zoltán

A szexualitással kapcsolatos alapvető ismeretek hiánya már nagyon sok jól induló házasságot és kapcsolatot tett tönkre. Nem törvényszerű és nem is elvárás, hogy mindenki „lepedőakrobata” módjára tisztában legyen a szerelem és a szexuális élet minden fortélyával a kezdetek kezdetén. Egyesek türelemmel, megértéssel reagálnak az adott szituációk megoldására, mások véget nem érő csatározásokba kezdenek.

Nagy kérdés mi a szex? Nagyon bonyolult folyamat, ezért a teljesség igénye nélkül a legkézenfekvőbb támpontokat, a gyakorlati megtapasztalásokhoz útmutatót szeretnék adni ebben a kiadványban.

Utódnemzés – Örömszerzés? Mind a kettő fontos.
Összefoglalva, így határoznám meg: Kettő nem közötti közelségérzését biztosítja. A bizalom és a biztonság elsődleges, tehát mentális aspektus (értelmi nézőpont). Az emberi test felnőtté válásának folyamatában, a szexuális vágy megjelenése törvényszerű. Mindkettő nemben a kívülről érkező impressziók (hatás, benyomás) érzékelése, annak feldolgozása, saját érzelmi világával való egyeztetés alapján kialakul az egyénben a szexualitás, a szex felé hajló vágy.  Ha a mentális alapismeretek része tisztázott a nő és férfi részéről és a felelősségével is tisztában van, kiegyensúlyozott, harmonikus, azután térhetünk csak rá a szex fizikai részére, amit lépésről, lépésre, meg kell tanulni. Kell hozzá egy nagy adag érzelmek által vezérelt erotika, és egy „csipetnyi” libidó (nemi vágy).

Házasságon belül, vagy azon kívül jobb a szex? Házastárs vagy ágyastárs? Ez mindig egy fogós kérdés marad, de csak azoknak akik még nem próbálták a házasság intézményét. Most csak néhány gondolat, ami a szexualitás részét érinti. A házasság ideje alatt a  pszichoszexuális fejlődésük növekvő tendenciát mutat, persze ezt egy jól működő házasságra értem. Az életüket összekötő szilárd híd, vagy nevezhetjük pilléreknek is nem más mint a szerelem, a szex, az egymásra figyelés, a család összetartó ereje, aggódás a másik iránt. Ne keverjük össze azokkal az “álompárokkal”, akik már az elején annak tudatában kelnek egybe, hogy róluk beszéljen a világ. Néhány év után “fel is út, meg le is út”. Az ilyen típusú emberek csak magukkal vannak elfoglalva, saját élvezetük és a világ felé “virítás” a lényeg. Ők azok, akik gondolkodás nélkül átlépnek minden határt, pillanatok alatt átnéznek feletted és semmilyen hosszan tartó kapcsolatra, barátságra, nem képesek, nem alkalmasak. A gyűlölet parázsként izzik a szívükben, váll rándítva továbblépnek és nem is érzékelik, mit hagytak maguk után. Sőt még  “megtolja” egy átokkal. Muszáj hagyatkoznom a felmérésekre. A jó házasságban élők: egészségesebbek, nyíltabbak embertársaik felé, szociálisan érzékenyebbek, önzetlenebbek, empatikusabbak és még lehetne sorolni bőven. Az egyedül élőkből a felsoroltak vagy hiányoznak, vagy csekély szintet mutatnak.

Ha az alapismeretek hiánya (testi, lelki, önbizalom hiánya, technikai, stb.) nincs jelen vagy nagyon hiányos, legyen az nő vagy férfi, egész életében küszködni fog a nemiségével. A szexuálpszichológiai fejlődés egyetlen egy láncszeme is hiányzik a nemiséggel kapcsolatos problémák, mindig jelen lesznek az egyén életében. Nyugodtan hasonlítható bármilyen más, az ember életében fontos tudás hiányához. Nem feltétlenül kell mindenkinek egy háromismeretlenes egyenletet kapásból megoldani, de azért az egyszer – egyet nem baj ha tudja.

Szeress ne gyűlölködj, sokkal szebbek lesznek napjaid! Sokan a saját maguk által kreált béklyóban „törik ki a nyakukat”. Magukkal rántva nem kímélve a környezetükben élőket sem. Ezekkel a problémákkal ők maguk is tisztában vannak, de a büszkeségüket vagy inkább gyengeségüket, akkor sem adják fel. Bizonyos értelemben túl rövid az élet ahhoz, hogy napjaidat, hónapjaidat, netán éveidet a mások iránti gyűlölet töltse ki. A gyűlölködésnek legyen bármi is az okozója, nagyon rossz tanácsadó. Kihatással lehet az egész környezetedre a munkádra, párkapcsolatodra, családodra, barátaidra, szó szerint észre sem veszed és „feldarálja az életed szebbik részét”. Kerekedj felül a problémán és találd meg a megoldást. A szavak az átgondolt párbeszéd (ha már kettőtök között nem megy, fordulj szakemberhez) tények tisztázása, még ha netán súrolja is a kellemetlenség határát, számodra és a párodnak is kielégítő lehet. A lelked nyugalomra lel és sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek napjaid.

                                                                            Igények és igényesség

Kettő nagyon találó szó egy párkapcsolaton belül. Mindenki az adott képességeihez, kapcsolatrendszeréhez, (és még lehetne sorolni) mérten keresi, illetve találja meg azt a személyt akivel, elképzeli a jövőbeni tartós, örömteli párkapcsolatát. Mint szokták mondani „minden zsák megtalálja a foltját”.
Kinek nem jutott már eszébe példaként mondom és eljátszott a gondolattal, hogy egy híres embert, egy filmsztárt, egy előadóművészt, egy egyszerű hétköznapi hőst, egy kollégát, vagy éppen egy közeli barátot, – „oly szívesen magamhoz ölelném, vagy karjaiba omlanék”. Lehet, hogy nem is egy szexbomba, nem igazából egy macsó férfiideál, mégis egyszerűen azok a rezgések melyek megjelennek körülötte, valamilyen oknál fogva megnyerőek, izgalmasak, vágykeltőek lehetnek számunkra. Még csak szerelmet sem érzünk iránta, illetve az elkötelezettségeink korlátai (házasság, partnerkapcsolat) megakadályoznak abban, hogy ezt kinyilvánítsuk. Ezek az érzések rövid életűek, de mégis sokszor nagyon szeretnénk megélni. Hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy ezáltal nem is tennénk semmi rosszat a társunknak és olyan jólesne kimondani, de nem merjük megtenni az erkölcsi, valós vagy csak elképzelt státusz (állapot, helyzet, egy társadalmi szervezeten belül elfoglalt hely) helyzetünk miatt, „úgy hazavinnélek egy kicsit” szalad át a gondolatainkban.
Nem csak a rajongás, vagy a szerelem vinne rá bennünket az ilyen cselekedetre, hanem szeretnénk valami újat, izgalmasat, mondhatnám azt is, hogy a megszokottól eltérőt, még ha csak egy kis időre is, frissítést vinni az érzelmi életünkbe anélkül, hogy a párunkat elhagynánk. Vannak, akik pillanatok alatt lerázzák magukról ezt az érzést, mások „szenvednek” tőle bizony gyakran hosszabb ideig. Mi a megoldás, hogy a „kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon”? Tulajdonképpen egyszerű, csak néhány dolgot kell felmérned és át kell gondolnod. Hely, időzítés, társaságban, vagy amikor csak ti ketten találkoztok. Az utolsó a jobb megoldás, ha csak nem egy elérhetetlen hollywoodi filmsztár. Legideálisabb pillanatot kihasználva egy találkozásnál öleld át legalább 15 – 20 másodpercig közben jöhet a szokásosnál lassabb (időt húzva) puuuszi – puuuszi és a tőled megszokott stílusban súgd a fülébe „úgy hazavinnélek egy kicsit”) .

A reakciója mi lehet erre a meglepő mondatra? 99 százalékban azt sem tudja miről beszélsz, nem tudja hova tenni. Talán akkor lehetsz egy kicsit kínosabb helyzetben, ha netán rávágja, hogy OK. mehetünk. Gyors válaszod, hogy szabadulj a helyzetből, elengedted ölelésed szorításából, mond neki nevetve – csak vicceltem. Lehet, hogy ezen most mosolyogsz, de hidd el működik, valakinek elég ennyi. Mivel ő a Te érzéseidet nem tudja, számára semleges marad a story (történet). Számodra is ártatlan, nem fogsz ezzel megsérteni senkit. Néhány ilyen alkalom valószínű elég lesz ahhoz, hogy tompuljon, vagy elmúljon, mint a hajnali köd, ez az „úgy hazavinnélek egy kicsit” érzés. Sportot azért ne űzz belőle, mert az már egy másik érzéskategória. Működhet az a képlet is, csak annak a szabályait másképpen kell játszani.

Ezek az érzések az ember életében ősidők óta jelen vannak. Természetes vágyak, ezektől a gondolatoktól bűntudatod ne legyen. Mindenki az igényeinek, lehetőségeinek mérten használja ki úgy, az új lehetőségek által adott érzelmi, vagy szexuális örömöket, hogy párjával egyeztetve az maradék nélkül beteljesedjen. Abban az esetben, ha ezek és hasonló érzelmi attitűdök (cselekvésre való készenléti állapot), nem kapnak megfelelő kielégülést és ezeket az igényeket nem hozzátok felszínre nem tisztázzátok és a beteljesülése is elmarad, feszültséget, kisebb mértékben bizalmatlanságot, a harmonikus kapcsolat megingását eredményezheti. Később ezek a hatások erősödhetnek felboríthatják a szexuális életed, érzelmi világodban szélsőséges hullámok csapkodhatnak és egyre elviselhetetlenebbé válnak hétköznapjaid. Mint például érzelmi túlfűtöttség, bizonyítási vágy az élet bizonyos területein, önmegvalósítás, majd hirtelen hangulatvesztés stb.

Néhány adat a múltból és a jelenből.

1980-as évek: 1000 házasságkötésre 350 válás jutott
élve születés 148 673 – halálozás 145 355
lakosság száma: 10 709 463 fő volt
2001-es évek: 1000 házasságkötésre 560 válás jutott
élve születés 97 597 – halálozás 135 60
A lakosság száma: 10 198 315 fő volt

2010-ben 1000 házasságkötésre 670 válás jutott
élve születés 90 335 – halálozás 130 456
Lakosság száma: 10 014 000 fő volt

2014 – ben élve születés 91 510 – halálozás 126.308
Lakosság száma: 2014. január 1-jén 9 877 365 fő volt

2015. január–májusban anyakönyvezett 12 457 házasságkötés 5,3%-kal, számszerűen 631-gyel haladta meg a bázisidőszaki értéket.
A házasságkötések száma mind az öt hónapban felülmúlta az egy évvel korábbit, amikor 13%-kal többen kötöttek házasságot, mint előző év azonos időszakában.

Egyszerűsített átlagszámok:születések száma: 90 000 fő
halálozások száma: 120 00 fő

Abortusz, egy kezdődő élet kioltása :közel 30.000/év abortusz
Hazánkban, egy kisebb város lakossága évente.

Egészségügyi abortusz kb. 1000 db/év, ezt a számot megértem, az anya érdekében történik.

Ezeket az adatokat azért írtam le a pontosság igénye nélkül (kerekítve, de sokat nem tévedve), hogy érzékeltessem mennyire fontos a felvilágosítás, felkészíteni a felnövekvő generációt a szexuális életre, családtervezésre, mert ennek hiánya, tükrözi a fentebb leírt számokat.

Sokan csak párkapcsolatban élnek, így a kapcsolatuk, illetve elválásuk nem jelentkezik a statisztikai adatok között. 2010 – től napjainkig talán egy kicsit javult a mérleg, de sajnos az adatok még mindig lassú tendenciát mutatnak a házasság és a válás arányában illetve az élve születés és a halálozás tekintetében. Magyarországon a lakosságszámra jutó válások aránya az európai átlagnak megfelel, sajnos ez engem egy cseppet sem nyugtat meg. Vannak elemzők, akik a gazdasági okokra hivatkoznak, mások, kezdjük elfelejteni a vallási és társadalmi hatásokat stb. Bármi is az ok, a családoknak a társadalomnak nagy teher.

Bízzunk abban, hogy a gazdaság felemelkedése, a reformok, családsegítő programok, és sok minden más, ami ehhez kapcsolódik, hazánk javát szolgálja és így polgárai is biztonságban érezhetik magukat. Tudatosan törekedjünk arra a szexuális nevelésben, hogy egy idő után, pozitív mintaként szolgáljon, akár más nemzetek számára is. Az egészséges szexuális kapcsolatokból házasság lesz, a házasságból gyermekek születnek, lélekszám gyarapodik, nemzetünk felemelkedik.

2020-ban egyértelműen bébibumm volt Magyarországon: 3563 babával több született, mint 2019-ben. A házasságkötések száma is nőtt, pedig az év nagy részében nem lehetett lakodalmat tartani a koronavírus-járvány miatt.

Kétezerrel több pár mondott igent egymásnak 2020-ban, mint az előző évben, még a pandémia ellenére is. Sőt, a koronavírus-járvány legsötétebb hónapjaiban, a tavaszi, teljes kijárási korlátozás alatt is havonta 4-5 ezren tartottak szűk körű esküvőt.

85 ezer családban született gyerek

A KSH adatai szerint 2019-ben januártól november végéig 81 412 baba született Magyarországon, ezzel szemben 2020-ban ugyanebben az időszakban 84 975, azaz 3563-mal több baba született. (Azért nem a teljes évet vizsgáljuk, mert a statisztikai hivatal még nem bocsátotta rendelkezésre a 2020-as év decemberi adatait, de a tendencia feltehetően az év utolsó hónapjában is folytatódott.)

Csökkent az abortuszok száma

Szomorú adat, hogy a terhességmegszakítások száma 2020-ban is elérte a bűvös, 20 ezres számot: 20 157 állapotos édesanya döntött úgy különböző okokból, hogy nem szüli meg gyermekét. A tendencia viszont biztató: 1688-cal kevesebben kényszerültek erre, mint 2019-ben, amikor 21 845 abortuszt végeztek el.

Még a koronavírus sem szabhat gátat a szerelemnek

Koronavírus-járvány ide vagy oda, ha egy fiatal magyar pár össze szeretné kötni az életét, össze is fogja! Ezt 63 994 pár gondolta így 2020-ban, 1946-al többen, mint az előző évben: akkor 62 048 pár házasodott össze.

Az esküvők magas száma azért is meglepő, mert tavaly sem tavasszal, sem ősszel nem lehetett lakodalmat tartani: csak szűk körben, legfeljebb tíz családtag jelenlétében mondhatták ki a párok a boldogító igent. Mindennek ellenére a tavaszi korlátozások hónapjaiban, márciusban és áprilisban 8809-en járultak anyakönyvvezető elé. Októberben és novemberben, az őszi korlátozások idején 10 228-an kötötték össze az életüket. A legnagyobb esküvődömping augusztusban volt: 10 495-en házasodtak össze egyetlen hónap alatt, igaz, akkor lakodalmat is lehetett tartani, legfeljebb kétszáz vendéggel.

A járvány ellenére csökken a halálozások száma

2020-ban összesen 122 302-en veszítették el életüket, 2019-ben pedig 118 393-an. (január-november között, decemberi adatok még nincsenek). Már a korábbi években is csökkent a halálozások száma, ám tavaly a koronavírus közbeszólt: mintegy 4977-en veszítették el az életüket a vírus következtében, és nem lehet tudni, közülük hányan haltak volna meg, ha nincs járvány.

Több a bölcsőde, kisgyerek mellett is dolgozhat, aki akar

Nemrég jelentette be Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, hogy újabb 2 milliárd forinttal támogatja a kormány új bölcsődei férőhelyek létesítését. Az összegre a Pest megyében lévő önkormányzati és egyházi fenntartású bölcsik pályázhatnak január 27-től február 26-ig.

Segített a családtámogatási program

Bizonyos, hogy a kormány családtámogatási intézkedéseinek köze van a házasodási és családalapítási kedv növekedéséhez:

Babaváró támogatás 10 millió forintig

Autóvásárlás: 3 vagy több gyermek esetén 2,5 millió forint támogatás egy új, 7 üléses autóra

Jelzáloghitel csökkentése 2 vagy több gyermek esetén

CSOK: 600 ezer-10 millió forint támogatás az otthonteremtéshez

Falusi CSOK: 300 ezer-10 millió forint támogatás a vidéki otthonteremtéshez

A nagyszülők is jogosultak GYED-re

SZJA mentesség a 4 vagy több gyermeket nevelő anyáknak

Otthonfelújítási program: 3 millió forint támogatás

Otthonfelújítási kölcsön: 6 millió forintig igényelhető kölcsön

– Új lakás és ház vásárlása esetén 5%-os ÁFA

forrás: csalad.hu   Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft.
1134 Budapest, Tüzér utca 33-35.

Honnan induljon és meddig lehet elmenni?
Hajlamosak vagyunk rá, hogy az első szeretkezés alkalmával különböző normákat, ön és partnerértékelést tartunk szem előtt. Ha a várt elképzelések nem igazolódnak be, kiábrándulás és szorongás ébredhet a partnerben és önmagunkban is. A partnerrel együtt lépésről, lépésre egymáshoz kell igazítani a szexuális együttlét igényeit. Mindenkiben mély nyomot hagy az első testi találkozás a másik nemmel. Fontos, hogy az első benyomások kellemes élményként rögződjenek. A szeretkezésben csak azok improvizáljanak, akik kellő tapasztalattal rendelkeznek. A két nem vonzódása az erotikus hangulat megteremtése a teljes személyiség részvétele elindíthatja azt a folyamatot, amely hosszú időre meghatározza szexuális életünket.

Akik a gátlásaikkal küszködve kihagyták a örömszerzés lehetőségét az aktív szexuális életük folyamán, azoknak még esélyük sincs arra, hogy a visszaemlékezés lehetőségéből fakadóan inspirálja az idősebb kori szexuális életét. Felmérések igazolják, hogy akik aktívak a szexuális életük folyamán (fiatalabb korban), rendszeresen éltek szexuális életet, azok a párok idősebb korban is aktívak maradnak. Hogy miért? A válasz egyszerű – fiatalon tartja őket.

Mindig, de főleg az első alkalommal szükség van minden zavaró körülmények kiszűrésére, hogy a szerelmi együttlét felhőtlen lehessen. Először is a félelmet és a gátlásokat kell tompítani, majd megszüntetni. Megfelelő nyugalom és biztonságérzet nélkül ugyanis nem tudnak kibontakozni a személyiségek (például: teherbe eshetek, ránk nyit az anyós, stb.). Ha a biztonságos környezet adott, szinte kizárt dolog, hogy kudarcba fulladjon a jónak ígérkező szerelmi együttlét. Persze ez még csak a kezdet. A sok gátlás, a félelem eltorzíthatja a valóságot. Partnerre figyelve, kölcsönösen ezeket a zavaró tényezőket tompíthatjuk, illetve az idő folyamán teljesen kiszűrhetjük.

Nézeteinket, tapasztalatainkat egymáshoz kell igazítanunk. A szeretkezés során tisztelnünk kell a másik fél elképzeléseit, álláspontját. Eltérő vélemények esetén fontos, hogy megbeszéljük azokat. A korai és felelőtlen nemi élet megkezdése sok negatív következménnyel jár, gondolok itt a 18 éven aluliakra. Jó tehát, ha tisztában vagyunk testi és szellemi érettségünkkel. Boldog és sikeres nemi életet csak akkor élhetünk, ha irányítani tudjuk szexusunkat, ha tisztában vagyunk a kapcsolat értékeivel, ha a személyiség és a kapcsolat kibontakozására folyamatosan figyelünk, testileg, lelkileg, korban érettek vagyunk a szexuális kapcsolatra, ez kb. a 18 életére érik be. Kivételek mindig vannak, de azok erősítik a szabályt.
Addig gyűjts tapasztalatot a tested, lelked, elméd is, kb. erre az időszakra tud felkészülni, hogy mindent amit cselekszel, az ismereteid tudatában teszed, felelősséggel. Addig is elméletben, készülj fel a szexuális életre, ne hozd előbbre, nem kell leutánoznod a barátnődet, barátodat. Ne dobd oda kincseidet, az első jött-ment „trófeavadásznak” !

                                                                  Szerelem – csábítás – hódítás
Felnőtt korban egy párkapcsolaton belül, ha elutasítod a szexet, vele együtt sok mindent kizársz az életedből. Egy kicsit légy önző a megfelelő szabályok és határokon belül. „korbácsolt” fel a társad érzelmeit, tedd magad vonzóvá. Napi néhány perc simogatás, ölelés, becéző szavak, vagy ha éppen úgy adódik, érzékenyen üss a fenekére és jegyezd meg, hogy jól nézel ki. Hidd el nem fog ártani a kapcsolatotoknak.

AZ EROTIKUS SZERELEM a másik félben felfedezett lelki és szexuális tulajdonságok iránti vonzalom. A partnerek megtalálják egymásban azt a tökéletes lelki és szexuális összhangot, amit eddig senki másban sem fedeztek még fel.

A SZEXUÁLIS ALAPON NYUGVÓ SZERELEM szexuális kötődésen alapul. Értéket a szexuális partner jelent, hátrányt pedig az, ha ellaposodik a szexuális kapcsolat, és a partnerek már nem találják meg egymásban az elképzelt szeretkezés örömeit. A lelki kötődés hiánya, a közös tervek megsemmisülése, a kapcsolat felbomlását eredményezheti.

AZ ÉRZELMEKEN ALAPULÓ SZERELEM esetében az egyén érzelmei irányítják és szabályozzák a törvényszerűségeket. Átalakul az egyén belső világa, fokozódik derűlátása, jobb lesz a hangulata, kedélye, minden tevékenysége aktivizálódik. Ha két ilyen ember találkozik, közös elképzeléseik szinte akadály nélkül megvalósulnak, boldog jövő vár rájuk. Csalódás csak akkor következik be, ha egy idő után kiderül, hogy érdeklődési körük megváltozik, hirtelen nagyon is eltérő változást mutat, összeegyeztethetetlen, azt is feltételezhetjük, hogy idáig színlelte azt és eljön a nagy csalódások ideje.

Amikor a partnerek érdeklődési köre, értékrendszere egybeesik, barátságuk elmélyül, személyiségük fejlődését és érzelmi világukat fejlődni, gazdagodni látják, PARTNERKAPCSOLATON ALAPULÓ igazi, tartós szerelem kialakulásáról beszélhetünk.
Ez az érzelem nagy biztonságérzetet ad az élet minden területén, hiszen önmagunk és partnerünk szexuális magatartásával kapcsolatban nincsenek kételyeink. A kapcsolat kedvező lehetőséget biztosít a házasságban, a családi életben, a családtervezésben. A partnerkapcsolaton alapuló szerelem a legkedvezőbb mind az egyén, mind a társadalom számára, mert egy életre szól. A családi harmóniában ilyenkor meg lehet találni mindent, ami az ember életében fontos és kívánatos. Ha röviden szeretném meghatározni a szerelem szót, azt mondanám: az egyén személyiségforradalma, gazdagodik érik személyisége egy pozitívan beállított jövőképről, aminek a középpontjában a szeretett partner áll, akiért mindent megteszünk.

Sokan úgy gondolják a szexuális kapcsolat egyenlő a szerelemmel. Természetesen lehet vele azonos, de külön is létezik. A szerelem bármikor beléphet az életünkbe, korra, nemre való tekintet nélkül. Nem számít, hogy honnan jött, milyen nemzetiségű, szegény vagy gazdag, még a bőr színe sem riasztja el, ha valaki szerelmes lesz. Nagy kérdés vajon meddig tart a szerelem? Erre mindig azt szoktam mondani „ne várd a végét, hadd lobogjon csak”. Tégy olyat nap, mint nap, amivel nem hagyod kialudni a lángját. Ha netán kicsit pislogna, dobj rá egy lapáttal. Mi legyen a lapáton? Gondolj a kapcsolatotok első időszakára. Lehet, hogy egyesek számára túl hétköznapi a megfogalmazás, de a lényeg az, hogy működik. Az idő elteltével a szerelem „átalakulhat” gondoskodássá, szeretetté, így, személyiségünk tovább gazdagodik. Minél szélsőségesebb személyiségek találkoznak, és nem aludt ki a szerelem lángja, annál nagyobb és „nemesebb ez a harc”, ha életük végéig együtt maradnak az emberi egymáshoz való tartozás legmagasabb fokára jutnak, ez az örök szerelem.

                                                                               Féltékenység


Ha kettő ember kapcsolatában megjelenik a szerelem, előbb utóbb bekopog a féltékenység is. Nem törvényszerű, de megjelenhet. Nagyon sok típusa van. A szerelmi féltékenység, ami kapcsolódik a könyv anyagához, erről szeretnék kicsivel részletesebben írni, a többi féltékenységi típust csak megemlítem, hiszen az életünk folyamán akaratlanul is találkozunk ezzel a jelenséggel: munkahelyi, szakmai féltékenység (nincs olyan szakma, ahol ne jelenne meg), gyermekkori féltékenység (megszületik a kis testvér), anya lánya közötti féltékenység (miattad vesztettem el a szépségemet, fiatalságomat), „kakukk szindróma” (mikor kiderül, hogy az egyik gyermekhez semmi közöm, csak úgy bepottyant a családomba a párom hűtlensége, vagy egy válás miatt), birtoklási vágy, irigység ( függőség, képtelen reálisan gondolkodni és kezelni a kialakult helyzetet) .
Nemre, korra, státusra, való tekintet nélkül mindenki hordozza magában ezt az „égető tüzet”. Azért nevezem így, mert a legtöbb esetben a tűz erejével pusztít.
Valahol olvastam, hogy a tudomány a féltékenységet evolúciós gyökerekre vezeti vissza, külön ágról fakadóan a nő és férfi féltékenységi jelenségeit. Egy felhozott nagyon rossz példa, a nő evolúciós értelemben nem veszít azzal, ha a férfi más nőt is megtermékenyít. Micsoda megállapítás, mindjárt eldobom az agyam. Darwin könyvében a “feltételezhető” szó közel 900-szor fordul elő. Feltételezésekre pedig ne építsünk tudományt. Gondolom sokan tudják, hogy Darwin által felállított elmélet azaz az evolúció elmélet “összeomlott” és milyen gyökerekből táplálkozott, ha nem nézz utána.   Miért kellene különbséget tenni nő és férfi között. Ki maradt le, illetve ki az aki előrehaladt, hol és mikor az evolúció során? A tudósok az örökítőanyag információtartalmának azonosságára hivatkozva bizonyítják az evolúciót. Igen, minden faj a saját örökítőanyagából biztosítja a fennmaradást, az ember is, és minden más élőlény is. A rendezettség felől haladnak a dolgok a rendezetlenség felé, ha nem tartjuk rendbe, nem pedig fordítva. Nagyon egyszerű: fizika – kémia – biológia egymásra épülő és nem lehet ellentétbe egymással, Darwin úr itt egy kicsit mellényúlt, mert az ő általa publikált “tudományosnak hitt elmélet” nagyon sok ponton ellentétbe van ezekkel a tudományokkal.  Az átmeneti láncszemek hiányoznak az evolúciónak hitt elméletből.  Az élet alapvető típusai nem az élettelen természet törvényei alapján jött létre, egy összehordott halmazból, így egy komoly struktúra nem tud kialakulni az intelligens tervezettség nélkül. Túl sokat nem kívánok ezzel foglalkozni és vitatkozni sem a tudomány eme ágával, azért a véleményemet szeretném megosztani egy rövid gondolatban, mint ember, nem mint egy “egysejtűből fejlődő lény.  A féltékenység gyökereit az állatvilág, mert ott is jelen van,  és az ember is a tudatában hordozza, annak felszínre jutása nagyon változó, mert az erősebb pozitív érzések a szeretet, a szerelem, az ember humánus érzései, féltékenység negatív hatását háttérbe szorítják.  Attól is függ, hogy az ember a Föld melyik részén él. A társadalmi, közösségi berendezkedések, milyen normákat, határokat szabnak annak a közösségnek, népcsoportnak, ehhez igazodik a szexuális kultúrájuk és minden, ami ezzel kapcsolatos, így a féltékenység is. Afrikai törzsek, indiánok, eszkimók, a szigetvilágok lakossága és még lehetne sorolni, számunkra megdöbbentő szexuális kultúrát gyakorolnak, nekik pedig ez teljesen természetes.

Mi lehet a kiváltó ok? Egy sorrendet felállítva, első helyen szerepel az emberi önbecsülés (kisebbségi érzés), mivel a kiadvány a szexualitásról szól, fókuszáljunk a társ hűtlenségére. A szeretett személy elvesztésére irányuló jelek, felszínre hozzák a féltékenységet. A féltékenységre okot adó helyzetek is kiválthatják ezt az érzést, még akkor is, ha alaptalan. A sok lehetőségből még egy típus, csak kitalálják, vagy valamilyen „fedezetnek, féknek” (visszavágunk a korábbi sérelmek miatt) használják fel a párjukkal szemben.

A tünetei: hosszasan lehetne sorolni, de röviden fogalmazva, semmihez nem hasonlítható, lelket , testet, gyötrő fájdalom. Nem véletlenül hasonlítottam az égető tűzhöz. Félelmet, dühöt, feldolgozhatatlan érzelmeket korbácsol a szenvedő alanyban. Ha egy skálán mérnénk a nullától – százig minden formája megjelenik. A féltékeny ember mindent elkövet, hogy a riválisát a harmadik személyt eltávolítsa a környezetéből. Mint tudjuk nagyon sok tragikus esemény (szerelemféltés miatt, kioltotta életét) bekövetkezett már a féltékenység, vagy annak vélt eredményeképpen. A legdurvább formája amikor a féltékeny személy sem az érzéseit, sem az indulatit már nem tudja kontrollálni, irányítani. Még a rosszabbak közé sorolható az is, ha ennek tudatában van és folyamatosan gyötri házastársát, párját, szinte örömet, élvezetet lelve benne.

Még az álmunkban megjelenő féltékenység is fájdalmas lehet, mintha igazából megtörtént volna. Felébredés után is sokáig érezhető hatása. Ezért gondolom azt, ugyan tudományos magyarázatom nincs rá, hogy az érzelmi világunkban megjelenő szerelem ellenpontja, de az is lehet, hogy vele egy párhuzamos síkban halad a féltékenység mint negatív érzés, de a pozitív érzések erőssége mint például a szerelem, amíg nem kap másik „jelzést”, kellőképpen tudja tompítani és így nem kerül előtérbe.

Nagy kérdés az, hogyan lehet orvosolni? Ne feledd mondásom – “Megharagudni, gyűlölködni bárki tud, megbocsájtani, csak a nemes lelkű ember”. Nézzünk kettő alapvető formát.
A valós féltékenység a társ hűtlensége. Türelmet, időt, fáradságot nem ismerő, odafigyelő együtt érző közös munkát igényel ennek felszámolása. Vannak, akik a józan észre hallgatva, gyorsan leküzdik magukban ezt a kínzó érzést, mert nekik fontosabb a család. Mások nem képesek gondolataikat rendezni a folyton visszatérő és a féltékenységet generáló érzésektől szenvedve éli meg napjait. A lehetőségek szerint, amikor a társak között csendesednek a háborgó hullámok és az a lehetőség adódik, hogy ha nem visszafordíthatatlan a folyamat, üljenek le és normális keretek között beszéljék meg a történteket. Ha nem megy, szakemberhez kell fordulni, ő tudja tompítani, segíteni a kialakult helyzetet.

Ha megszülethet a kompromisszum (vitarendezés egy olyan formája, ahol a többszörösen megváltoztatott feltételek kölcsönös elfogadásán keresztül megszületik a megegyezés) a társak tisztázzák a jövőbeni elvárásokat. Alaposan gondolják át, mi történik akkor, ha válásra kerül a sor, mit „perzselnek” fel maguk mögött. (gyermek, értékek, a múlt emlékei, stb.).
Üzenetem az, mentsd meg a házasságodat, párkapcsolatodat, még ha bizonyos kompromisszumokat is előtérbe kell helyezned. Ne engedd, hogy ez a „pusztító érzés” tönkretegyen mindent körülötted. Ne feledd az emberiségnek többek között kettő nagy” fegyvere” van, a szeretet és a megbocsájtás.

A másik féltékenységi forma a „tévedések összjátéka” ha lehet inkább ne keressünk okokat, de ha mégis valahogy úgy adódik, hogy átszalad a gondolataidban, a párod megcsal, hűtlen hozzád, ugyan nincs semmilyen kézzelfogható bizonyítékod, de a dezinformációk (félretájékoztatás, megtévesztő. félrevezető információ) félreértések sorozata, gyanakvóvá tesz, minden lehetséges valótlan történeteket kombinálva, megszületik az agyadban az a képlet, hogy a párod hűtlen hozzád és megcsal. Gyanakvásod egyre erősödik olyannyira, hogy a másik félt meg sem hallgatod, ha netán mégis, egy szavát sem hiszed el. A tünetek semmiben sem különböznek a valós féltékenység által megjelenő féltékenységi kirohanásoktól. A nem megtörtént eseményt nem lehet igazolni.

Kíméletlenül lecsapsz minden védekezésére, átvágva érzed magad, megszégyenítve, már olyan erővel nehezedik rád a féltékenység „zöld szemű szörnye”, hogy elviselhetetlenné teszed a körülötted élők életét is. A részletekbe nem szeretnék belemenni. Már az a tudat is fájdalmasan hasít beléd, hogy egy harmadik személyt a párod pozitív jelzőkkel illet, kétségeket ébreszt benned, hogy én ennyire „kevés vagyok”? Holott erről szó sincs. Azt mondják a házasságban, párkapcsolatban néha kell egy kis „gyűlölködés, hogy édesebb legyen a kibékülés” Ok. de ez, ebben a formában egy kicsit durva.

Az életben sokszor adódik úgy és talán ez a leggyakoribb, hogy, munkahelyen, baráti társaságban, az udvariassági szabályokat betartva, néhány kedves szóval illeted kollégád vagy a barátod párját. Mindenkinek jólesik néhány kedves dicsérő szó (húúú – de jól nézel ki, csinos vagy, – jól áll a zakó, most vetted? -szépen feszül a fenekeden a farmer gatyód „ és még millió ilyen ártalmatlan kedvesség). Ha most valaki ezekért féltékeny lesz, valószínű nem sokáig kellene keresni a jelzőket, amivel megilletnénk. A férfiaknál a szexuális hűtlenség megjelenése van az első helyen, félelmeik főleg innen erednek. A nők lelkivilágában a leértékelődés a harmadik féllel szemben, az elhagyástól, a sorozatos megcsalástól félnek leginkább. Baráti társaságoknál vannak bizonyos szabályok, amelyeket nem szabad túllépni, mert soha nem tudhatod, hogy a másik félnél hol vannak a határok, főleg ha nem régi az ismeretség. A régebbi ismeretség sem hatalmaz fel arra, hogy félreérthető megjegyzéseket, vagy netán „csúsztatott ajánlatot” tegyél a másik társának. Ha ezeket az alapvető szabályokat betartod, soha nem vádolhatnak meg, hogy Te vagy mindennek a……: ( – miattad ment tönkre a házasságom , pedig mi úgy szerettük egymást, – tűnj el az életünkből, te vagy minden rossznak az okozója, – akkor lássalak mikor a hátam közepét stb.).

Ha netán mégis igazak ezek a vádak, akkor mélységesen szégyelld magad és nagy ívben kerüld el a sértettet. Soha nem voltál a párja, barátja, csak színlelted azt, és ez mindkettő félre értendő. A féltékenységi háromszögben érdekek, társadalmi, anyagi különbségek is szétválaszthatnak egy kapcsolatot, barátságot, még akkor is, ha a vélt féltékenységet előidéző harmadik személynél még a gyanú halvány árnyéka sem volt jelen. Az ok nem számít, Te úgy nyugtázod magadban, hogy „végre megszabadultam tőle ennyi volt”. Intelligencia kérdése, hogy a félreértéseket mikor vagy hajlandó megbeszélni, egyáltalán ezen szeretnél e változtatni, vagy hagyod, hogy tovább lobogjon benned a gyűlölet lángja. Ne feledd ez a negatív hatás, ha akarod, ha nem, szép lassan, alattomosan, észrevétlenül, felborítja benned az egyensúlyt, és hatással lehet az életviteledre, kapcsolatodra és észrevétlenül „bedarálja a lelked nyugalmát”.
Úgy érzed egyszerűbb neked, hogy még az esélyt sem adod meg a harmadik személynek, hogy tisztázzátok az esetleges félreértéseket. (a félreértés mindig veszélyesebb, mint a meg nem értés). Ha mégis döntesz, és sikerül tisztáznod a nézetkülönbséget és közös megegyezéssel nyugtáztátok, akkor ezt a rövid mondatot el kell fogadnod „jössz nekem eggyel”.

               Boldogság – boldogság kék madara, belső harmónia és a lelki béke megteremtése


Egy mentális állapot, mely a nulláról indulva egészen a felhőtlen örömérzésig terjedhet. Az endorfin, fehérjék az agyalapi mirigyben termelődnek. A boldogsághormonok nagy hatással lehetnek, szellemi és fizikai lényünkre. Első jeleként, kellemes érzés járja át a testünket, tompítja az érzékeket, így még bizonyos mértékben fájdalmat is csillapít. Úgy érezzük, hogy magunkhoz ölelnénk az egész világot. A boldogságérzés nagyon sok pozitív tevékenységünknek lehet motorja. A boldogság nem csak egy rövid ideig tartó állapot lehet, magasabb szintje a folyamatosság, amikor hosszú távon vagyunk ennek birtokában. Különböző akadályok leküzdése a cél felé haladva, célba érve, pozitív események összjátéka, harmonikus családi élet, munkahelyi megbecsülés, korrekt baráti kapcsolatok, egészség, és sok minden más körülmény, ami kellemes hatással van ránk, boldogság érzéssel tölt el.

Minden nemzetnek, társadalomnak célja, hogy polgárai boldogságban éljenek, hiszen teljesítőképességük ez által fokozódik. Vagyoni gyarapodás növekedésével azonban nem biztos, hogy a boldogságérzés egyenes arányban nő. Az anyagi háttér inkább a biztonságot jelenti. Az viszont tény, ha biztos anyagi háttered van, több mindent elérhetsz, de több mindenbe bele is bukhatsz Nem szabad összekeverni az apróbb örömök által megszerzett boldogságérzést, (vásárlás, elhalmoznak ajándékokkal, stb.), mert az nagyon kevés ideig tarthat. A boldogság kék madara ettől függetlenül még nagyon messze elrepülhet melletted. Az egyén saját sikereit megélve, célokat kitűzve, azokat elérve, akár buktatókon át is,  legyen az egy ünnep, hétköznap vagy vallási dolog, munka sikere, örömteli párkapcsolat a boldogság érzését, mindentől jól elválasztó módon érzi, sajnos ennek az ellenkezőjét is. A boldogság nehezen meghatározható fogalom és minden embernek mást jelenthet, lehet rövid ideig tartó és folyamatos.

                                                                                              FELELŐSSÉGVÁLLALÁS
A szerelmes ember legtöbb esetben igyekszik testi vágyait is kielégíteni. Itt kezdődik a felelősségvállalás, melynek a szexuális életben óriási jelentősége van. Hiszen a rendszeres testi kapcsolat előbb-utóbb „áldott” állapotot eredményezhet. A nem kívánt terhesség megszakítása vagy a nem óhajtott gyermek világrahozatala az egyén és a társadalom szempontjából egyaránt nagymértékben káros. Az abortusz (a terhesség mesterséges megszakítása) egy emberi élet kioltásával egyenlő! Az eljövendő nemzedék megszületését meg kell tervezni, mégpedig teljes felelősséggel. Ez a fogamzásgátló módszerek kellő időben történő alkalmazásával, illetve elhagyásával is történhet. Egyoldalú felelősség természetesen nincs. A kialakult szexuális kapcsolatban mindkét fél egyaránt felelős és mindent meg tud tenni azért, hogy a kapcsolat jó és örömteli legyen és ha közösen úgy döntenek, megszülessen a gyermekük.

                                                            MENSTRUÁCIÓ – HOGYAN JÖN LÉTRE A FOGAMZÁS ?

A pubertás kor, még gyermekkornak számító idő. Általában 12 – 16 év között jelentkezik a menstruáció. Ha ennél valamivel korábban, illetve később kezdődik a menzesz, még az is normális állapot. A nők általában 28 naponként menstruálnak, de ez eltérő is lehet, illetve sok tényező befolyásolhatja, mint például: erős érzelmi benyomások, klímaváltozás, fiatalabbaknál a kedélyállapot hirtelen változása, valamilyen kóros állapot a szervezetben stb. Ez még nem nagy gond, csak akkor kell szakemberhez fordulni, ha ez rendszeres és időben nagyon elnyúlik.

Nagyon sok változáson mennek át a lányok ebben időszakban. A petefészek egyre több hormont termel, a lányok testét női testté formálja, alakítja. A hormon hatására kifejlődik a méhnyálkahártya. A petefészek hormonkiválasztása pedig az agyalapi mirigy működésétől függ. Tehát egy nagyon bonyolult, érzékeny rendszer vezérli ezt a 28 napos ciklust. A petefészek felszínén kifejlődik a tüsző, amely a tüszőserkentő hormon hatására egyre nagyobb lesz. A beérett tüsző felreped és a petesejt a petevezetékbe kerül. Ha a petevezeték felső harmadában a petesejt találkozik az ondósejttel, megtörténhet a megtermékenyítés, majd a megtermékenyített petesejt folytatja útját a méhbe, és ott beágyazódik a méhnyálkahártyába. Újabb változás, ami kilenc hónapig tarthat, vagyis az anya méhében egy élet indul fejlődésnek, majd megszületik.

Egy kicsit bővebben.
(Ondó útja a petesejt felé – a megtermékenyítés pillanata, videó a honlapon a menüsorban Educatio – prevenció billentyűzetnél).


A spermák elindulnak a petevezeték felé, az ő léptékükkel is számolva hosszú az út, kb. 15-17 cm, ha a hüvely utolsó harmadától mérjük. A gyorsabb spermiumok egy perc alatt kb. 3-4 -5 mm-t tesznek meg. Ez azt jelenti kb. 45-65 perc alatt teszik meg ezt az utat amíg elér a petesejthez, a többi kb. feleannyi idővel igyekszik a randira. A nagy kérdés tehát az, hogy mennyi idő múlva történhet meg a megtermékenyítés. Függ a spermák gyorsaságától és hogy a petesejt hol tart. Minimális időt számolva 10-15 perc múlva is bekövetkezhet a megtermékenyítés, de lehet 24 -30 óra közötti időpont is. Mint említettem a spermák a petevezetékben jól elvannak annak ellenére, hogy számuk nagyon megfogyatkozott, már csak néhány száz várja a „nagy találkozást”. A többi elhalt vagy célt tévesztett.
A petesejtet egy burok veszi körül, annak falát „döngetik” a spermiumok, de csak egy juthat be rajta. A győztes spermium behatolása után a petesejt külső rétegének kémiai változása minden további behatolást megakadályoz. A behatolót azonnal „leszerelik” azon nyomban elveszti farkát. Spermium megduzzad és egy kis magot képez, ami egyesül a petesejt magjával. A megtermékenyítés akkor teljes, ha a spermium magjának 23 kromoszómája egyesül a petesejt magjának 23 kromoszómájával. Így egy 46 kromoszómaszámú új sejt keletkezik, és elkezd osztódni. Ezek szerint nálad is nálam is minden rendben volt, mert Te azt a könyvet most olvasod, amit én megírtam, tehát mi győztünk!

A nő kismedencében elhelyezkedő petefészeknek kettős szerepe van. Női ivarsejteket (petesejteket), női nemi hormonokat termel. A nemi ivarérettség időszakában két egymáshoz kapcsolódó ciklus megy végbe a nők szervezetében. A petefészekben a petesejt megérik, kialakul belőle a körülötte lévő sejtekből a tüsző.

A női testet két fontos nemi hormon szabályozza: az ösztrogén és a progeszteron.
A tüsző termeli az ösztrogéneket, vagyis a tüszőhormonokat. A ciklus idejét számítva általában a megérett petesejt kiszabadul (13 – 16 napok között a tüszőből ez az ovuláció) és bejut a petevezetékbe. Ha ebben az időpontban találkozik a hímivarsejttel, megtermékenyül és beágyazódik a méhnyálkahártyába. A tüszőből kijutott petesejt helyén megjelenő új sejtek termelik a sárgatesthormont (progesteron). Ennek egyik fő feladata, hogy előkészítse a méh nyálkahártyáját az megtermékenyült petesejt befogadására. A találkozás elmarad nincs fogamzás, akkor a petesejt kb. 1-2 nap alatt felszívódik. Nyálkahártya leválik, és a hüvelyen át kiürül a szervezetből.

Tehát, amikor a megtermékenyítés elmarad, az előkészített méhnyálkahártya felszíni rétegei leválnak és vérzés kíséretében kilökődnek. A petesejt elkezd lefelé haladni a petevezetőn: ha nem történik meg a megtermékenyítés, nem a menstruációs vérrel távozik a petesejt, hanem felszívódik. Az ösztrogén és progeszteron szintje csökkenni kezd, a méh nyálkahártyája, a csökkenés hatására leválik, ezt nevezzük menstruációnak. A menstruációs váladék ez a helyes kifejezés, hiszen szövetdarabokból, vérből és váladékból áll.

 A méh fala többször összehúzódik, segítve a menstruációs folyamatot, így jelentkezhetnek kisebb, nagyobb alhasi görcsök. Átlagosan 45 – 85 ml vérrel együtt távozik az úgynevezett menstruációs váladék igazából klinikai mérések ezekre a számokra tudomásom szerint nem készültek. A vérzéses napok száma alatt az elhasznált betét vagy tampon  mennyisége alapján tudunk következtetni az átlagosnál bővebb, vagy kevesebb vérvesztésre.

Nagyon fontos, hogy a lányokat elsősorban a szülők, másodsorban a pedagógusok, illetve a vele foglalkozó szakemberek felvilágosítsák erről a folyamatról, hiszen így nem érheti őket meglepetés és téves információ, erről az életet sokáig kísérő ciklusról, a menstruációról.

Ez a néhány sor most szóljon a most a lányos és a fiús szülőknek egyaránt. Nagyon sok elszomorító történetet hallottam azoktól, akik elmesélték az első menstruáció megjelenését, sokszor nem akartam hinni a fülemnek, mert nem kaptak semmilyen vagy nagyon kevés felvilágosítást a gyermekek abban az időszakban, amikor a legnagyobb szükségük lett volna rá. Fiúknál hasonló elszomorító történetek az első magömlés megjelenésénél, szégyenérzet, zárkózottság, feszültség.

Én így mondtam el a lánygyermekemnek – ha majd megjön a menzeszed a jeleit fogod érezni, ne ijedj meg ez nem a világ vége, inkább a kezdete, mert a menstruáció megjelenése testileg felkészít az igazi felnőtté válásra, vagyis kislányból nagylány leszel. Ez a tény, azért nagyon sok odafigyeléssel és felelősséggel is jár. A fentebb leírtakat elmondtam, így nem érte meglepetésszerűen a menzesz megjelenése. Eleinte lehet, hogy nem fog „bekopogni a vendéged” havi rendszerességgel, ez még nem jelent gondot, de ha ebbe a Menzesznaptárba (amit már abban az időszakban sikerül megjelentetnem hazánkba és külföldön is) vezeted a ciklusokat, illetve a netán velejáró éltéréseket, jelöld be például a menzesz kezdetét és a végét és minden ami ezzel kapcsolatos, aztán majd néhány hónap elteltével látni fogjuk a grafikonon és a bejegyzéseken, hogy mire kell odafigyelni, – mondtam. Kedves Szülők! Tegyenek Önök is így.

Egy párkapcsolaton belül fontos az empátia (együtt érző, a másik személy helyzetébe magát beleélő). Fogd fel, értsd meg és főként érezd át azt a helyzetet, amikor egy nő menstruál. Miért is? A havonta megjelenő biológiai állapotot nem önszántukból választották. Minden tiszteletem a hölgyeké, mert többségük olyan ügyesen “átcsúsznak” ezeken a napokon, hogy szinte észre sem lehet venni. Persze nem mindenkinél ilyen egyszerű. A hormonális és érzelmi hullámvölgyek szélsőséges megjelenése ezeken a napokon megsokszorozódhat. A megjelenő görcsök, az “átázástól” való rettegés, hol cseréljek tampont, stb. Ezeket a napokat nem lehet összehasonlítani a mindennapos borotválkozással, köszönő viszonyban sincs a kettő. Az extrém tünetek (szélsőséges, túlzó) megjelenése a menzesz alatt (ajtócsapkodás, ingerültség, érzékenység – testi, lelki,) sajnos próbára teszi a párok kapcsolatát.  

Tudod mire vágynak ilyenkor a hölgyek? Nem csak egy nagy adag magnézium-B6 vitaminra, vagy egy adag vaskészítményre. Továbbá megértésre, nyugalomra, egy kis kényeztetésre, összebújásra, kedvességre, figyelmességre. Ha lehet, ne kérdezz rá óránkét – meddig tart még? Holnap már szexelhetünk? Ha igazából szeretitek egymást, majd Ő fogja jelezni, hogy készen áll a szeretkezésre és hidd el, ha azokra a napokra odafigyelsz a fent leírtak alapján, megkapod a “jutalmad”.

Most erről a honlapról mindenki számára elérhetővé teszem, vagyis ingyen letöltheti bárki és az életkorának megfelelően a leírtak alapján használja, mert több funkció is szerepel a naptárban. Az Örömszerzés honlap menüjében találod!

                                                                                                       FIÚBÓL – FÉRFI
A fiú gyermekemnek röviden összefoglalva így mondtam el a fiúból, férfivé válás időszakát. Mint tudott, gyermekkorban, a herék nem termelnek ondót és hormonokat. A férfivá válás általában, a 12 – 16 év között indul el, ez egyénenként változó, sőt a folyamat gyorsasága is különböző lehet. A herék ebben az időszakban az agyfüggelékmirigy (hipofízis) ösztönzésére termelnek tesztoszteront és azt a vérbe ürítik. Ennek a hormonnak a hatására fejlődik a fiúgyerek férfivá. Lassan, de észrevehetően, ahogy szokták mondani, „kiserken a gyerek bajsza”, vállai kiszélesednek, nőnek a nemi szervei, az ágyékán, hónalján, kinő és sűrűsödik a szőrzet, az izzadság és faggyúmirigyek termelése fokozódik, a gége növekedésével megnyúlnak a hangszálai és a hangja mélyül (mutál). Az ondó megjelenésével bizony már termékennyé váltál, vagyis képes leszel gyereknemzésre. Követve fejlődésüket, mindig a koruknak megfelelően egészítettem ki a szexuális felvilágosításukat. Simán ment minden, menet közben sok kérdésre, kielégítő válasz. Ennyire egyszerű, Tegyenek Önök is így.

Ezek a szembetűnő változások mind a pubertás kor jelei, ami néhány év után befejeződik. A herék alkalmassá válnak az ondósejtek termelésére, az ondósejtek leválnak az ondóvezeték faláról és megkezdik vándorlásukat a nemi csatornákban. Az első ejakuláció után idővel a sperma termékenyítőképes ondósejteket tartalmaz. Erre figyelj oda, ártatlannak tűnő petting közben, behatolás nélküli bekövetkezett magömlés a hüvely közelében (összedörzsölés), eredményezhet terhességet abban az esetben, ha partnered a fogamzás, peteérés (ovuláció) időszakában van. Ezt azért hangsúlyozom, mert ezt az „ártatlannak tűnő játékot ” szinte minden kezdő, egymás testét felfedező pár eljátssza. Nincs ezzel semmi gond, sőt fedezzétek fel egymás testét, reakcióit, de az érzések hevében, ne feledkezzetek meg arról a felelősségről, amit fentebb leírtam.

                                                      „ Dugjuk össze amink van” Ez nem pornó!

Ne akarjuk már elhitetni a teenager (ejtsd tinédzser) korosztállyal, hogy a gólya hozza a kisbabát, a bibe, meg a porzó mesébe meg bele se kezdjünk. Ezt már a kisiskolásoknál is megtiltanám, hiszen egyszerű emberi szavakkal a korosztályoknak megfelelően el lehet magyarázni az életnek ezt a természetes, csodálatos, folyamatát. Ha netán van olyan, aki másként látja, az még a gólyamesénél tart, vagy a bibe – porzó süket mesét nyomja, üzenem neki, hogy a XXI. században élünk, és mihamarabb cseréljen lemezt. Inkább arról beszéljünk, hogyan oldjuk meg a sorra jelentkező esetleges problémákat, mesék és ködösítés nélkül.
A valóság naturális ábrázolása. Te is ezt fogod tenni, vagy már gyakorlod is.

Az ártatlannak tűnő „összedörzsölgetés” eredménye a képen látható, megtörtént a magömlés. Nagyon izgató mindkettő fél részére ez nem vitás, de 99 százalékban nem fogsz leállni a magömlésig, ha nincs megfelelő rutinod. Az első ilyen próbálkozások időszakában a férfiak, többségében vágynak a behatolásra, de az is lehet, hogy a társad nem bírja cérnával és egy mozdulattal eltünteti a „vágyak mézédes barlangjában” a péniszed. Ebben az esetben jobban teszed, ha azonnal megszakítod a szeretkezést, ha nem védekeztek, mert lehet, hogy csak néhány másodperced maradt a magömlésig és bizony a farizmaidat az ingerek arra fogják irányítani, hogy minél beljebb hatolj, ahelyett, hogy kihúznád. Ha rutinosabb vagy, akkor a hüvelybemenettől távolra irányítsd a magömlést. Ne úgy, mint a képen, mert az már a nagyon határeset. Több gyakorlással ezt majd később úgyis érezni és irányítani tudod. Mindezt óvszert felhúzva teszed, sokkal biztonságosabb és hosszabb ideig el tudod nyújtani a „játék idejét”.

                                                                          A FOGAMZÁSGÁTLÁS
Ha a szeretkezést csak az utódnemzésére gyakorolnánk, elég kevés alkalom jutna a nemi örömszerzésre. Ezért az emberiséget régóta foglalkoztatja, hogy a nem kívánt terhességet, hogyan tudná megelőzni. Sajnos sok embertársunk életét szomorította meg, illetve sodorta tragikus körülmények közé a nem kívánt terhesség. Az emberek általában elítélik azokat, akik „bajba kerültek”. Legyen az fiatal, vagy felnőtt, nagyon kevesen éreznek együtt a „bajbajutottal”. A felelősség, mindannyiunké. A tudomány fejlődésének jóvoltából a ma élő embernek meg van minden lehetősége, hogy a nem kívánt terhességet (nem szeretem használni ezt a szót terhesség de jelen esetben, ha ily vonatkozásban beszélünk róla elfogadható) megelőzze.

A felnövekvő generációknak kötelességünk átadni azt a tudást, ami a nemiséggel foglalkozó kérdésekről szól, vagyis nekünk felnőtteknek adatik meg az a szerencse, hogy gyermekeinket a koruknak megfelelően felvilágosítsuk a nemiséggel járó elsősorban örömökről, többek között felelősségről, kötelességtudatról, és ha ez megtörténik, akkor nem kell szemrehányóan egymásra néznünk.
Egy kérdés a szülőkhöz. Már megtett mindent, hogy ez így legyen? Ha még nem kérem, fogjon hozzá, és gondoljon arra, hogy Önnek milyen hiányosságokat kellett pótolni és milyen áron fiatal korában, hogy a szexualitás terén, ma már otthonosan mozoghasson –  segítsen, hiszen az Ön gyermekéről van szó, talán még nem késő!

Abortusz, egy kezdődő élet kioltása : 28.000/év hazánkban egy kisebb város lakossága.
Abortusztabletta, egy nagy adag méreg, szó szerint megmérgezik az anyát és vele együtt a magzatot, súlyos mellékhatásokkal, sajnos több esetben halállal végződött.

Hippokratész eskü: „Senkinek sem adok halálos mérget, akkor sem, ha kérik, és erre vonatkozólag még tanácsot sem adok. Hasonlóképpen nem segítek hozzá egyetlen asszonyt sem magzata elhajtásához”.

Lehet, hogy csak én nem értem az eskü szövegét?

Nézzük, min mond a törvény . A terhesség megszakítása.

5. §9 (1) A terhesség csak veszélyeztetettség, illetőleg az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén, az e törvényben meghatározott feltételekkel szakítható meg.
(2) Súlyos válsághelyzet az, amely testi vagy lelki megrendülést, illetve társadalmi ellehetetlenülést okoz.
6. § (1) A terhesség a 12. hetéig szakítható meg, ha
a) azt az állapotos nő egészségét súlyosan veszélyeztető ok indokolja;
b) a magzat orvosilag valószínűsíthetően súlyos fogyatékosságban vagy egyéb károsodásban szenved;
c) a terhesség bűncselekmény következménye, valamint
d) az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén.
(2) A terhesség az (1) bekezdésben foglalt feltételek esetén a 18. hetéig szakítható meg, ha az állapotos nő
a) korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen;
b) terhességét neki fel nem róható egészségi ok, illetve orvosi tévedés miatt nem ismeri fel korábban, vagy az egészségügyi intézmény, illetve valamely hatóság mulasztása miatt haladta meg a terhessége az (1) bekezdésben foglalt időtartamot.

A többit már nem is írom le, mert van még paragrafus, csak az a kérdésem, hogy a évi 28.000 abortusz a fent említett pontokra érvényes volt? A magzat fogantatásától fogva, genetikai állománya létrejön fejlődésének első 36 órájában, mely haláláig változatlan – meghatározva testi-lelki tulajdonságait, egyszeri és megismételhetetlen emberi lény.

A legfrissebb felmérések szerint, 2016. első félév 3 élve születésre, 1 abortusz esik. Ha jóval több időt és alkalmat fordítanának a felvilágosításra, jelen esetben a fogamzásgátlásra, ez az arány biztos pozitív irányba fordulna. Ezt bizonyítja az, hogy nyugat-európai országokban, ahol a szexedukáció már az óvodában, illetve az általános iskolában elkezdődik, jóval kedvezőbb a helyzet. Kik a felelősek ezért, hogy ez hazánkban nem működik rendesen? Nem oly régen egy rádióműsorban hallottam egy riportbeszélgetést, ahol a fent említett témáról beszélgettek azokkal a törvényhozókkal, akik az abortusz törvényt “próbálják harmonizálni”. Mindenről volt szó ami a magzatot és az anyát védi ez eddig korrekt, de a felvilágosításról, hogy a nem kívánt áldott állapotig ne jussanak el az érintettek, egy hang sem hangzott el, de még csak nem is céloztak rá. “szinte üzletággá fejlődött az abortusz” mondták közönyösen.  Szerintem pont ebben a pozícióban dolgozóknak kellene a felvilágosítás ügyét szorgalmazni, bővíteni, mindenki számára elérhetővé tenni.

Ha ők nem figyelnek Rád akkor Te légy éberebb. Abban az esetben, ha már egy új élet jelzi közeledtét, bármennyire is parányi, adjátok meg neki az esélyt, bármi áron is például, baráti, családi összefogással és szeretettel, hogy megláthassa a napvilágot. Így lesz a terhességből, áldott állapot, a Teremtő ajándékát féltő szeretettel neveljétek és gondozzátok.

                                                         Ugye milyen csodálatos és gyönyörű egy kisgyermek?

Modern világunk lehetőséget biztosít, nehogy elvegyünk, eldobjunk egy életet, mikor már az  az anya méhében megtermékenyült, és fejlődésnek indult. Hiszen a fogamzás akkor jön létre, ha a női petesejt összeolvad a hímivarsejttel, így megtörténik a megtermékenyítés. Attól a pillanattól kezdve, már egy új élet fejlődik. A modern tudománynak köszönhetően nagy eséllyel védekezhetünk a nem kívánt terhesség ellen, hogy a szex valóban örömszerző legyen. Ha figyelmesen követitek és betartjátok az alapvető védekezési szabályokat, nem kell szembenézni a terhesség következményeivel, annak a lelkifurdalás gyötrelmeivel, ha még nem szeretnétek kisbabát. Fontos, hogy a megszületendő gyermek akkor érkezzen, amikor Nektek is a legideálisabb.

                                                               A fogamzásgátlás lehetőségei
Természetes vagy biológiai fogamzásgátló módszerek / naptár módszer csak akkor alkalmazható kb.10%-nál is kevesebb hibaaránnyal, ha a menstruációs ciklusuk rendszeres és nap mint nap követed a MENZESZNAPTÁR – ban jelzett öt kontroll szabályait, mely 1990-ben került forgalomba külföldön és Magyarországon is, holott már jóval korábban megvolt. Ismét elérhető ez a munkám itt a honlapon töltsd le ingyen, ez is egy lehetőség mindazok számára, akik más fogamzásgátlási megoldást nem használhatnak, vagy nem kívánnak használni.
A MENZESZNAPTÁR több lehetőséget is kínál, használata egyszerű.

A családalapítás előtt és utána is fontos, hogy társunkkal közösen alakítsunk ki egy olyan optimális egészségmegőrző programot, ami végigkíséri életünket nem utolsó sorban a megszületendő gyermekünk egészségét is.
A hölgyek kivételes figyelmet érdemelnek, hiszen ebből nagy részt vállalnak, ezért ajánlom szíves figyelmetekbe a program egyik lehetséges pontjául a Menzesznaptárt.
Tartalomból – Nagyon fontos érvek a Menzesznaptár mellett
1. Fogamzási időpont meghatározása, családtervezés

2. Felkészülés az áldott állapotra (tervezd meg a megszületendő gyermeked,
(férfiaknak is fontos tudni).
3. Biológiai fogamzásgátlás, az ovuláció (peteérés)  és a menzesz közötti időszak. A Menzesznaptár által kalkulált adatok, nem nyújtanak száz százalékos biztonságot, mint a többi más módszer sem, így ne hagyatkozz védekezés megoldására csak a naptármódszerre!
4. Orvosi kezelési lap (az orvos hosszú hónapokon keresztül feljegyzést készíthet, így megmarad és láthatóak lesznek az elmúlt időszak eseményei).

5. Követheted a vérzés erősségét, ciklusaid alakulását, feljegyezheted a hangulatingadozást, stressz, rosszullétet, gyógyszerek, vitaminok szedését, hatását.

6. Tartalmazza a 12 hónap kitöltésére szolgáló üres táblázatot és a fent leírtakat.
7. A prevenció része, felhívja a figyelmet méhnyakrák, mellrák, (párodnak is hasznos információk – hererák, prosztatarák, anyajegyek  és egyéb betegségek megelőzésére).
8. Elsőként a világon egyedülálló koncepcióban megszerkesztett kiadvány gondos vezetése, nagy segítséget nyújt a családalapítás időszakában, mert egyszerű önvizsgálattal nagy valószínűséggel megállapítható a peteérés ideje, így a tervezett gyermek megszületése kiszámítható.
9. Prevenció – megelőzés – edukáció: Nem figyelnek rád? Te figyelj magadra !
Mellek vizsgálata
Kenetvizsgálat azaz méhnyakrák szűrés
Anyajegyek a testen

10. A párodnak is fontos: A herék ellenőrzése, önvizsgálata
Prosztata vizsgálat
Kinek ajánlott a Menzesznaptár vezetése?
Hozzátartozik a mai modern nő kultúrájához, nyelvezete egyszerű, nem használ idegen kifejezéseket.
Nem kell hozzá más, csak egy pontos hőmérő és a saját ujjunk.
Nagy segítséget nyújt a tervezett családalapításban.
Felkészülés az áldott állapotra, ( ásványi anyag és nyomelem tartalmú gyógyszerek szedésének feljegyzésére).
A nyitott gerinccel való születés kockázata akár 70%-kal is csökkenthető, ha az anya már a fogantatás időpontja előtt folsavat szed, illetve kezelőorvosa felírja a kimondottan erre javasolt készítményt.
Ajánlott azoknak, akik nem használnak vagy nem használhatnak fogamzásgátló tablettát, vagy egyéb módszert.
Ajánlott minden menstruációt kezdő korban lévő lánynak.
A menstruációt befejező, változó kor időszakában
Akiknek fontos az egészségük, és szeretnének tenni is érte, mert gondosan vezetett Menzesznaptár nőgyógyászának fontos kezelési lapként szolgál.

A megszakított közösülést, minden egyéb védekezés hiányában is szokták alkalmazni. Teljesen megbízhatatlan védekezési mód, mert a férfi az izgalom hevében könnyen megfeledkezik arról, hogy a „megszakítást elvégezze” vagyis, hogy a magömlés a hüvelyen kívül történjék. Ezen kívül a hímivarsejtek az ondó kilövellése előtt is az előváladékkal bekerülhetnek a hüvelybe.

A rutinosabb férfi, érzi a csúcs közeledtét, így a magömlést a hüvelytől távolabbi helyre irányítva végzi. Partnere az utolsó néhány másodperccel előtte besegíthet, ha jelzést kap a magömlés közeledtéről. A kihúzott péniszt a hüvelytől távolibb helyre irányítva, közben a ujjaival körülölelve, magyarul, érzékenyen marokra fogva, fel – le húzogatással rásegíthet a teljes kielégüléshez.

A megszakított közösülés ugyan nem jár lelki következményekkel, bár átmenetileg ez is előfordulhat, inkább a megbízhatatlanság legfőbb hátránya ennek a módszernek. Alkalmazása bizony nagy rutint igényel a férfi részéről, sajátosan magyar mondás, „ne izgulj Kelenföldön kiszállok”, –  ja csak ne jöjjön a kalauz.

Mechanikus védekezés / férfi esetében gumi óvszer, nőnél pedig a pesszárium,  hüvelyi diafragma, illetve a méhnyaksapkák.

Méhen belüli védekezés / különböző alakú és méretű spirálok, alkalmazásuk csakis orvosi ellenőrzés mellett ajánlatos. Fiatal lányoknak és olyan asszonyoknak, akik még nem voltak terhesek nem is ajánlott, én személy szerint, nem is ajánlanám senkinek, fertőzés veszélye nagy és a kockázat az egészségre nézne kiszámíthatatlan. Az előnyei eltörpülnek ezek mellett. A hölgyek ezek alkalmazását, feltétlenül szakorvosukkal beszéljék meg.

                                             Gumi óvszer helyes használata. Mekkora óvszert vegyek?

Már az üzletben ellenőrizd a lejárati időt a csomagoláson (nehogy azt a gumit vedd elő az érettségibankett buliéjszakáján, amit még elsős korodban vettél és a mellényzsebedben rejtegetted négy éven keresztül) és a méretet is ellenőrizd, hogy mekkorát kell venned (ellenőrizd az „akció” előtt, mert közben már egy kicsit gázos).


Mielőtt felhelyezed az óvszert, előtte semmilyen síkosítót vagy testápolót ne használj a péniszed bekenésére, mert szeretkezésközben menthetetlenül az első néhány mozdulat után lemarad. A csomagolást úgy bontsd ki, hogy ne sérüljön az óvszert. Mindkettőtök érdekedben is, jobb ha odafigyelsz mit teszel: olló, kés, kiharapni no.
Többféle csomagolásban árulják, oldalra tépéssel ki tudod nyitni, általában berecézett, illetve perforált. Élénél megfogod és valószínű láthatod, hogy a gyártó jelöli, hol nyitható. Kettő-kettő ujjal (mutató hüvelyk ujjal), egymástól távolodó húzással kinyitod, mint egy chipses zacskót. A lyuk ahol kiveszed legyen nagyobb, vagyis ügyesen szabd, tépd a végéig, mert ha úgy kell kipréselni, csomagolás belső kicsit keményebb része (védelem a kiszáradástól) megsértheti.
Ha kivetted a óvszert a csomagolásból helyezd a mereven álló péniszed makkjára úgy, hogy az óvszer zárt szűkített végét (oda kerül majd az ondó) tartsd a hüvelyk és a mutatóujjad között levegőt kinyomva, gumi óvszer feltekert része pedig kívülre essen. Másik kezed ujjaival kezd el lefelé görgetni óvszert a „cerkán” ameddig csak lehet, ha borotvált, akkor simán koppanásig, ha szőrzeted hosszabb vigyázz ne tekerd a gumi alá, mert az egy kicsit kellemetlen lehet és attól egy időre lelohadhat a kedved, közben végig tartsd a zárt végén a hüvelyk és mutatóujjadat. Vigyáznod kell, hogy a levegő teljes egészében kiszoruljon az óvszerből.

                                           helyesen felhúzott óvszer                                                                                             helytelenül “felgyötört” óvszer

     

Ha így húzod fel, ahogy a második ábrán látható, neki  se fogj az “akciónak” ez így elég gáz, jobban teszed, ha a szeretkezés előtt „feláldozol’ egy – kettő óvszert, begyakorlod a leírtak alapján, hogyan kell helyesen felhelyezni, hogy ne égj be.

Ha felhelyezted az óvszert, biztonságosabb, örömtelibb a szeretkezés. Aki kifogásokat keres, “olyan mintha zokniban lábat mosnék” stb. Gondolkodás nélkül mondd ki, addig nincs szex!

                                                                            “Tudod, gyakorlat teszi a mestert”.

Az második ábrán látható, hogy az óvszer helytelenül van felhelyezve A végén a levegő nincs kiszorítva és félig sincs felhúzva. Így neki se fogj a szeretkezésnek, ha már idáig eljutottál a biztonság érdekében úgy helyezd fel az óvszert, ahogy az első ábrán látható. Levegő kiszorítva, helyesen felhelyezett óvszer.

Az ejakulációt (magömlést) követően ne várd meg még teljesen elromlik a „ cerkád rugója”, mert könnyen lecsúszhat az óvszer és akkor sajnos a védekezésnek is lőttek. Ezt a kis kellemetlenséget muszáj leküzdened. Mielőbb húzd ki a hüvelyből, tövénél megfogod a péniszed az óvszerrel együtt aztán egy ügyes mozdulattal az odakészített pzsbe, vagy papírkendőbe beletekered az elhasznált óvszert. (a spórolás gondolata meg se forduljon a fejedben ez nem zokni, hogy kimosom és száradás után ismét felhúzom). Közben győződj meg arról, hogy nem kapott e „defektet” az óvszer. Természetesen diszkréten (tapintatos), nem kell meglobogtatni mint egy győzelmi zászlót, főleg nem, ha az első alkalom volt a partnereddel. Vele azért közöld, hogy minden rendben. Jó ha kettő vagy több van nálad, kitudja mi történik az elsővel, meg az is lehet, hogy még egyszer szeretnétek összegyűrni a lepedőt . Amiről máshol még nem olvashattál. A magömlés után, mikor eltávolítottad az óvszert, azt tudnod kell, hogy a húgycsőben még maradhat annyi ondó, hogy simán összejöhet egy kis utód, ha nem vigyázol.
A WC-be meg se próbáld bedobni, mert a tizedik lehúzás után is visszaköszön, viszontlátod.

                                                                     Mekkora óvszert vegyek?

Általános szabvány szerint az óvszerek átlagmérete 15,5 -17,5 cm hosszúnak és 4,2 – 5,2 cm szélesek. Falvastagság 0,04-0,08 mm között van. Amire figyelned kell a vásárlásnál az a körméret, nem a cerkád átmérője, de ha csak vonalzód van, így is meg tudod mérni, és a táblázatban be tudod azonosítani a körméretet, ha lemérted az átmérőt. Ott mérd ahol a legvastagabb, általában a makk peremét szokták figyelembe venni, de ez egyénenként változhat. Van akinek a pénisz töve felé vastagodik. Valós péniszekről vett minták, tehát mint az ábra is mutatja ahány férfi, annyiféle pénisz.

Átmérője: 4,2 cm, – hossza: 14 cm. Ideális méret a 9,5 – 9,9 cm körméretű péniszekre.
Átmérője: 4,5, cm – hossza: 15 cm. Ideális méret a 10 – 10,9 cm körméretű péniszekre.
Átmérője: 4,8, cm – hossza: 16 cm. Ideális méret a 11 – 11,4 cm körméretű péniszekre.
Átmérője: 5,3 cm – hossza: 17 cm. Ideális méret a 11,5 – 11,9 cm körméretű péniszekre.
Átmérője: 5,8 cm – hossza: 18 cm. Ideális méret a 12 – 12,9 cm körméretű péniszekre.
Átmérője: 6,0 cm – hossza: 20 cm. Ideális méret a 13 – 13,9 cm körméretű péniszekre.
Átmérője: 6,2 cm – hossza: 22 cm. Ideális méret a 14 – 15 cm körméretű péniszekre.
Ha ettől kisebb vagy nagyobb a péniszed, próbáld igazítani a méretekhez!

                                        Mi van akkor ha ….???? Sürgősségi fogamzásgátlás

Defektes lesz az óvszer, vagy netán lecsúszik és bennmarad a hüvelyben? Először is semmi pánik, nem Ti lesztek az elsők, akik így jártak. Nézzük az elsőt, ha defektes lesz a gumi és megtörtént a magömlés, abban az esetben, ha menzesz közepén jársz elképzelhető, hogy az ovulációs időszakra esik, így egy esemény utáni tabletta lehet a megoldás. Háziorvosodat, illetve nőgyógyászodat keresd fel, írasd fel a tablettát és az a lényeg, hogy maximum 24-30 órán belül vedd be a tablettát.
Ha az óvszer, valamilyen oknál fogva bennmarad a hüvelybe nem kell mindjárt mentőt hívni. Álló helyzetben kisebb terpeszállás aztán a gravitáció tudja dolgát, ha egy kis haspréssel és esetleg az ujjaddal is besegítesz simán kicsúszik. Ezek után a fent leírtak alapján járj el.
Vegyi fogamzásgátlás / közösülés előtt a hüvelybe helyezhető kúp, hüvelyszivacskák, vagy hüvelygolyó ami megakadályozza a hímivarsejtek mozgását, vagyis ondóölő hatást fejtenek ki. Manapság már elavult módszer, a rossz hatékonysága és a vele való bíbelődés miatt, de még létezik.
Méhen belüli védekezés / különböző alakú és méretű spirálok, alkalmazásuk csakis orvosi ellenőrzés mellett ajánlatos. Fiatal lányoknak és olyan asszonyoknak, akik még nem voltak terhesek nem is ajánlott, én személy szerint, nem is ajánlanám senkinek, több a hátránya mint előnye. A spirál nem a petesejt megtermékenyülését akadályozza meg, hanem annak beágyazódását. Egy idegen test a méhben, ami steril gyulladást idéz elő. Továbbá egy vezető szál van a nyakcsatornában, baktériumok juthatnak fel a méh üregébe, ami könnyen gyulladást okozhat. Kismedencei, petefészek- vagy méhgyulladást okozhat azoknak, akik spirált használnak. Meg kell említenem az előnyét is: a felhelyezést követően azonnal alkalmas a fogamzásgátlásra, nem borítja fel a természetes hormonháztartást, nem befolyásolja az anyatej-kiválasztást.

Szájon át szedhető hormonális fogamzásgátló szerek ide tartoznak a különböző antibébi tabletták, illetve az úgynevezett „ esemény utáni” hormontabletták. A legelterjedtebb módszer, de fontos megjegyezni : aki ezt a módszert kívánja alkalmazni, ne találomra vásároljon antibébi tablettát, mert a barátnőmnek az bevált, hanem kérje ki nőgyógyász véleményét, és az ő utasításai szerint járjon el.

Tudatosan nem írom le az antibébi tabletták nevét, hogy ezzel is érzékeltessem, milyen fontos orvossal megbeszélni ezek használatát. Ne feledjétek, hormon készítményről van szó, és nem ajánlatos ezeket, ajánlásra, vagy a neve alapján kiválasztani, mert az éppen szimpatikus. A rendszertelen szedése, azaz néhány hónapig szedem, aztán szüneteltetem, aztán megint elkezdem szedni, no ez a lehető legrosszabb megoldás. A szervezetnek nagyon nehéz követni ezt a ritmust. A szervezet hormonháztartásának nagyon megterhelő és nehezen tudja követni. Javaslom, fordulj szakemberhez és kérj felvilágosítást.

A fogamzásgátlásnál meg kell említeni még a férfi és a nő sterilizálását. Itt arról van szó, hogy a férfinél kis műtét alkalmával, elkötik és átvágják az ondóvezetéket, ellentétben a hiedelmekkel nem a heréket távolítják el. A herék hormontermeléshez elmaradhatatlan funkciót töltenek be az ember élete folyamán.


A nőnél úgyszintén műtéti beavatkozás során, a petevezetéket elkötik és átvágják. Mindazok, akik ezt a megoldást választják, tudniuk kell, hogy ez ma még a tudomány állása szerint egy végleges megoldásnak számító beavatkozás, aligha állítható vissza az eredeti állapot. Csak azoknak javasolt, akik, elhatározták, hogy végleg befejezték a családtervezést.

                                                                          TESTÁPOLÁS

A ma emberének minden lehetősége megvan arra, hogy tiszta és ápolt legyen. Az igényes ember partnerétől is, önmagától is elvárja az ápoltságot. Ha valaki a márkacinkéket nézi és még megjegyzések is tesz, úgy keresi a partnerét, gyorsan „tipli”, mert túl sok jóra nem számíthatsz, ő már egy elvarázsolt világban él. Tudod, nem a ruha teszi az embert, csak ezt ő még nem ismerte fel. Attól, hogy nem a legtrendibb ruhákban jársz, mert az anyagi helyzeted nem engedi meg, az egyszerűbb ruhaviseletben is lehetsz vonzó és szimpatikus, ha tiszta és rendezett. Ha elég dörzsölt vagy és nem szeretnél lemondani a kiválasztottról a meghódításához keress más taktikát. A kellemetlen, ápolatlan testszag, koszos ruha, még a legimádottabb partnerből is kiábrándíthat, lehet azon bármilyen márkajelzés.

A szokásos tisztálkodásnál a férfiak ne feledjék, a hímvessző fitymája alatti redőt rendszeresen megmosni, hiszen az ott keletkezett váladék smegma néhány nap elteltével, ha nincs lemosva gyulladást is okozhat, illetve ennek kellemetlen bűzös szaga bizony elriasztja a partnert, mondjuk egy orális ingerléstől. A smegma termelődése teljesen természetes, nem kóros elváltozás egyszerűen az elhalt hámsejtek, fehérje, zsiradékok elegye. A lényeg az, hogy napi rendszerességgel sima szappannal mosd le, semmilyen testápolót ne használj csak ártasz vele. Ha rendszeresen túlzott a smegma termelődés, fordulj orvoshoz. Rengeteg betegségtől menekülsz meg, ha odafigyelsz a cerkádra. Példának okáért: balanitis, fitymaszűkület, bőrgomba, genitális herpesz. A gonorrhea (közismert nevén kankó vagy tripper) egy nemi úton terjedő betegség. A férfiakra és a nőkre egyformán veszélyes, fertőződhet a húgycső, méhnyak, a végbél, a szem kötőhártyája, a torok nyálkahártyája. A férfiaknál korábban, nőknél később lehet észrevenni, ha gonorrhea – val fertőzött. A születendő gyermeknél vakságot is okozhat, ha a szüléskor a fertőzött váladék a szemükbe jut.

Férfiak tünetei: kettő, három nap múlva már érzed is, hogy valami nincs rendben odalent. Vizelési kényszer, húgycsőben jelentkező égő fájdalom, gennyes vizelet ezek a leggyakoribb jelei a nemi szerv fertőzésének. Ha ezeket észleled, azonnal orvoshoz kell fordulni néhány nap alatt kigyógyulhatsz. Minél későbbre halasztod, annál több veszélynek teszed ki magad. Szexnek mindenféle formáját gyógyulásig függeszd fel (minimum három hétig, illetne a gyógyulásig), mert mindenkit lefertőzöl az első érintkezés alkalmával. Antibiotikumos kezeléssel gyógyítható.
Nőknél milyen tünetek jelentkezhetnek: hetekig tünetmentes is lehet, majd a fertőzés súlyosságától függően medencetáji, alhasi, fájdalmakkal jelentkezik, gennyes váladékozás, termékenységi zavarok is előfordulhatnak.

Ez itt még nem betegség, csak trehányság, rajtad múlik, hogy így nézzen ki a nemi szerved vagy sem. A képen látható férfi, női, smegma illusztrációk, de az életben is hasonló képet kapsz, ha néhány napig nem mosod meg a fitymát hátrahúzva, a makk és a törzs találkozásánál található árokban. A csiklót borító bőrredő alatt lévő smegma, néhány nap alatt megjelenik, ha nincs hátrahúzva és megmosva. Ha mégis megtörténne, hogy nem tisztálkodsz rendesen, először bűzös felhő csap fel az alsóneműdből, majd néhány nap múltán kipirosodik a smegma által borított terület és bizony érezni fogod kellemetlen csípő, viszkető, hatását. Abban az esetben ha pirosodás még csak felszínes, lemosás után kend be vékonyan, neogranormon kenőccsel. Néhány nap alatt rendbe jöhet, ha nem javul, jobb ha orvoshoz fordulsz.
Az arcszesz, testápolók, parfümök nem pótolják az alapos tisztálkodást. Herezacskók és a végbél langyos vízzel való lemosása (PH semleges szappannal, tusfürdővel) napi rendszerességgel történjen. Székelés után a végbélnyílás (anus – ánusz) lemosása (kisebb nyomást fejve a végbélnyílásra megnyílnak a redők könnyebb lemosni, így biztosan tiszta lesz). Alsónemű naponkénti váltása elmaradhatatlan a higiénia szempontjából.

A nő részéről ugyanez a helyzet, a nemi szerv, és a végbélnyílás naponkénti lemosása úgynevezett “alsó mosással” PH semleges szappanos meleg vízzel, ha nincs lehetőséged a mindennapos tusolásra. Persze a mai vízminőségek mellett a mindennapos tussolás is megkérdőjelezhető, kivétel a nyári melegebb időszakok, vagy ha a munkavégzés eredményeképpen többet verejtékeztünk.

A csiklót kis bőrredő fedi, ami a kis szeméremajkak találkozásánál alakult ki. Külső tapintható része minden nőnél más méretű, kb. borsószem, vagy éppen ujjbegy nagyságú, de vannak ennél sokkal nagyobb méretűek is. A csiklónak kisebb része látható, tapintható a csiklóredő alatt, nagyobb része a testen belül helyezkedik el. Fontos, hogy a fürdésnél ugyan úgy mint a férfiaknál a bőrt hátrahúzna, úgy a csiklóredőt is hátrahúzva, óvatosan kell megmosni. A csikló és az azzal érintkezésben álló szervrészek faggyúmirigyeinek váladéka és az elhalt hámsejtek elegye, női szmegmát alkot (smegma clitoridis) . Hátrányai ugyanazok mint a férfiaknál, néhány nap után, ha nem mosod meg, kellemetlen szagok csapnak fel dél felől. A parfümökkel nem oldasz meg semmit.

Mindenkinek egyaránt javaslom!              Ne csak utána, előtte is moss kezet!
Kezeteket a WC-használat előtt is mossátok meg, nagyon szeretném, ha ez így elterjedne és egymást figyelmeztetnétek, mennyire fontos a WC használata előtti kézmosás is, hiszen a kéz környezetünktől kilincstől, pénztől, tömegközlekedési eszközök fogantyúitól, egy kézfogástól is szennyeződhet és szinte akaratlanul is valamilyen fertőzést vihetünk a nemi szervünkre. Vizelés, de főleg székletürítés után a hölgyek a WC papír használatának irányát hátrafelé irányítsák, semmiképp előre a vagina irányába. Tudom, hogy hátrafelé sincs sok hely (végbélnyílás és a vagina között elhelyezkedő gát néhány cm), de ha lehet a pisilés utáni törlést sem kell a végbélnyílásra felkenni, mert mindkettő testrész, más baktériumflórával rendelkezik. Ha hüvelygyulladásra utaló jelek vannak (folyás, csípés, viszketés, fájdalom), orvoshoz kell fordulni.

Készítettem egy nem reprezentatív felmérést. Egyik pláza WC terében figyelve az odaérkezőket, tízből tízen nem mostak kezet érkezéskor, távozáskor négy személy volt, aki úgy gondolta elvégeztem a dolgom, rendben vagy így, kézmosás nélkül távozott. Nem maradtam tovább, nehogy félreértsék, mit szöszmötölök annyit a kézmosónál. Ugye értitek?

Az egészséges nőnek hüvelyöblítésre nincs szüksége (mert öntisztító), sőt ha sűrűen alkalmazod bajt okozol vele.  A lactobacilus, ugyan védelmet nyújt a kórokozókkal, hüvelyfertőzésekkel szemben, de a túlzott és felesleges tisztálkodással ezeket a kis “katonákat leszereled”, védelem nélkül marad a “bejárat”. Kérd ki nőgyógyászod véleményét, hogy mit használj öblítésre. A fehérnemű tisztasága is roppant fontos. A különböző parfümök és dezodorok nem pótolhatják a mosakodást, a kozmetikumok használatát, mindenki maga és partnere ízlése szerint kiválaszthatja.

WC használat után a hölgyek WC papírral vagy papír zsebkendővel törüljék le a vizeletet. A férfiaknak a csepegő vizeletet a pénisz hosszanti húzogatásával, illetve gyengébb megrázásával csak részben tudják eltávolítani. A húgycsőben az „utolsó csepp” ottmarad. Ha elhalasztod a „tiszta cserét”, hamarosan „kivirágzik a boxer gatyád” a megjelenő „sárgás virágok illata” nem igazán erotikus vagy vágykeltő, sőt ha még a „kondenzcsík” is látható az egyenesen kiábrándító.
A hölgyeknél ugyan ez a helyzet, még annyiban fokozódik, hogy a hüvelyből távozó hüvelyváladék (öntisztulás, ami az egészséges hüvelynél természetes) látható lesz az alsóneműn (tisztasági betét használata ajánlott). Kóros elváltozás miatt a hüvelyből (hüvelygyulladás esetén) több váladék ürül, annak a mennyisége, állaga már nagyon szembetűnő és annak szaga sem hasonlít kedvenc parfümöd illatához.
Ha olyan helyzetbe kerülnél, hogy valamilyen oknál fogva nem tudtál tisztálkodni, inkább halaszd el a szeretkezést, mint hogy leégj. Ha van rá lehetőség kérd meg a párodat, hogy várja meg még letussolsz. Persze vannak szélsőséges esetek, de annak megközelítése már egy másik téma.
Az ápolt test illata erotikus és vonzó, csodálatos érzéseket szabadít fel mind két nemben.

                                                 AZ INGERZÓNÁK – SZEXUÁLIS JÁTÉK
Két fő csoportjuk van. Az elülső és a hátsó ingerzónák

Elülső ingerzónák

Az egyik legfontosabb ingerzónát együtt alkotja az arc. A szem, a fül, az orr és a száj. A környezet hatásai a szem útján jutnak el hozzánk a leggyorsabban. A szem, tükrözi a vágyakozást. Egymás szeméből olvassák ki kölcsönös rokonszenvüket a partnerek. A szemek beszélnek egymással. A szexuális előjáték és a nemi kapcsolat alatt a szemekből sok minden kiolvasható. A szemhéjra, a szemöldökre adott csók hatása kellemes és izgató.

A fülbe suttogva, lehelve, csókolva, kellemes érzéseket lehet kiváltani. Kerüljük a nagy belecuppantásokat, mert az már kellemetlen érzések határát súrolja.

A levegő beszívásával egyidejűleg akarva akaratlanul érezzük a körülöttünk lévő szagokat, illatokat. Az erős szagok, túlzottan erős parfüm illata is lehet kellemetlen. Az ápolatlan partner testszaga, szájszaga, visszataszító, megrontja a csókolózás örömét és idejét, viszont az évek múltán is visszaemlékezik az ember az egykori partner kellemes illatára.

A nemi szervek után a száj a legfontosabb ingerzóna. Ha valakit ajkunkkal érintünk, megcsókoljuk. Sokféle csók van: a felületes, az érzéki, az egészen egymásra tapadt ajakkal adott, a szájüregbe adott nyelvvel létrejövő. A csókolózást csak akkor lehet megtanulni, ha időt szentelünk rá és elsajátítjuk a technikáját. A rutinos csókolózó pár tudja, hogy nem szabad rögtön felfalni egymást. A száraz, majd benedvesedő ajkak összeérése, ha megfelelő finomsággal találkoznak, óriási hatást válthat ki, szinte „villám csapásként” futnak át az ember testén a bizsergető érzések.

A nyelv hegyével az ajkak körvonalait letapogatni annak is csodálatos érzés, aki ezt teszi éppúgy, mint annak, aki állja. Ennek a játéknak az időtartama teljesen a párokra van bízva. Addig lehet gyakorolni, amíg mindkét fél örömét leli benne. A fejet jobbra, illetve balra kissé elfordítva tökéletesen összeérnek az ajkak. A felső, illetve az alsó ajkak csókolása után hol a nő, hol a férfi enyhe szívással saját szájüregébe húzza a partnere alsó vagy felső ajkát. Ilyenkor már sok érzés felszabadul. A bőségesen erezett ajkakba már több vér tódul, a lélegzetvétel gyorsabb lesz. Lassan kis rés keletkezik az ajkak között, és valamelyik fél átszívja a partner nyelvét a saját szájüregébe. Tulajdonképpen ez a nyelves csók.
Sokan ott követik el a hibát, hogy túl nagyra nyitják ki ajkukat, a kellemes vákuum megszűnik, és a nyelv nagy cuppanás kíséretében olyan erővel csúszik át, hogy az még fájdalmas is lehet.

Gyakorlatilag négy alap ajaktípust különböztetünk meg, természetesen ettől sokkal több van, de most csak ezekről néhány gondolat: nagy, kicsi, vékony, telt érzéki. A méretük, az alakjuk, a színük, a rajzolatuk, valamint az alsó és a felső ajkak egymáshoz viszonyított nagysága, elhelyezkedése alapján, különböző karakterjegyek állapíthatók meg, nőkre, férfiakra egyaránt érvényes. Az ajkak megfigyelésével már az ókorban is foglalkoztak, tehát volt bőven idő megfigyelni az ajkakhoz kapcsolódó karaktereket.

A nagy ajkúakra jellemző: bőséges és intenzív érzelem világ, szereti a társaságot, életvidám, könnyen barátkozik. Hajlamos túlzásokba esni, viszont minden kapcsolatot nagyon komolyan vesz. Értékelik a szépséget, kényelem és a luxus az első helyen áll. Az ágyban is megtesz mindent érted, hogy ne csalódj benne, egy szóval jó szerető. Barátságos, segítőkész ember.

A kicsi ajkúakra jellemző: félénk, nehéz közelébe férkőzni, de ha egyszer sikerül, gyengéd, és megértő. Sokszor elfeledkezik magáról és ezért igénytelen is tud lenni. Ha az elképzelései nem tudja megvalósítani, pillanatok alatt visszavonul. Sok időbe kerül amíg a bizalmába tudsz férkőzni.

A vékony ajkúak a szenvedélyes szerelemre nem igazán alkalmasak, nagy szívük van, de pillanatok alatt átnéz rajtad, ha érdekei úgy kívánják. Álmodozó, így elképzelései gyakran messze esnek a valóságtól, önfejű is egyben, szeret mindent az ő elképzelése szerint helyretenni. Ha pedantériáról (rendszeretet) kellene szobrot mintázni, hát róluk lehetne. Ha megkapta amit akar, gondolkodás nélkül továbbáll. Az ágyban gyors, csak a „kötelező szabályokat” tartja be. Minden döntést megfontol, ritkán nyúl mellé, de akkor nagyon. Egy életre szóló barátságot ne várj tőle. Minél vékonyabb az ajak vonalai, annál inkább hiányoznak az életéből a meghitt kapcsolatok, barátságok. A vékony összeszorított ajkúak, hajthatatlanul makacsok, bosszúvágyúak, alattomosak.

A telt ajkúakra jellemző: Első ránézésre nagyon erotikus és vonzó. Ha ilyen típussal kapcsolatba kerülsz a gatyádat jobb, ha erősen felkötöd. Öntudatos, kitűzött céljaiból nem enged, szeszélyes, erotikában nem ismer határokat. Pillanatok alatt levesz a lábadról, ha ő is úgy gondolja, hogy neki megéri. Az ágyban szenvedélyes és „telhetetlen”, „tüzes” szerető. A hűségben, eléggé ingatag.

Vajon melyik az ideális ajak? Az ajak két fele, mintegy tükörképe egymásnak.
Közepes méretű, telt, jól formált, egyforma vastagságú, Az ajkak hézag nélkül záródnak, a sarkaik kicsit fölfelé ívelnek. Természetes piros színű fényük van. A feslő ajkak mérete a szeretet kinyilvánítást tükrözi, az alsó ajkak mérete pedig , hogy mekkora a szeretetigénye. Bizonyára igazak ezek a karakterjegyek az emberekre ezt döntsétek el Ti, én annyit tennék még hozzá a fentiekhez, mindegy milyen ajkad van, káromlás, vagy a szeretet hangja hagyja el ajkad, szerintem ez a leglényegesebb.

Szemek: A szem a lélek tükre, mint szokták mondani. Sok minden kiolvasható alakjából, színéből, az egymástól való távolságából. A teljesség igénye nélkül, néhány jellemzés.

A nagy szemek: életvidám, barátkozó, sugárzó személyiséget takarnak. A szexben kitartó, nagyon jó szerető.
A kis szemek: céltudatosak, határozottak, ha a kitűzött célt nehezen érik el, ravaszak is tudnak lenni. A szexben kicsit visszafogott, csak akkor  engedi magát irányítani, ha kedvére való a partner, több idő kell ahhoz, hogy felszabadultnak érezze magát, de ha belendül, odaadó tud lenni.
Az apró „gombszemek” bölcs döntéseket hoznak, érzékenyek, de naivak is. A szexben óvatos, de ha úgy dönt, hogy belemegy a játékba, akkor nem sokat teketóriázik, „támadásait” jobb, ha meg sem próbálod kivédeni. Amit elkezdett, azt maradék nélkül be is fejezi. Hangulatváltozási hullámszerűek, ha a hullám éppen lent van, jobb ha elkerülöd, ha fenti időszakot kifogod gombszemei gyémántként ragyognak.
Az ovális szemű embereknek kifejezetten jó a humora, könnyen kötnek barátságokat, kedvelik a társaságot. A szexben odaadó, megtesz mindent, hogy jól éred magad vele.
A vágott szemű emberek, távolságtartóak, bizalmatlanok, sokszor csak követik az eseményeket, emiatt magányosak. A szex előtt mindent pontosan felmér, nem szeret tévedni,
A dülledtebb szemű emberek magabiztosak nem riadnak vissza a feladatoktól, pillanatok alatt megteremti maga körül az „életfeltételeit”. A szexben lehengerlő, kicsit többet mutat mind amennyit tud.
A közel ülő szemekkel rendelkező ember, amíg nem ismer meg valakit, távol tartja magától, és szinte mindenbe beleköt. Ritkán helyesel, még ha úgy is van. A nem szót gondolkodás nélkül kimondja. A szexben is óvatos, nem szereti, ha irányítják.
Ha távol ülő szemeket örökölt egy ember, azzal türelmet és beszédkészséget örökölt. A szexben türelmes, szeret mindent megbeszélni.
A mélyebben ülő apróbb szemekre jellemző, hogy mély érzésűek, romantikusak, de vágyaikat nem merik felszínre hozni, sokszor magukba fojtják, de ha egyszer „robban”, nem lehet őket megállítani, hangulatuk változó, egyszer lent, egyszer fent, ezért hajlamosabbak a depresszióra. Szereti, ha irányítják a szexben, csak akkor tud igazából felszabadulni.
A kék szemű emberek kedvesek, megnyerőek, vonzóak, szereti ha szeretik, viszont ő is nagyon tud szeretni, barátságosak, és közvetlenek. A szexben nagyon tud a párjához igazodni, pillanatok alatt rád hangolódik, igazságérzete nagy, csak egyszer lehet átvágni, de az idő múlásával egyszer csak megbocsájt, és tud újrakezdeni.
A barna szemű emberek megbízhatóknak, kitűzött céljáig rendíthetetlenül kitartó. Hajlamosak a bizalmatlanságra is, így néha zárkózottak, de ha valamit elkezd munkájában kitartó, segítőkész. Nyugalmat és békét sugároznak magukból. A szexben gyengéd, figyelmes, de szeret gyorsan továbblépni.
A szürke szeműek kedvesek, szelídek és gyengédek. Empatikus, megértő emberek, akik segítenek, ha csak lehet. Nem szoktak unatkozni. A szexben odaadó, nem problémázik azon, ha netán valami miatt nem tudod kielégíteni. Kapásból rávágja „semmi baj majd legközelebb”.
A zöld szemű ember szenvedélyes szerető, ha magáénak érzi „áldozatát” a lába ujjától a feje búbjáig „felfalja”, indulatos, de szíve mélyén soha nem tenne rosszat másoknak. Nem riad vissza a kalandoktól, jó a humorérzéke, szereti a vidámságot, rendkívül energikus, kreatív, kapásból megoldja a problémákat, művészi hajlamai szerteágazóak, több műfajban jót képes alkotni, csak az eredeti ötleteket értékeli, szorgalmas, kitartó és megbízható, könnyen barátkozik. Tud mértéket tartani, de ha úgy adódik simán „elengedi magát”.
A zöld és barna színek keveredése jellemző, szórakoztatóak, életvidámak, szeretnek társaságban lenni, bulizni, hasonló karakterjegyek jellemzőek rá, mind a zöld szemű emberekre.
A fekete szemű emberek a leghűségesebbek, melegszívűek, lelkileg gazdag érzelmi világgal kötődnek a partnerükhöz.

Millió lehetőség van még, ami tükrözi egy ember jellemét, de érdekesek lehetnek ezek a sztereotípiák (semleges elképzelések és előítéletek együttese) is, egy ember megismerésében.

Kellemes az íny nyelvvel való ingerlése, illetve a nyelv hegyével végig zongorázni a fogakon. Mivel a nyelv nagyon finom érzékszerv, finom bánásmódot igényel. Kímélni kell a túl erős harapástól és szívástól.

A csókolózást csak azok hanyagolják el, akik nem értenek hozzá. Persze vannak akik túlzásba is viszik. Közterületen, villamoson, metróban, nyalják falják egymást, tudomást sem vesznek a körülöttük lévő világról. Ez nem prüdéria kérdése, de jó ha megválasztjátok a csókolózás helyét és idejét. Ezt a bensőséges kapcsolatot nem feltétlenül kell megosztani másokkal (kb. 15 cm másoktól) egy zsúfolt villamoson, főleg ha el is „bénázod” Egy puszi egy ölelés belefér, azzal nincs semmi baj, de végállomástól végállomásig nyalni falni egymást az ciki.

A nők többsége kívánja és igényli, mert szexuális felvillanyozódásuk nagymértékben ettől is függ, de ne a villamoson kezd el „bemelegíteni”. A nemi közösülésen kívül két ember legizgatóbb egyesülése ez. A csók a nőknél olyan erős nemi ingert válthat ki, hogy eljuthatnak az orgazmusig is és ez nem utolsó tényező azoknak, akik még nem szeretkeztek.

Nemcsak az ajkakat izgató megcsókolni, hanem a fültő és a nyak környékét is. A fiatalok sokszor elkövetik azt a hibát, hogy kiszívják egymás nyakát. A szép nyak ne legyen tele véraláfutásokkal, ne árulkodjon mindenkinek a nemrégen történtekről.

A mellek erotikus izgatása a szerelmi előjátékhoz és a nemi aktushoz is szorosan hozzátartozik. A szép női mell látványa és érintése a férfiaknak is nagy örömöt és élvezetet jelent. De a női szépség és érték, nem a mellek alakjától és nagyságától függ. A férfit is, mint a nőt is, testi és lelki adottságainak összegzésével kell szeretni, nem pedig bizonyos testrészeiért – bár egy szép rajzolatú mell, feszes fenék, széles váll, éppenséggel a kiváltója is lehet két ember kapcsolatának.

Kevésen vannak akiket nem ingerel a mell simogatása, csókolgatása. Többeket olyannyira izgat, hogy orgazmusukat is kiválthatja. A férfiaknak tudniuk kell, hogy a mell nagyon érzékeny. Túl erősen simogatni, túl erősen szorongatni vagy harapdálni nem szabad. A durva erőszakos ingerlést csak nagyon kevés nő szereti. A mell könnyen begyullad, gyógyulása pedig több napig is eltarthat. Ez pedig a férfi számára is büntetés, hiszen egy ideig nem juthat közelébe.
A perifériás előjátékokból nem szabad kihagyni a többi testrészt sem. A vállak, a kezek, majd a has bőrének, a köldöknek, a comboknak, a lábfejnek a simogatását, csókolását. Minden nőnek jólesik, ha érzi azt, hogy szeretik a testét és még odaadóbb lesz tőle.

Hátsó ingerzónák
A lágyan omló, kellemes illatú haj simogatása boldog perceket szerezhet mind két fél részére. A tarkó, nőknél és férfiaknál egyaránt hatásos ingerzóna. Lágy simogatása, csókolgatása révén az ingerek a gerincoszlop idegfáinak közvetítésével a test minden részébe eljutnak. Technikájára mindenki könnyen rájön, ha partnere erről az érzésről visszajelzést ad.

A nyakszirt csókolgatása közben a nyelv hegye a haj tövében levő szőrszálakat tapogatja. Fokozza a kellemes érzést a nyakszirtre lehelt meleg levegő is. Sok nő kedveli, ha a férfi gyengéden beleharap a nyakába, tarkójába. Mély lélegzetével, kellemes sóhajtás, az arc kipirulása jelzi a hatást. A gerinccsigolyái, tapintással jól érzékelhetők. Az ujjak fürge játéka fokozza a szexuális ingert.
A hát simogatása, csókolása , masszírozása nemcsak kellemes, de a partner testével való ismerkedés fontos része is. Az ágyék érintése megfelelő körültekintést igényel, mert izgatása a szerelmi előjátékban egyaránt lehet kellemes és kellemetlen. Erősebb érintése fájdalmat okozhat, a túlzott finomkodás viszont nevetésre ingerelheti a partnert.

A nők csípője szélesebb, mint a férfiaké. Ezen az alkati adottságon sok férfiszeme megakad. A nők viszont azt kedvelik, azt tartják esztétikusnak, ha a férfi csípője keskenyebb, mint a válla, vagyis nem fenékben vállasodik.

A szexuálisan feltöltődött pár különbözően reagál a combfelületek érintésére. A kellően felingerelt nő addig esetleg összezárt combjait az ingerlés hatására egyre szélesebbre tárja, elárulva azt, hogy a gyönyörért képes mindent megtenni. A nemi szerv környékének simogatása elősegíti a helyi vérbőség kialakulását, és ez előfeltétele a szexuális hangolódásnak és a felkészülésnek.

Méretbeli hasonlóságok és különbségek
Mielőtt tovább mennék, szeretném, ha a méretbeli hasonlóságokat és különbségeket is kitárgyalnánk. Sok szorongást, kapcsolatok felbomlását eredményezte már ez a tény.
A kapcsolatban felszínre kerülő problémák gyökere túlnyomó többsége nem ezekből (méretbeli különbségekből) ered. Ezeket csak valamelyik fél felhasználja a partnere ellen vagy mellett, mint például: lekicsinyítő, zsarolás, kielégületlenség:

– alig érzem, hogy bennem vagy, – túl nagy és már fáj, Nő – férfi részéről is értendő „ezekkel a méretekkel csak nálam lehetsz jó” „ mi ez az odú” ?” „ a melleidet miért hagytad otthon?” stb.
Lehetne a sort folytatni, de inkább nézzük meg azt, hogy melyek ezek a tények.
Vannak nők, akik kifejezetten rettegnek a nagy pénisztől, úgy érzi, mintha felnyársalnák inkább kedvelik, ha kisebb és játékos. Mások szeretik és izgalomba jönnek a nagyméretű pénisztől. Ez is azt igazolja, milyen változatos és sokszínű lehet a szexualitás. Ha a párok kellő képen felkészültek a szeretkezésre és nem a méretbeli különbségekkel foglalkoznak, hanem a nagy Őt látják a másikban, illetve a külső belső értékeket, a fent említett különbségek szertefoszlanak. Butaság és nem is indokolt testi méretekre fogni bármilyen szexuális problémát, vagy kielégületlenséget (pl. mellek alakja, nagysága, hímvessző mérete). Fogadd el a méreteidet olyannak, amilyennek a felnőtt korodra megnőttek. A vagina legérzékenyebb idegei egész elől helyezkednek el, a csikló, pedig mint tudjuk a hüvelyen kívül van a szeméremajkak találkozásánál, a pénisznél is egyértelmű az idegvégződések elhelyezkedése Ha idáig eljutottál, és ezeket megfelelőképpen, vagyis hatásosan ingerled,  minden esélyed megvan, hogy partneredet kielégítsd és nagyon kellemes perceket szerezzetek egymásnak.

Egy lehetőség van, amivel edzésben tarthatod a péniszed az pedig a péniszmasszázs, de ez nem pénisznövelő. A pénisz nyújtómasszázsa helyesen végezve a merevedés erejét növeli, melyet több héten keresztül naponta kell elvégezned. Persze a méretnövekedés csak látszólagos, a merevedés kiteljesedése miatt nő meg a pénisz mérete. Ezt kb. úgy kell elképzelned, mintha minden nap egy kicsit súlyzóznál és felpumpálódnak az izmaid. Ha abbahagyod újra visszaáll az eredeti formára.

A masszázs nagyon egyszerű. Mindenekelőtt kend be a kezed valamilyen síkosító szerrel. Jobb kezeddel a péniszed tövénél újaidat összezárva kicsit erősebben megszorítva a vége felé indulva kezd el húzni. Ha a végére értél a makkhoz, már indulhat is a bal kéz, ugyanezekkel a mozdulatokkal. A szorítás erősségére, illetve a gyorsaságára figyelj oda, egy perc alatt kb. 30 felhúzást végezz el. A szorítás és a nyújtás a fájdalom határát soha ne érje el!
A nyújtómasszázs eredményeképpen valószínű részben vagy teljes erekciód lesz, akkor várd meg míg elmúlik és csak utána folytasd tovább a masszázst.
A másik gyakorlat amikor a kettő tenyered szembefordítva (nyújtott újakkal) közrefogod a péniszt és a makktól lefelé kezdve, majd felfelé sodró mozgást végzel, kb. ez is tartson egy percig. Ezeket a gyakorlatokat ismételd meg néhányszor.
Harmadik gyakorlat a péniszedet a makkjánál fogva a mutató és hüvelyk ujjaddal kulcsold át és húz el magadtól olyan erősséggel, hogy ne fájjon. Annak határát érezni fogod. Ne tovább!
Nem „legyilkolni” kell a cerkát, hanem módszeresen edzeni. Ez a gyakorlat kb. 2-3 percig tartson. Arra ügyelned kell, hogy legalább 30 másodpercenként engedd fel a szorítást, hogy a vér keringését ne akadályozd meg hosszabb ideig.

Negyedik gyakorlatnál marad ez a fogás és képzelj el magad elé egy óra számlapját. 12 órától kiindulva minden óra irányába tégy egy húzást. Így minden irányba egyenlő erősségű húzásokkal tudod nyújtani a péniszedet. 2- 3 percnél ez se tartson tovább

Ötödik gyakorlat a fejés, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a tövénél a hüvelyk és a többi ujjaddal ritmikusan: mutató, középső, gyűrűs és végül a kis ujjaddal körbezárod a péniszt egymás után és a makk felé haladva, 2- 3 percnél ez se tartson tovább.
Ha a péniszed erekcióba lép, akkor várd, meg még lelankad legalább félig, és csak akkor folytasd az edzést.
Teljes erekciónál ezeket a gyakorlatokat nem szabad végezni!

A pénisz nem izom, szivacsos szövetekből áll, így tehát semmilyen trükknek ne dűlj be, hogyha „bekínálnak” mindenféle csodaszereket a péniszed megnövelésére. Méretét nem tudod megnagyobbítani, sem tablettákkal, sem fizikális ráhatásokkal. Létezik egyfajta műtéti eljárás, de azt szigorúan az arra specializálódott orvos végzi. Erre tippet nem adok.
Inkább arra törekedj, hogy lépj ki az „ötpercesek” klubjából, vagyis tanuld meg, hogyan kell a magömlésedet késleltetni. Erre viszont van recept, olvasd el a magömlés késleltetésének technikáját ebben a könyvben.
Akinek a megszokottól eltérően tartósabb erekciós zavara van, jobban teszi, ha felkeresi az orvosát. A merevedési zavarok hátterében ugyanis, akár súlyos betegség is húzódhat. Csak néhány példa. Szervi okai: magas vérnyomás, érrendszeri, idegrendszeri, hormonális megbetegedések. Lehetnek pszichés okai is: depresszió, magánéleti problémák, rendezetlen ügyek halasztása miatti szorongás, a szexuális teljesítménytől, életmódbeli okai is lehetnek: drogfogyasztás, alkohol, erős dohányzás, elhízás, túlhajszolt munkatempó, stb.
Mint ahogy írtam a PC tornánál, itt is menet közben beiktathatod a PC tornára javasolt gyakorlatokat, amikor lement ez az öt gyakorlatsorozat. Ha elhatároztad, hogy kitartóan edzel, akkor a szabályokat tartsd be, több hónap eredménye meghozza a várt sikert. A gyakorlatok számát hetente emeld mindig egy kicsit magasabbra, hogy mennyivel az rád van bízva, a lényeg az, hogy ne legyen kellemetlen, a fájdalom határának küszöbét soha ne érd el. Nagyon vigyázz arra, hogy a heréket nehogy erősebb ütés vagy nyomás érje. Ha bármilyen kellemetlenséget érzel a péniszeden vagy a herékben, a gyakorlatokat azonnal hagyd abba.

A hüvely átlagosan az izgalmi állapot hatására 8-10 centiméter hosszúságúra nyúlhat, de nyomás hatására könnyen tágul. Enyhén hátrafelé hajló csőszerű szerv. A hüvely falát puha rugalmas membránokban gazdag bőr fedi, a húgycső és a végbél között helyezkedik el. A hüvely rendkívül rugalmas, szülés esetén normális méretének többszörösére is képes kitágulni. Orgazmus közben ritmikus pulzálással szívóhatást kifejtve „felszippantja” az ondót a méhszáj irányába.

A férfiaknál is változó a pénisz hossza a hímvessző ernyedt állapotban 7-12 centiméter, merevedéskor átlagosan 14-17 centiméter. A nőknél és a férfiaknál is a méret különbség egyéni adottságok függvénye, vannak szélsőséges méretek, kisebbek, nagyobbak, de ezek nem befolyásolja a szexualitást. Az első találkozás után, biztosan nem a ruha által eltakart mellek, fenék vagy a pénisz méretén törted a fejed, hanem maga a személyisége, kisugárzása fogott meg. Ha a fenti számokat összeveted, gyorsan rájöhetsz, hogy a problémák, ha lesznek később, nem innen erednek egy kapcsolatotokban. Ha mégis nagyságrendben változóak a méretek, (hüvely, pénisz) különbségeikből adódhatnak ugyan nézeteltérések, de egy jövő képet nem erre kell felépíteni. Az egészséges hüvely szeretkezés közben az nemi izgalom hatására hasonlóan a péniszhez, feszesebb lesz és rugalmasan körülöleli a behatoló péniszt. Ha nincs meg a hüvely rugalmassága, (idősebb kor, túl laza izomzat, betegség, stb. intim torna – PC torna fejezetet olvasd el, segíthet) akkor kerülnek felszínre ezek a problémák, ezzel kapcsolatban nagyon sok csipkelődő történetek találtak ki.
Fiú – Miért hordasz piros melltartót? Nem nagyon van mit beleraknod.
Lány – Akkor te miért hordasz zöld alsónadrágot?

Flegmán kérdezi az elvált férj az újdonsült férjtől „ na milyen a levetett elhasznált punci ?
Új férj válasza – az első öt centi annak tűnt, de utána……

neked „túl kicsi” – másik részről „mi ez a barlang”. „öt perc alatt elmentél mint a gyorsvonat” „ na elég volt nem kápolna ez, hogy órák hosszát térdepeljek előtte”

Szeretném hangsúlyozni, hogy nem a méretbeli különbségek határozzák meg az örömszerzés lehetőségét , hiszen a méretektől függetlenül az érzőidegek mindenkinél ott vannak, ahol lennie kell. A könyv lentebb a szeretkezési pozíciók bemutatásánál tárgyalja és javaslatot tesz a méretbeli különbségek kiküszöbölésére.
Vagina, a nő nemi szerve.

A szemérmesebb olvasóban bizonyára felmerült az a kérdés, hogy miért kell így “kiteríteni” egy női nemi szervet? Nagyon egyszerű a válaszom. Nem olyan régen megnéztem egy profinak mondott magyar nyelvű felvilágosító kisfilmet, azért gondolom profinak mert a stáblista legalább tíz embert jelöl – szó szerint idézem ” a kisajkak között a húgycső  nyílásánál található az érzékeny csikló” mondja a női narrátor, megerősítve befejezi a mondatot “nagyjából érthető volt”? ez tényleg csak nagyjából volt — hmmm……. hát ezért kerül ebben a formában bemutatásra, hogy a legkisebb részletek is nyilvánvalóak legyenek. Egyébként is, ha Te belenézel a tükörbe, na mit látsz? Nagyon remélem, hogy a valóságot.  A férfi nemi szerv bemutatásánál néhány “alkatrész” lemaradt, az óvszer használatát is elég szépen lerövidítették, mindössze három pontban. Ilyenkor mindig az másodikos középiskolás diák jut eszembe, aki azzal büszkélkedett nekem, hogy csókolózás közben megtalálta a barátnője csiklóját és jól felizgatta a nyelvével. Hol találtál rá ? – kérdeztem – Mutató ujjával büszkén rámutatott a nyelv  alatt lévő nyelvfékre. Hol volt ez a fiatalember a biológiai óra helyett? Ne nevessetek nem ő a hibás. Többek között ezért döntöttem a naturális megjelenítésnél és nem rábízva egy grafikus művész fantáziájára ezeket az apró részleteket, mert már azok között is találtam olyant, hogy még arra is nehéz volt rájönnöm, hogy az egy női nemi szerv, nem, hogy egy csikló. Láttam egy telefonos applikációt a grafikusművész, ott is elég szépen elengedte a fantáziáját. Természetesen a belső szerveket rá lehet bízni a grafikákra, ha azok érthetőek és pontosak.


A legtöbb nő nemi szervének ingerlése révén jut el abba az állapotba, amely a szexuális előjáték csúcspontját jelenti.    ( metaforikus, vagy becézett elnevezések: Puni, Punci, Puncus, Punci-Munci Mézes-bödön, Bokroska, Nyuszi, Cica- Mica, Rés, Gyönyörök Kertje, Odú, Vercsula, Muff, stb.
Sorrendet felállítva első a Vénusz-domb, amely a férfi kezébe simul.

A nemi szőrzet (az egyik másodlagos nemi jelleg) simogatása (ha nem borotvált) közben vissza-vissza lehet kalandozni az ujjakkal az alhasi részekhez vagy a comb belső feléhez. Feltétlenül azt az érzést kell kelteni, hogy nem vagyunk tolakodók, nem erőszakoskodást, amit teszünk. A külső területeken való időzés után az ujjak lassan elérnek a nagy szeméremajkakhoz. Ezek simogatása közben a középső ujjat ráhelyezzük a hüvelybemenetre, a gyűrűs és a mutató ujjal pedig a kis és nagyajkak közötti részen lassan elindulunk felfelé az ujjakkal le és felfelé mozgatva „szántjuk a barázdát”. Ahol a kisajkak felül egyesülnek a redők között, ott helyezkedik el a csiklófityma (csiklóredő). Azt hátrahúzva megláthatod a nő legérzékenyebb szexuális érzékszervét a csiklót.

Csikló (clitoris) a középső ujj mutat rá. A nők kéjérzetének kiváltásában nagyon fontos szerepe van, akár kézzel, vagy nyelvvel való ingerlésnél. Nagyon hasonlít a férfi hímvesszőjének felépítéséhez, lényegében az is, csak azzal a különbséggel, hogy a csikló mérete jóval kisebb és a működéseben azért van némi eltérés. Közel 8000 idegvégződés fut össze a csúcsában. A hímvesszőben kb. a fele idegvégződés található.

                                 A csikló megduzzadt és jól kiemelkedik a redők közül, ami biztos jel a nő izgalmi állapotára.

Néhány fontos dologra szeretném felhívni a férfiak figyelmét. A kezetek, körmötök, legyen tiszta, a csiklót és környékét durván és erősen nem szabad dörzsölni és ne is ott kezd az „ujjazást”. A hüvelybe nem szükséges belenyúlni, csak ha a partner jelzi, elég csak a külső részét simogatni. A kis és a nagy szeméremajkakat finoman két ujj között lehet morzsolgatni. A kis és a nagy szeméremajkak és között (idegvégződésben gazdag terület) a mutató és gyűrűsujjal az ajkak alsó részétől felfelé irányba haladva, ennek többszöri ismétlése nagyon kellemes érzések kiváltója lehet, közben a középső ujjal mikor odaérünk a csiklót is lehet ingerelni, majd később magát csak a csiklót. Az izgalmi állapot hatására a mirigyek a hüvelybemenet környékén jobb – bal oldalon nyúlós váladékot termelnek (Bartholin- mirigyek) nemi izgalom hatására termelődik, hogy könnyebbé tegye a hímvessző behatolását a hüvelybe. A váladék jó kenőanyagot biztosít az ujjaknak is az előjáték alatt, és így hatásosabb az ingerlés, mint száraz ujjakkal. Ekkor az intim kapcsolat már mindkét fél részéről felszabadultabb, és a nemi izgalom egyre fokozódik. A hüvely felkészül a pénisz befogadására.

                                    A hüvely bemeneti nyílását vékony bőrlemez szűkíti le. Ezt nevezzük szűzhártyának.

Szüzesség elvesztése szokták mondani. A szüzesség nem pénztárca, még akkor sem, ha szlengben azt mondjuk, hogy “buksza”, mert azt el lehet veszíteni, de nem a szűzhártyát. Azt mondanám, “ megismételhetetlen ajándék neked”. Egy fontos részletre nagyon figyelj oda. Miért kellene neked szívességet tenni bárkinek is a testeddel? A gyöngyeidet ne dobd a „disznók elé”. Mindkettő nemre érvényes a szüzesség lehet ajándék annak, aki megérdemli, hogy odaadd. A felkészült ismereteid tudatában dönts arról, hogy ezt kivel osztod meg.

A szűzhártya egy bőrmembrán amely körülveszi vagy részben lefedi a külső hüvelynyílást (hymen). Kisebb-nagyobb lyukak vannak rajta. Ezeken a lyukakon át ürül a menstruációs váladék. A szüzesség elvételéről nagyon sok buta történetet találtak már ki. Ha a nő megfelelően fel van készítve és készülve a nemi aktusra, szinte észre sem veszi, hogy szüzességét elvették. Van, hogy kevésbé rugalmas a szűzhártya, kisebb rajta a lyuk, a pénisz bevezetése elakad – de ezt egy erőteljes mozdulattal le lehet küzdeni.

                                                                             A szűzhártya beszakadása a defloráió.

A pillanatnyi kellemetlen érzés és az a néhány csepp vér, ha van, gyorsan a múlté, mert a kívánt nemi aktus és a szexuális ingerek felülkerekednek ezen. Az első nemi aktus a legtöbb nőnek felejthetetlen élményt nyújt. Éppen ezért vigyázni kell arra, hogy ne legyen kellemetlen és mítoszromboló. A fotón látható, hogy a szűzhártya a szeretkezést követően berepedt és fodros szélei ott vannak a hüvelybemenetnél. Gyorsan gyógyul és később, sokkal szebb alakzatot vesz fel.


Ha a nő félénk, lovagló helyzetben csússzon a férfi péniszére, irányítsa ő a hímvessző behatolását.
A nő teste olyan mint egy hangszer, csak tudni kell rajta játszani. Kezdetben nem vagy egy virtuóz (káprázatos technikájú művész) az nem baj, de ha az alaphangokat jól kezded pengetni, azzá válhatsz.

A nők többsége csikló érzékeny, így a csikló érzékeny dörzsölése, erős kéj forrása. Akkor lesz eredményes, ha a partnerek nem titkolják el egymás előtt mindezt, és igénylik is az ily módon való kielégülést. Nagyon sok nő nem jut el a nemi kielégülésig, mert hiányzik a szerelmi előjáték (petting), gátlások akadályozzák, vagy nem kielégítő módon és mértékben történik az előjáték. Ezért önkielégítéssel szerzik meg a kielégülés örömét. Nemi izgalom hatására a hüvely bő váladékot termel, sikamlóssá válik, biztosítja a pénisz könnyű behatolását és mozgását. A képen látható, hogy a férfi óvatosan masszírozza a csiklót és a Bartholin – mirigyek (női hüvely jobb, illetve bal oldalán, a bejárathoz közel elhelyezkedő mirigy) által termelt váladék megcsillan a középső ujján, biztos jele annak, hogy a partnere izgalmi állapota fokozódik. Ez nem vizelet.

A férfi ingerlése

A férfi ingerlésének is megvannak a szabályai. A pénisz (hímvessző vagy hímtag) nem kalapácsnyél, de nem is a klopfoló nyele. (metaforikus, vagy becézett elnevezések: Törpapa, Szerszám, Cerka, Cumi, Csali, Csibész, Sugárvető, Ormányos, Kolbi, Lompos, Félszemű Kobra, Boa, Gyík, Kishaver, Huncutka, Cukorfalat, Kisfickó, Hancúrléc, Him-Bilimbi, Hímbi-Limbi, Bráner, Varázsvessző, és még kitudja mennyi kedves szóval becézik e nemes testrészt.


Bárminek is nevezed ügyelned kell arra, nehogy bármi olyat tégy a fent említett bármelyikének is, hogy menet közben „elrontod a rugóját” ami a magömlést meggyorsítja, mert akkor egy időre át kell keresztelned „Csütörtök-re” Ha ez bekövetkezik véletlen, türelem. Valamennyi időre szükség van ahhoz, hogy a pénisz ismét erekcióba (merevedés) jöjjön. A már felingerelt nőnek esetleg ismét elölről kell kezdeni a szerelmi előjátékot. Az összehangoltság amelyhez sok tapasztalatot kell szerezni, nagyon fontos.

Ami az ingerlést illeti, a férfiakra ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a nőkre.
Az ingerlést az elülső ingerzónákkal kell kezdeni. Csókolózás közben a férfi és a nő majdnem párhuzamosan cselekszik. Minden férfinek jólesik, ha a nő aktív a szerelmi előjáték során, és ugyanúgy izgatja, haját, szemét, fülét, nyakát simogatja, csókolja. A mellbimbó izgatása éppúgy izgalomba hozza a férfit, mint a nőt. A csigolyák, az ágyék és a combok ingerlése után fokozatosan el lehet jutni a férfi nemi szervéhez, melynek ingerlési technikája teljesen szabadon választott, de fontos betartani néhány szabályt. Méretétől és akcióképességétől függetlenül a férfi egyik „legnemesebb” testrésze. Mint szoktuk mondani, „napi kapcsolatban vagyok vele”.

                                                                                      A férfi nemi szerve

A képen jól látható a fityma, de nevezik előbőrnek is. A fityma egy kettős bőrredő, amely rugalmasan simul a makkra, körkörösen. A fityma nyugalmi állapotban védi a makk idegvégződésekben nagyon gazdag és érzékeny bőrét. Erekciót követően hátracsúszik, amit gyakorlatilag a fitymafék tart meg. Méretét tekintve felnőttkorban, egyénenként eltérő és változó lehet. Amennyiben a fitymát körkörösen alkotó kettős bőrredő nyílása szűk, beszorítja a makkot a fitymába, fitymaszűkületről beszélünk. Fontos, hogy ezt időben észrevedd, mert később a szeretkezésnél zavaró lehet, nem csak a makkot, hanem a péniszt is elszorítja. Izgalomra semmi ok, pici műtéttel helyrehozható, többet nem lesz rá gondod. A tisztán tartására figyelj oda, fentebb írtam.

A férfiaknál a here kétirányú működést fejt ki. Egyrészt belső elválasztású mirigy, hormonjának hatására a fiú férfivá érik, másrészt pedig ondósejteket termel. A női petefészekben havonta rendszerint csak egy petesejt érik, a herékben viszont naponta sok millió ondósejt termelődik.


Az emberi ondó mennyisége, felnőtt férfit figyelembe véve, egy magömlés alkalmával kb. három – nyolc milliliter ondó ürül, milliliterenként átlagosan 50 -350 milliós spermium található benne. Az ondó mennyisége azért ettől lehet több, kevesebb az is normális. Amit a pornófilmekben látsz, annak többsége kamu. (magömlés sebessége kb.15- 18 km/h és akár 20 – 50 cm – re is kilövell az úgynevezett lüktetve spriccelő és a kibuggyanó, a többi „piktormese” azt azért mindenkinek ne hidd el, hogy azzal festette ki a hálószobája plafonját, még akkor sem, ha emeletes ágyon „meszelt” nem olyan hosszú az a „meszelőnyél”). Ha netán kételkednél a fenti számadatokban az ondó kilövellési sebességét illetően, vagy pontosabb adatot szeretnél megtudni, akkor (egy gyors „recska” a traffipax előtt, aztán kérd el a fotót, ha lehet színeset, mégis csak egy emlék).

                                        A fotón, emberi ondó, közvetlenül a magömlés után. A lépték a gyufaszál nagyságához mérhető.

                                       kibuggyanó                                                                                                                               kilövellő

     

                   

Termékenység vizsgálatnál minimum 10-20 millió spermium szükséges milliliterenként, ebből 50 – 60 % – nak életképesnek kell lenni. Ezek közük csak egyetlenegy hatol be a petesejtbe a legerőteljesebb (kivétel az ikerfogantatás).

Az érett spermiumok kb. 45 – 60 mikrométer nagyságúak, ovális 4 – 5 mikrométer hosszú fejük tartalmazza az örökítő anyagot. A rövid nyak után a középrész, ebben helyezkednek el a sejtszervecskék (a sperma motorja, fruktóz üzemanyaggal), majd a 40-45 mikrométer hosszú farok rész arra szolgál, hogy ostorszerű mozgással vagy speciális spirálvonalban tolja előre a spermiumot, ez talán most nem is számít, hogy milyen mozgással a lényeg az, hogy haladjanak a cél felé. Így kb. 3 mm/perc sebességgel “száguld” a nyakcsatornán át a petevezeték fölső harmada felé és az ott várakozó petesejtbe a leggyorsabb „befurakodik”, megtörtént a megtermékenyítés.

A többi már a petesejt dolga. Elindul egy csodálatos folyamat ami kilenc hónapig tar. A fruktóz tartalmú „üzemanyag” nagyobb része azonban csak magömlés pillanataiban vegyül az ondóhoz és kerül a hímivarsejtek számára elérhető közelségbe az ondóhólyag váladékával, hogy a további útszakaszra betankoljanak.

Meddig életképes a spermium? Optimális környezetbe kerülve átlagosan 24 – 30 óra, (a női petesejt a tüszőrepedéstől számítva hasonló). Az egészséges ondó kb. semleges, 7,2-es pH-jú, hogy a spermiumokat megvédje a hüvely savas kémhatásától. Ha a szeretkezés a tüszőrepedés körüli időpontban történik nagy esély van a megtermékenyítésre. A petesejt a tüszőrepedéstől számítva optimális körülmények között kb. 24 – 36 óráig életképes. Az emberi test sejtjeiben található 46 kromoszóma tartalmazza az összes örökölhető faji és egyedi tulajdonságokat. A születendő gyermek nemét genetikusan az X és az Y kromoszóma határozza meg. A nők normális érett petesejtjei mindig egy X kromoszómát tartalmaznak, míg a férfiak spermiumai vagy X vagy Y nemi kromoszómát hordoznak.

Tehát uraim, rajtunk áll vagy bukik a megszületendő gyermek neme. XY képlet jön létre fiú, XX képlet eredményeként genetikusan, lány születésére számíthatunk.
Y kromoszómájú spermiumok gyorsabbak, az X-ek viszont tovább életképesek, lehet akár kettő nap is.
Az ondó tartalmaz többek között: C vitamint, kalciumot, klórt, koleszterint, citromsavat, tejsavat, magnéziumot, nitrogént, foszfort, káliumot, nátriumot, B12 vitamint és cinket az induláshoz fruktózt. Életképességük általában 80% – os de ettől lehet kevesebb is. 95 százaléka a spermaplazma, nemi mirigyek váladékának – elegye 4-5 százaléka keletkezik a herében, mellékherében 40-80 % – ka az ondóhólyagban 15-25 % – ka a prosztatában és 2-5 % – ka a Cowper-féle mirigyekben „kéjcsepp”a mirigy váladéka áttetsző, tiszta, nyúlós előváladék, szexuális előjátéknál már megjelenik, de a legnagyobb szerepe a kilövellt ondó gyors és veszteségmentes áramlásának biztosítására szolgál. Női megfelelői a Bartholin – mirigyek, ami a pénisz hüvelybe juttatását segíti a sikamlóssága révén.

A spermiumok a herében 35 °C-on termelődnek, sem a magasabb, sem az alacsonyabb hőmérséklet nem kedvez a spermiumképződésnek. A herezacskó olyan mint egy termosztát (Scrotum) izmainak összehúzódásával és izzadságmirigyeinek segítségével biztosítja a megfelelő hőmérsékletet. A herében és mellékherében hímivarsejtek érését fokozó és szabályozó anyagot tartalmazó váladék is képződik, melynek nagyon fontos alkotórésze a tesztoszteron (a legfontosabb férfi nemi hormon). Gyakoribb ejakulációk (magömlés) alkalmával fehéres-szürkés, kettő heti, netán havi periódusokban történő ejakulációs ondó, lehet sárgás színű is. Ha az említett színektől eltérő az ondó (világos pirosas, piros vagy barnás színű),  valamilyen egészségügyi probléma lehet, jobb ha megbeszéljük orvosunkkal.
Több esetben az illata függhet attól is, hogy mit ettél az előző 24-30 órában. Közvetlenül az ejakuláció után enyhén sós, esetleg a gesztenyére emlékeztető íze, illata, lehet.

Ha egyszerűbb, nem fűszeres ételeket fogyasztasz és mondjuk többségében almát, ananászt, különböző teaféléket, zöld tea, mentatea, citrom, narancs, fahéj, a vér és nyirokkeringés segítségével a spermába is eljuttatja ezeket az aromákat, ízeket. A zsíros fűszeres húsok: sertés, szárnyas, hal, hagyma, fokhagyma a legdurvább. Továbbá az alkohol a dohány és még a több ásványvíz fogyasztása (a sok vastartalom fémes ízt eredményez az ejakulátumban) is nagymértékben befolyásolja az ondó illatát, ízét. A vitaminok, gyógyszerek főleg, ha rendszeres a szedése, íze megjelenik az ondóban. A klorofill tartalmú zöldségek, a zeller, a petrezselyem, „ízbombát” juttatnak az ondóba. Természetesen ezek az illatok megjelennek a bőrödön is nőknél, férfiaknál egyaránt. Mindezeken felül sokkal több bonyolult összefüggések, kémiai reakciók, találhatóak még a férfi nemi szervében. Amiről írtam, ezek a legáltalánosabb ismert funkciók. Ha még többre vagy kíváncsi, tovább szeretnéd bővíteni az ismereteidet, könyvtárakban a téma szakkönyveit keresve mindent megtalálsz. Az interneten, illetve a különböző fórumokon megtárgyalt adatok, csak részben helyesek, vagy  pontosak.

A hímvessző hossza ernyedt állapotban 7-12 centiméter, merevedéskor átlagosan 14-17 centiméter. Akár csak a női hüvely ( hüvely átlagosan 8-10 centiméter hosszú) nagyságánál, itt is vannak szélsőséges méretek. De a hímvessző nagysága nincs összefüggésben az egyén férfiasságával vagy szexuális képességével. Sem a kéjérzést, sem az orgazmust, sem a megtermékenyítést nem a hímvessző nagysága szabályozza. Sokkal fontosabb az, hogy a magömlés idejét tudd időben elnyújtani, késleltetni.

Az egészséges férfi pénisze az előzőekben említett ingerek hatására megtelik vérrel, (barlangos testek) és megmerevedik. Kézzel közeledve a férfi péniszéhez, a nemi szőrzet ha nem borotvált, majd pedig a herezacskó simogatása az első lépés. Ez minden férfinak gyönyörűség. Van egy fontos szabály: a heréket nem szabad erősen szorítani, dörzsölni, mert fájdalmas lehet.

A pénisz két fő részből áll: a törzsből és a fejből. Az utóbbit makknak is hívják. A fejet a törzstől kis, árokszerű bemélyedés választja el, melynek ingerlése nem fontos, de az azt körülvevő érzékeny perem annál inkább. A fityma gazdag idegvégződésekben, így a szexuális előjáték és az aktus alkalmával fontos szerepet tölt be.

A péniszben hosszában három szivacsos szerkezetű test fut végig, tehát a pénisz nem izom (és nem azért áll mereven, mert csont van benne). Ezért a különböző pénisznövelő szereknek ne dőlj be. Ezek közül a két barlangos test a pénisz felső részén, egymással párhuzamosan halad, egy test, pedig az alsó részén. Az alsóban helyezkedik el a húgycső, amelyen át a vizelet és az ondó kiürül. A makk érzőidegekben gazdag, mely fontos szerepet játszik a szeretkezés folyamán. A szivacsos szövet tokja lazább, ez teszi lehetővé, hogy a húgycső a merevedéskor ne záródjon el és végbemehessen a magömlés (ejakuláció).

Az ujjakkal való simogatás rendkívül izgató. A mutató- és a hüvelykujjból formált gyűrű a törzs és a makk között mozgatva rendkívül izgató érzéseket vált ki. Lassan a többi ujjal is körülölelve a péniszt a rajta levő bőrt le-fel húzva, utánozható az érzés, amelyet a női hüvely nyújt.

   

Vigyázni kell viszont arra, hogy ezekkel a mozdulatokkal nehogy az egész nemi aktust eljátsszuk, mint ezeken a képeken látható.

Abban az esetben, ha egy nemi aktusra nincs idő, illetve lehetőség, a puha női ujjak tudják a “dolgukat”. Többen a férfiak közül kedvelik ezt a kielégülési formát is.

Az előjátéknak nem az a célja, hogy előidézze a férfi magömlését. A makk csúcsán, a húgycsőnyíláson megjelennek az erekciós cseppek., ezt a női ujjak gondosan kenjék el a pénisz makkján. Ez az üveges váladék nem ondó, de nem is vizelet. Szerepe fontos, mert többek között kenőanyagot biztosít a pénisznek a hüvelybe való behatoláshoz. Megjelenése biztos jel a nőnek, hogy a férfit eljuttatta az előjáték által okozott nemi izgalom legmagasabb fokára.

                                                                           

Orális ingerlés
Nagyon sok nő kedvelit ezt a fajta “játékot” a férfiak nagy örömére. Persze vannak, akik egyenesen irtóznak tőle úgy, hogy meg sem próbálják. Erőltetni egyik nem részéről sem szabad mert könnyen egy jól induló kapcsolat felbomlásához vezethet. Később valószínű előtérbe kerül ez a fajta ingerlési technika a nő és a férfi részéről is, ki kell várni míg eljön az ideje. A rutinosak ezen már nem sokat filóznak, tudják milyen szikrázó érzéseket válthatnak ki az orális ingerléssel, hőn szeretett partnerénél. Mindez fordítva is igaz a hölgyeknek nagy gyönyörűség, ha egy „hozzáértő” izgatja forró lágy ölében elhelyezkedő vagináját.

A szabályok nagyon egyszerűek. Első szabály a pénisz, illetve a vagina tisztasága, továbbá egy kerti partiban elfogyasztott fűszeres, csípős, csülökpörköltet is illik kiöblíteni a szánkból, ha ez elmarad nagy a valószínűsége kb. 10 másodperc után nem lehetsz olyan szép és csábító, hogy rávedd a partnered az orális izgatásra. Mivel a pénisz és a vagina nagyon érzéken, ahogy írtam róla, annak megfelelően kell vele bánni. Ismétlésekbe nem szeretnék bocsátkozni, beszéljenek az ábrák. Többit rábízom a fantáziátokra.

                                Ez a variáció eszedbe se jusson                                                                          inkább ez

                      

                                                A női nemi szerv izgatása nyelvvel, cél a csikló, de lőtte nagyajkak, kisajkak is hatásos ingerzóna.

A végbélnyílás és környéke még belefér megfelelő higiénia betartása mellett, de ne tovább!

Prosztata ingerlése
A prosztata kb. 2 – 3 cm nagyságú mirigy a húgycső kezdeti szakaszát veszi körül, közvetlenül a húgyhólyag alatt. Bizonyos értelemben úgy működik, mint egy szelep. Az általa termelt váladék, a prosztataváladék a hímivarsejtekkel, ondóhólyag váladékával együtt képezi az ondót. Tehát a prosztataváladék keveredik a többi mirigy váladékával, biztosítják a hímivarsejtek életéhez és mozgásához megfelelő életkörnyezetet.

Prosztata ingerlése jelen van szexuális életünkben, ettől függetlenül most is csak azt tudom javasolni, hogy egy heteroszexuális (nő, férfi) kapcsolatban kihagyható. Főleg egy kapcsolat elején nem szerencsés, ha partnerünket arra kérjük, hogy a prosztatán keresztül ingereljen. Ha később van rá igény, be lehet vonni a szexuális életünkbe. A végbélnyíláson keresztül lehet elérni kb.4 – 5 cm mélységben található. Ennek érzéken simogatása, nyomkodása bizony kellő képen felvillanyozza a férfit, magömlésig fokozódhat.
Itt is bizonyos feltételeket, szabályokat figyelembe kell venni. Az első tiszta kéz, levágott körmök (vagy erre a célra tervezett segédeszköz), Ha van rá lehetőség, jóval az aktus előtt egy beöntés és megfelelő síkosító anyag.
Előnyei közé sorolható, ha netán elváltozások vannak a prosztatán és ezt időben észleljük irány a háziorvos és ő majd útbaigazít. Egyébként is minden 45 – 50 év feletti férfinak ajánlott évente egy vizsgálat.
Néhány tünet: vizeletelakadása, erőteljesebb vizelési inger, ha nem ürül a húgyhólyag a bent maradt vizelet pangani kezd és nagyobb a bakteriális fertőzés veszélye, következménye fájdalmas csípő égető érzés, a vizelet véressé válhat. Ezek a jelek elégségesek ahhoz, hogy azonnal urológushoz kell fordulni. Minél tovább húzod, annál nagyobb gondot helyezel a válladra a tünetek megjelenése után. Lentebb az önvizsgálatnál írok róla bővebben.

A szexuális előjáték vége, kezdődhet a szeretkezés

A kis- és nagy szeméremajkak megduzzadnak, és sikamlóssá válnak, a csikló megnagyobbodik, és jól láthatóan kibújik a redők közül. A férfi pénisze mereven áll. Mindkét test telítődve várja a hőn áhított aktust.

 

A nemi aktus
A férfi péniszét betolja a nő hüvelyébe, majd, gyorsuló, párzó mozgásokkal a nő eljut az orgazmusig, illetve a férfi a magömlésig. A viharos hullámként csapódó ingerek lassan lecsendesülnek, és a partnerek kielégülten veszik tudomásul, hogy a nemi aktus befejeződött.

Persze, ha ilyen egyszerű volna mindez, akkor nem is fogtam volna hozzá a könyv megírásához.
Mivel mindenkinek más és más adottságai vannak, mások és mások az elképzelései a szexuális életről, a nemi aktusról (manapság szinte már nem is lehet követni a kategóriákat), ezért fel kell állítani egy átlagnormát, amelyből kiindulva mindenki kiválaszthatja a neki legmegfelelőbbet. A “kezdők” a szemből – szembe (klasszikus) pozíciót válasszák, azután jöhetnek a variációk, mit a fotókon is látható.

A következőket azért jó tudni és érdemes figyelni rá.
A férfi izgalmi görbéje gyorsan emelkedik. Eleinte lépcsőzetesen, ezután pedig egészen meredeken. A tetőpontról gyorsan tér vissza a nyugalmi állapotába.
a) A nő izgalmi görbéjének emelkedése lassúbb. A tetőpontról fokozatosan tér vissza nyugalmi állapotába.
b) Ha a két görbét egymásra helyezzük, akkor rögtön látjuk, hogy a tetőfok a nőnél később következik be az orgazmus csúcsa eltér orgazmus azonos időben

c) A nő és a férfi tehát csak úgy juthat el az egyidejű kielégüléshez, ha valamelyikük alkalmazkodni képes, meggyorsítja izgalmának sebességét, vagy éppen lassítja. Az ábra szerint a férfi igazodott a női orgazmus csúcsához. Ekkor találkozik a két görbe.
d) Vagy ha megfelelő szerelmi előjáték segíti a két görbe találkozását. (Pl.: a férfi izgalmi görbéje később indul.)
Tehát, ha azt akarjuk, hogy az izgalmi görbe találkozzék és egyszerre szeretnénk a csúcsra elérni, akkor meg kell találni a megfelelő módot, és gyakorolni kell folyamatot a leírtak alapján.

A legszebb és legideálisabb szeretkezéskor a köztudatban is így él, ha mindkét fél egy időben jut el a nemi aktus csúcspontjára. (d ábra) A valóságban az első szeretkezések alkalmával, ez azért ritkán van így, elsajátításához a partnerek többszöri együttléte szükséges. Ha gyakorlat mind fél részéről adott, menet közben összetudják hangolni a orgazmus és magömlés pillanatait.

Megértés és türelem kell ehhez, amely mindkét félen múlik, de a játék csodálatos és eredményes lesz. Ez a férfitól nagy önfegyelmet és rutint kíván, a nőnek pedig fel kell ismernie az összehangoltság mértékét. A férfiak, majdnem minden szeretkezési pózban rövid idő alatt eljuthatnak a magömlésig. A nőknek nem ilyen egyszerű. Összehangolt több előjáték, az izgalmi állapot figyelése, gátlások leküzdése, és még több minden más, ami gátolhatja az orgazmusig jutást.
Ezért kell több figyelmet fordítani a férfiaknak a hölgy partnerére, főleg az előjáték ideje alatt.

A rutinos férfiak tudják szabályozni a magömlés késleltetését úgy, hogy a péniszt a hüvelyből kihúzzák leállnak a párzómozgással és néhány másodperc múlva ismét, folytatják az aktust. Sok esetben az is elég, ha a pénisz kihúzása nélkül a párzó mozgással állnak le néhány másodpercre , majd folytatják. Ezt természetesen egymás után többször is meg lehet ismételni, s főleg akkor előnyös, ha mindketten érzik, hogy a nő még nem közelít az orgazmushoz.
Szeretkezés közben nem csak szerelmes szavakat lehet egymás fülébe suttogni, hanem röviden és érthetően tudtára kell adni a másiknak, hogy ki milyen feszültségi stádiumban van, mennyi idő szükséges, hogy eljusson a csúcsra, nem lerombolva a szeretkezés hangulatát ez fontos. Későbbiekben erre nem lesz szükség, érezni fogjátok egymás rezdüléseiből.
Ha jó az összhang, és az időzítés, akkor egy időben fejeződik be az aktus, egyszerre juttok el a csúcsra. Ha ez nem így történik, még nincs nagy baj, akkor is lehet örömteli a szeretkezés. Sőt vannak olyan párok is, akik az aktust eleve így kívánják, Szerencsésebb, ha a hölgypartneré az elsőbbség.

A férfiaknál az elő magömlés sok esetben hamarabb bekövetkezik, a másodikat, a harmadikat már jól tudják szabályozni. Ha ez szeretkezés közben így történne, akkor a nőnek nem kell mást tennie, mint csókolózással, simogatással megőriznie az addig szerzett feszültségérzést. A férfinak aktívan részt kell vennie a további játékban, amíg pénisze újra megmerevedik, s folytathatják a szeretkezést.

                                                              A MAGÖMLÉS KÉSLELTETÉSÉNEK TECHNIKÁJA

Önkielégítéssel a férfiak gyakorolhatják a magömlés késleltetését, a megömlés előtti izgalmi állapot időbeni meghosszabbítását. A korai magömlés, örök probléma, de fogalmazhatnék úgy is, hogy a férfiak „mumusa”. Fiatalabb korban gyakoribb, de előfordulhat az élet későbbi szakaszaiban is. Emiatt, nagyon sok jónak induló és jó kapcsolat bomlott már fel. Kár volt. Ennek technikáját rövid idő alatt be lehet gyakorolni, csak időre és megértő partnerre van szükség .A magömlés közeledtét minden férfi nagyon jól ismeri, szaporább légzés, gyorsuló szívdobogás, a mozgás is felgyorsul. Sokan nem tudnak és nem is akarnak megállni, vagy inkább leállítani a csúcs felé száguldó kéjérzést. Minden addig érthetetlen és nehéz, amíg nem jövünk rá a dolgok nyitjára. Általában az első kudarcok után nem fordulunk segítségért. Valóban, először magunknak kell orvosolni a problémát. Az első lépés az, hogy az önkielégítést végző férfi térjen el a régi beidegződésektől. Amikor érzi, a magömlés közeledtét, vegyen erőt magán és álljon le az ingerléssel.
Ezt a folyamatot többször megismételve hosszan el lehet húzni a magömlés bekövetkezését. Célszerű, és célra vezetőbb, ha ehhez egy megértő partnert is be tudunk vonni, nem beszélve arról, hogy ez az Ő érdekeit is szolgálja. A nő puha ujjai, a szexuális hangulat, a fokozódó izgalom a kéjérzést felgyorsítja az igaz, de szóbeli jelzéssel, kérésre, leállíthatjuk a kézzel, nyelvvel, vagy ajakkal történő ingerlést. Ha megszűntek a magömlésre utaló ingerek, mehet minden elölről. Ez a „ játék” tartson addig, amíg 3 – 5 magömlést megakadályoztunk, ez már egy nagyon jó eredmény. Amikor már tudunk parancsolni az érzésnek, felsőbb osztályba léphetünk.

Miért is gyakoribb a korai magömlés? Egyik lehetséges magyarázat az lehet, hogy a pubertás korban nagyon sok félrevezető információt kapnak a önkielégítésről (gerincsorvadás, meg ha ellősz minden patront mi marad felnőttkorodra, megszégyenítés, stb.) Egy egészséges fiatalemberben a szexuális gerjedelem levezetése után, ha akarod ha nem, újra és újra “termelődik”. Tökéletes természetes folyamat. Vannak akik néhányszor, mások nap, mint nap, akár többször is “leföldelik” magukat. Gyakorlatilag ez az aktus gyors és rutinszerűvé válik és már itt beidegződik a korai magömlés. Amennyiben túlságosan  megszokod  az önkielégítés  ritmusát, technikáját, maszturbáció közben, lehet, hogy egy partnerrel már nem lesz olyan örömszerző a szeretkezés, illetve több időre és megértő partnerre lesz szükséged.
A hőn áhított nemi aktus, a partner iránt érzett vonzalom, a pszichikai élményeket megsokszorozza. A hímvessző bevezetése legyen lassú, a nő az elején ne végezzen párzó mozgást, és ha a szeretkezés közben felgyorsulnak a magömlésre utaló ingerek, még egészen az elején, kombinálhatjuk a szeretkezésről való gondolateltereléssel ( ez rátok van van bízva, azért tippen van, gondolj a Vasorrú Bábára, vagy fejben szorozd össze 69325 X 84672 ) illetve segíthet még az, ha a férfi gerincét és csípőjét hátrafeszítve, farizmait összeszorítva, egy kettő mély lélegzetet véve, le áll a párzó mozgással.

Elszorítás technikája

Az egyik legmegbízhatóbb megoldás még az is, hogy a felgyorsuló ingerek előtt a hüvelyből kihúzott péniszt a hüvelyk felülről, a mutató és a középső ujjal a makk alatt néhány másodpercre elszorítjuk, majd felengedjük, illetve a kihúzott péniszt a makk alatt a törzset erősebben néhány másodpercre elszorítjuk. Ezt addig ismételjük, míg a magömlésre utaló ingerek megszűnnek. Ha az elszorítás technikáját a partner bevonásával gyakoroljuk, úgy a leghatásosabb. ( önkielégítésnél is alkalmazható, és gyakorolható)


Elszorítás, a partner segítségével a képen látható.
A sors iróniája, ennek a fordítottja, mikor nehezen jut el valaki a magömlésig. A leggyakoribb okok: betegség, pszichikai sérülés, szellemi, fizikai fáradság, túlzott alkohol, dohányzás, illetve drog fogyasztás, a hely, az idő rossz megválasztása stb.
A szeretkezés ne csak egy gimnasztika, íztelen íz, könyöradomány legyen stb. és még mennyi jelzőt lehetne ideírni, szenteljetek rá időt és kitartást is, hiszen az emberiségnek az egyik nagy adománya a szexuális örömszerzés.

Ha a nő és férfi izgalmi görbéjét megnézzük, akkor értjük meg igazán, hogy miért van szükség a magömlés késleltetésére. A férfi és a nő izgalmi görbéje alapjában véve hasonló, ám az értékhatárok közötti eltérés óriási. Mindenképpen arra kell törekedni, hogy az izgalmi görbék egybeessenek, vagy legalábbis közel kerüljenek egymáshoz.

A nők nagy többsége igényli a hosszú előjátékot. Érthető, hiszen a kellően felingerelt nő hamarabb jut el az orgazmusig. Fontos tudni azt is, hogy a nők nem minden pózban élik át az orgazmust. Többségük csikló érzékeny.

Éppen ezért olyan pozíciót kell kiválasztanunk, amikor legjobban neki tudják dörzsölni csiklójukat a férfi szeméremdombjának. Erre az ismert klasszikus pozíció, valamint az úgynevezett lovaglóhelyzet igazán jó példa mindkettő. A nő hanyatt fekszik és a férfi elölről közelíti meg, vagy férfi fekszik hanyatt, a nő lovagló helyzetben csúszik rá a férfi péniszére.
Az utóbbit azoknak a nőknek ajánlom, akiknek sok zavaró körülményt kell leküzdeniük, és csak úgy tudnak eljutni az orgazmusig, ha a szeretkezést ők irányítják, viszont a lovagló pozícióban egymás után kis szünetekkel több orgazmust is átélhetnek (lentebb a képsorozatoknál pontosabb leírást adok).

A nemi aktus befejeztével sokan elfelejtik az utolsó „akkordokat megpengetni”.
Ez úgy értendő, hogy mindkét félnek szüksége van a kellemes szeretkezés utáni egy-kettő enyhe kis puszira, csókra, simogatásra, néhány kedves szóra jelezve, hogy a szeretkezés örömteli volt és, hogy kielégítették egymást. Felmérések alapján főleg a férfiak hajlamosak megfeledkezni erről. A nő olyan mint egy hangszer, csak tudni kell rajta játszani, de soha ne keverd össze az ütőshangszerekkel.

A nemi aktust sok körülmény befolyásolja. Helyi, környezeti adottságok, a párok súly- és méretbeli különbözősége, valamelyik fél fizikai kimerültsége, idegállapota, betegség vagy éppen „áldott állapot”.
Az emberek egy részének fantáziája nem valami szárnyaló, és könnyen belenyugszanak a régi megszokott sémákba. „Ahány ház, annyi szokás”, és ahány ember, annyiféle gond és kérdés. Bizonyos idő után többnyire felújítjuk lakásunkat, környezetünket, ruhatárunkat, mert unalmas, mert valami újat szeretnénk.

Éppen ezért a monotónia (egyhangúság) elkerülése érdekében szükség van a szeretkezés változatosságára a házasságban. Nagyon sok házasság és kapcsolat bomlott már fel azért, mert a partnerek nem találták meg a nemi élet a nemi aktus örömeit és változatosságait. Előfordulhat, hogy valaki igényeit maximálisan kielégíti néhány ismert póz váltogatása, van, aki e kiadványban szereplő szeretkezési pozíciók sokaságát is kevésnek találja.

Nagyon fontos tehát, hogy mit kíván a másik, mi az, amire szüksége van, hogy megtalálja a szeretkezés által nyújtott boldogságot. Ellenben ne erőltessük egymásra a legvadabb fantáziánk által elképzelt pozíciókat (pornófilmekből ellesett pillanatok), de ne is mondjunk ellent az általunk nem is olyan nagy erőfeszítést igénylő változatosságnak, csak azért mert „most éppen nincs hozzá kedvem – most jöttem a fodrásztól” ……stb. stb. Annyi más ok miatt is felbomolhat egy házasság, miért éppen a szex miatt kellene, egy kis ráfigyeléssel lehet segíteni, hogy meglegyen az összhang.

A szexuális vágy kielégítése az embereket kiegyensúlyozottabbá, felszabadultabbá teszi. Minden emberben él a vágy a jól kiépített nemi kapcsolatra. Nemi életet nemcsak a szaporodás biztosítása érdekében élünk – mely természetesen nagyon lényeges, hanem azért is, hogy két ember örömét és boldogságát lelje benne.

Egy kapcsolatban minden megengedhető, ami a másiknak örömet szerez. Egymás szerelmi igényeit ki kell elégíteni. A kéz és a száj használatának és kalandozásának nem szabad határt szabni egy heteroszexuális kapcsolatban.

Az emberi testnek nincs olyan része, amely kizárja az örömszerzés lehetőségét. Azok az emberek, akik különböző gátakat állítanak önmaguk és párjuk elé, nemiségükkel soha nem fognak tudnak örömteli módon élni. A későbbiekben más egyéb problémákkal összegezve mentális zavarok (idegrendszeri betegségek) is kialakulhatnak. Kiváltó oka lehet továbbá a stressz, depresszió, szorongás, szégyenérzet, felszabadultság hiánya, mindig mindenből a legjobbat, görcsösen ragaszkodni az elveinkhez, vagyis elfelejtik azt, hogy lazábban, de felelősséget mindig szem előtt tartva is lehet élni.

                                                                                              AZ ORGAZMUS ÁTÉLÉSE

Már szállóigévé vált mondásom ” amíg Te küszködsz nemiségeddel, szenvedsz a gátlásaidtól, addig én szeretkezem egy jót”!

Az orgazmus pillanataiban oxitocin (más néven szerelemhormon) szabadul fel a férfiaknál és  a nőknél is. Férfinál az ejakulációt segíti a gyönyör szintjének emelkedését érzékeli a magömlés pillanatáig.  A nőnél méhösszehúzódást eredményez, ami fokozza az orgazmus erősségét. (sok más pozitív hatása is van még, de az az élet más területeihez kapcsolódik) A nők, többet termelnek ebből a hormonból, ezért a női szexuális izgalom leglényegesebb tényezője a nyugalom, csökkenti a stresszt és javítja a kedélyállapotot. A kutatások eredményeit összegezve a rendszeres, kiegyensúlyozott nemi élet, beindíthatja sejtek termelődését is, akik többször élik át a szexualitással kapcsolatos élményeket, azok a legboldogabb emberek.  Ne hagyd ki, bármelyik korosztályhoz is tartozol.

Az orgazmust mindenki sajátos módon éli át. Az orgazmus pillanataiban az ember különféle, nem megszokott mozdulatokat végez, rángatózik, erősen szorít, különböző arckifejezéseket produkál, vagy sajátos módon csak a párzó mozgást gyorsítja fel és szép csendben éli át a gyönyört.
Az orgazmust emellett különféle hanghatások is kísérik. Mély sóhajtás, az összeszorított fogak között áthaladó levegő sziszegő hangja hallatszik Van, aki hangosan felkiált, van, aki nyöszörgős, hangot hallat. Van, aki a gyönyör és kéjérzés csúcspontja néhány másodpercét úgy éli át, mintha eszméletét vesztené. Ezek igazából erre az időpontra jellemzőek, amit a pornófilmekben látsz, elejétől a végéig „nyüszítenek” és mindenféle trágár szavakat kiabálnak, nagy kamu az egész.

Ezekért az orgazmust kísérő hatásokért senkinek sem kell szégyenkeznie, mert ez is az örömteli szeretkezés szerves része. (A pornófilmekben sokszor túloznak, ne vedd mintaként).
Vitathatatlan tény, hogy a különböző partnerekkel, különböző szexuális élményeket élhetünk át. Ez függ a másik félhez való vonzódástól, az érzelmi kapcsolat minőségétől, az érzelemvilág gazdagságától. Minden, ami a szexuális élet keretében történik, természetesen a kapcsolatból fakad.
A partner jelenti minden élmény és érzelem forrását. Partnerkapcsolatokon belül pszichikai-lelki kapcsolat jellege változatos lehet. Vannak olyanok, akiknek a figyelme a szeretkezés közben csak a partnerre irányul. Az is lehetséges, hogy ugyanez az ember egy másik kapcsolatban más, esetleg egy régi vagy egy elképzelt partnerre gondol, és így éli át az orgazmust. Tehát a kapcsolatformák nem állandóak, tetszőleges változatokban nyilvánulnak meg. Kevés ember mondhatja, hogy állandó tartós lelki kapcsolat fűzi partneréhez, ugyanis ez a partner személyiségétől és a kapcsolat elmélyültségétől függ.

Természetesen az előzőleg leírt „tetszőleges változatok” szórása egy hosszan tartó kapcsolaton belül (pl. házasság) ritkán jelentkezik, de alkalomszerűen jelen lehet. Ez talán az újdonság keresése, a megszokott mozdulatok ismerete, vagy az esetleges izgalom hiánya hozza felszínre. A partner személyének más partnerrel történő behelyettesítése, az tehát, hogy képzeletben egy másik partnert lát maga előtt, előfordulhat.

Elképzelhető az is, hogy ez csak kitalált személy, és a sikeres aktus a behelyettesítésnek köszönhető. Beszélhetünk egyfajta „kikapcsolásról” is, amikor két test egyesül, de valamelyiküknél a „lélek” nincs jelen. Nemcsak az örömlányok „dolgoznak ilyen technikával”, hanem ez előfordulhat hosszan tartó párkapcsolatokban is. A test és a pszichikum között nincs meg az összhang. Erre jobb, ha odafigyelsz, mert lehet, hogy később ez az érzés fokozódik és az erősségétől függően problémák jelentkezhetnek a párkapcsolatban.

Teljes kikapcsolásról beszélhetünk akkor is, ha az egyén képtelen az aktusra, pl.: közösülés közben fájdalom, hüvelygörcs jelentkezik vagy időszakos impotencia alakul ki.

Szélsőséges esetként meg kell említeni a mazochizmust is, mint perverziót: az egyén a kínzásban, megaláztatásban szerzi meg a kielégülést. Tükörképe a szadizmus: a nemi izgalom, kegyetlenkedésekben, másoknak okozott fájdalomban nyilvánul meg, és nyújt szexuális örömérzetet. Törvénybe ütköző, felejtsd el.
A parafília, más néven szexuális deviancia, ismertebb nevén szexuális perverzió, közel ötven fajtája ismeretes. Nem sorolom fel, jobb ha ezekről nem is tudtok. Tudom nem szép dolog, de ha egy régi mondást figyelembe veszünk, akkor talán érthető lesz mire gondoltam, és erre nagyon érvényes. „ Amiről nincs tudomásom, az nem is létezik” . Egyébként is ez a könyv nem hivatott ezek kitárgyalására.

A kiadvány célja nem az, hogy a különböző nemi eltévelyedéseket és a szélsőséges szexualitással kapcsolatos problémákat tárgyalja, de szükségesnek tartottam ezek megemlítését mert ilyen is létezik, és még nagyon sokféle szélsőséges szexuális magatartás, ami nem ennek a könyvnek témája.
A szexuális eltévelyedésekkel gondokkal küszködő embereknek kiváló szakemberek, hazánkban megjelent könyveit ajánlhatom. Azt hiszem mindenki, megtalálhatja azt a könyvet, amely betekintést és segítséget nyújt szexuális zavarai felismeréséhez, de mielőbb forduljon szakemberhez.

A zavartalan szexuális életet élő férfiak a hímvessző dörzsölő mozgása által kiváltott magömlést kedvelik. A nőknél a csikló ingerlésével kiváltott orgazmus nyújtja a legnagyobb élvezetet. Természetesen ez az alapállás, de ettől sokkal változatosabb is lehet a szexuális élet, mint ahogy a kiadványban néhány fejezet bemutatja.
Lényegében nem is a kiváltásmódja a döntő, hanem a partner személyisége, érzelmi kapcsolatuk szintje. Különbséget kell tenni, hiszen fizikai értelemben csak, mint orgazmus létezik, az pedig nem más mint a szexuális gyönyör csúcspontja, úgy férfiaknál, mint nőknél.

Vannak olyan nők, akik az orgazmust a csiklónál kezdik el érezni, és a hüvelynél fejeződik be az érzés. Az viszont bizonyított tény, hogy a nők számára nemcsak a hüvely hosszanti tengelyével párhuzamos mozgás okozza a gyönyört, hanem a hüvely oldalfalaira gyakorolt enyhe nyomás is.
Ha a hüvely keresztmetszetét egy óra számlapjának tekintjük, a 12-es szám a szeméremcsont, a 6-os a farok csont felé eső része, a legerősebb szexuális élményt a 4-es és 8-as számmal jelölhető területek adják (kivétel a G-pont, a leírásnál megtalálod).

                                                                                            PC- IZOMCSOPORT TORNÁJA

1987-ben mikor megjelent az Örömszerzés könyvem nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam a PC tornával kapcsolatban, hiszen előtte nem nagyon lehetett erről olvasni. (rövid idő elteltével, gyökeres változást hozott a szexuális életünkbe – köszönjük – megszűnt csepegő vizelet – már nincs hüvelygörcsöm – köszönöm, stb).
PC izom (a pubococcygeus izom egy függőágy-szerű izom, megtalálható mindkét nemnél) medencei izmok csoportja a szeméremcsont a farkcsont között található).
Akik rendszeresen végzik és elsajátítják ezt az egyszerű gyakorlatot, képesek lesznek erőteljes párzó mozgás nélkül a hímvesszőre a hüvely és a medenceizomzat mozgatásával olyan szívó és pumpáló hatást kifejteni, amivel magas szintű kéjérzést nyújthatnak a férfi számára (szinte lefejik a péniszt). Persze a hölgyeknél sem marad el a hatás, hiszen alhasi vérbőséget eredményez az izmok mozgatása, ezáltal a szeretkezés izgatóbb és örömtelibb lesz. A férfiaknak szintén javasolt, hiszen a prosztatára is jó hatással van. Egyébként a pisilés vége felé minden férfi akaratlanul is elvégzi ezeket a gyakorlatokat, hiszen 3 – 4 nyomás után ürül ki a húgyhólyag.

A PC torna nagyon egyszerű. Feküdj hanyatt, lábaid húzd fel és tárd szét. Haspréssel gyakorolj hatást a záró izomzatra, mintha egy időben vizelni és székelni szeretnél, majd szorítsd össze és majd ernyeszd el a záró izomzatot. Egy alkalommal 20-25 ilyen gyakorlatot végezz. Nem szabad túl erős hasprést végezni, csak amíg kellemes a hatás.

A PC torna segít a vaginizmus (vagy hüvelygörcs a hüvely akaratlan, görcsös összehúzódása, kiváltó oka például lehetett egy nemi erőszak ) feloldásában is, idősödő hölgyeknél a vizelet visszatartását szabályozhatja. Minden egyes vizelést is fel lehet használni a PC tornára. Ha netán nem tudod a vizeletet így visszafogni és újra elindítani, akkor gyenge a PC izomzatod. Felváltva többször tartsd vissza a vizelést, majd engedd ki. Ha mindezt tudod irányítani, jól működik a PC-izomcsoport, már csak edzeni kell.
A gyakorlat fokozza a nő szexuális képességeinek a szintjét is főleg, ha valóban megérti a nemi élet fiziológiai mechanizmusának és technikájának a lényegét. Azok, akik kitartóan végzik a gyakorlatot megpróbálkozik ezzel a lehetőséggel, semmiképp sem veszít sőt, ha kitartó, mindenképpen sikert ér el és egy új szint visz a szexuális életébe. Negyven év feletti hölgyeknek különösen ajánlott, hiszen egy olyan korszak kezdődik az életükben, ami szexuális vágyuk csökkenését eredményezheti, megbízható felmérések igazolják ezt a tényt.

Az erotikus ingerekre való reagálás nagyon széles skálán mozog. A szoros érzelmi kapcsolat, az udvarló szavak, a látvány szépségének izgalma, illatok, zenei hangok, fényhatások, esetleg egy kis mennyiségű alkohol elfogyasztása serkentően hathat. Van, akinek biztonságérzetre van szüksége, van, akinek a teljes ellazulásra, kicsit szélsőséges, de mások bizonyos szintű veszélyérzetre vágynak (szabadban megbújva, lépcsőház, autó hátsó ülése, ezen a téren is az emberi fantázia nagyon szárnyaló úgy, hogy nem is folytatom.). A nagyon szélsőséges lehetőségeket nem kívánom megjegyezni, ezt a Ti fantáziátokra bízom, de arra ügyelni kell, hogy közös akaratból történjen, másokat nem megbotránkoztatva. Az első nemi aktus során tapasztalt élmények is befolyásolhatják a szexuális izgalmat. Vannak, akiknél a nemi aktus minden partnerrel hasonló élményt jelent, másoknál az élmények eltérőek.

Afrodiziákum
A nemi vágy fokozására szolgáló szereket nevezik afrodiziákumnak. Használatuk vérbőséget okoz, szorongásoldó hatása is lehet, átmenetileg fizikailag is feldobódnak, akik használnak ilyen anyagokat főleg ha, hisznek benne. Ősidők óta használatos fűszernövények valóban hatnak az érzékekre (gasztronómiához értő szakemberek csodákat tudnak tenni az ételekkel) némelyiknek az élénkítő hatása miatt, kapcsolódhat a nemi vágy fokozásához. Minden fűszernövény kifejti jótékony hatását szervezetünkben, ha megfelelően használjuk. Vigyázz, mert a mértéktelen fogyasztásával az ellenkező hatást érheted el. Tudatosan nem sorolom fel ezeket a gyógynövényeket, főleg nem az interneten szemmel láthatóan borsos összegért kínált szerek sokaságát. A hókuszpókuszoknak ne dőlj be csak, ha van kidobni való pénzed. Persze van néhány hatásos szer, de azoknak használata, komoly odafigyelést és szigorú ellenőrzést igényel. Példának okáért az ókori Görög olimpikonok izomtömeg növelésére, az indiai ajurvéda medicinában leginkább szexuális potencia zavarok kezelésében, Kínában vese és húgyúti megbetegedésekben, májbetegségekben, szív- érrendszeri betegségekben használják ugyan azt a növényi kivonatot.

Ez pedig nem más mint a Tribulus terrestris, magyarul király dinnye. Tehát ha jó a reklámja, eladható akár tyúkszem irtásra vagy hascsikarásra is. Egy biztos biciklisták „mumusa” bárhogy ér földet a magja egy tüske mindig felfelé áll.

Ha mindenáron szeretnél egy “ütős italt” keverni a kedvesednek, itt egy egyszerű recept.

Forralj fel 3dl tejet,  a forrás után, tegyél bele  porrá őrölve kettő kanál mandulát,  kettő kanál pisztáciát, ízlés szerint cukrozd meg. A hűtőben legalább egy órát álljon. Remélhetően nincs a felsoroltak között olyan, amire allergiás vagy, mert akkor ezt ki kell hagynod. 

Az a bizonyos kék tabletta sildenafil citrátot tartalmaz vagyis ez a hatóanyaga. A mellékhatásait ha elolvasod, valószínű nem fogsz belőle betankolni. Eredményes a tabletta hatása, de ez nem potencia növelő, egy bizonyos kémiai reakció által okoz vérbőséget. Saját egészséged és biztonságod érdekében, soha ne vásárolj illegális helyről. Ha mégis szeretnéd használni, megvásárlás előtt mindenképp beszélj a kezelőorvosoddal vagy gyógyszerészeddel.
Hivatalosan csak így tudsz hozzájutni, sok a hamisítván, piacokon árusoktól, interneten meg se próbáld. A hajápolásra használt gyógynövények hatása valóban mérhető és látható, de a hajnövesztő szereken már el lehet gondolkodni. Miért is van még annyi kopasz ember? Jobban hiszek abban, hogy szeretettel, önbizalommal, figyelembe véve egymás szerelmi igényeit, azt kielégítve sokkal többre jutsz. Az egészséges életmód a harmonikus családi élet, legyőz minden feléd irányuló negatív hatást, és messze elkerülnek káros hatásai. Ha ezek rendezettek, potenciád, ha netán gyengült is magától visszatér.

A POTENCIA
(A férfiak nemi teljesítőképessége)
Nagyon eltérő. Függ az egyén egészségi állapotától, korától, erotikus izgalmától, lelki állapotától stb. Vannak férfiak, akik havonta, hetente egyszer képesek közösülni, mások naponta többször is. A férfiak nemi teljesítőképessége nem fizikai, nem szellemi, illetve a pénisz méretétől, vagy erőfölényükből fakad.
Van, akiből tudós lesz, van, akiből egyszerű munkás. Ez a státuszhelyzet nem jelenti azt, hogy bármelyikük magasabb szexuális teljesítményt tud nyújtani, átélni mint a másik. Mindenki az adottságainak megfelelően éljen nemi életet, és így is válasszon partnert.
A férfiak szeretnek kicsit dicsekedni a nemi teljesítményükkel főleg baráti körben, bizonyos határokig nem is baj, hiszen önbizalmat ad. Azért vigyázni kell ne lőjünk túl a célon. Az adott potenciához megfelelő harmóniára van szükség két ember kapcsolatában, hogy a várt boldogságérzés beteljesüljön. Akik között megvan a harmónia, azok biztosak lehetnek szexuális életük kiegyensúlyozottságában. Ezt a tényt azért a legjobb haverodnak elmondhatod, – a mi szexuális életük kiegyensúlyozott” és légy rá büszke. Ezt az „élesebb szeműek” úgy is „leveszik” rólatok, ha egy társaságban vagytok, azokból az egyszerű jelekből, ahogy viszonyultok egymáshoz, ha csak nem színjáték az egész. Ha semmibe veszed és megjátszod a nagymenőt, főleg társaságban és még be is égeted a partnered, bizonyosan nem fognak „megkoronázni” maximum azok veregetik meg a vállad, akikkel azonos értelmi szinten vagy. Az meg nagyon kevés ahhoz, hogy egy kiegyensúlyozott, hosszan tartó kapcsolatot fenntarts.

A nagy kérdés! Hosszú vagy rövid pénisz a jobb?

(fentebb fotón látható a húspénisz és a vérpénisz)

A hosszú, (16 – 20 cm) általában valamelyik irányban elhajló pénisz instabilabb, nehezebb a megfelelő vérnyomást fenntartani benne, kicsit puhább, szinte úgy kell „besegíteni” a vaginába. Ha bent van, azért tudja a dolgát. A merevedési szögük is inkább lehajló mint mereven álló. Magömlés után, néhány másodperc alatt lelohad. Ezek az úgynevezett húspéniszek. A nyugalmi és erekciós állapot között kisebb az eltérés.
Felmérések szerint a rövidebb, péniszek (13 – 16 cm a legstabilabbak, az erekció gyorsabban jön létre. Az erekció alkalmával többszörösére is képes megnagyobbodni. A merevedési szögük szemmel láthatóan is felfelé irányló. Ezek az úgynevezett vérpéniszek. Magömlést követően is, sokszor megtartja „harckészültségét”. Könnyebben izgatható, szinte mindig akcióképes.

A rendszeres és örömteli nemi élet a nőt és a férfit boldoggá és széppé teszi egymás szemében, és nem utolsó sorban megtartja fiatalnak. Az igazi szerelem soha nem követel, hanem mindig ad, még a legkülönlegesebb helyzetekben is és ha ez kölcsönös, akkor soha nem következik be az, hogy „nincs tovább, vége”. A méreteken kívül, milliónyi élményegyüttes van, ami egy kapcsolatot összetart. A méretbeli összehasonlítgatások, csak megzavarják a kapcsolatot. Fogadjátok el amilyennek születtetek, ha hibákat kerestek, nem tudtok soha, felszabadult szexuális életet élni.

                                                                                                         IMPOTENCIA
Merevedési zavarról van szó. A nagyon idős kortól eltekintve, lelki okokra vezethető vissza. Kivétel a fejlődési rendellenesség, a herék sérülése, gyulladás, a herék elhalását okozó daganatos megbetegedés stb. A belső elválasztású mirigyek és a központi idegrendszer megbetegedése is okozhat impotenciát. A nemi képesség átmeneti csökkenését okozhatja súlyos betegség, fogyókúra esetén a gyors és erős fogyás, elhízás, a nagyfokú szellemi igénybevétel, és a folyamatosan nehéz fizikai munka, családi viszályok, stb.
Megdöbbentő felmérések igazolják, hogy minden negyedik férfi nem kezdeményezi a szexuális érintkezést a párkapcsolatban, és ez az arány 50 év felett, 44% 25%-uk pedig már erekciós problémák sorozatán is túl van. A férfiak nagy része pedig szégyell vele orvoshoz fordulni, pedig van megoldás. Ne add fel! A „vége” még nagyon messze van. Hazánkban kiváló szexuálpszichológusok praktizálnak, keresd fel őket bizalommal, megtaláljátok a megoldást.

Az állandó aggodalom és szorongás is eredményezhet átmeneti impotenciát. Az alkohol kis mértékben serkenti a nemi képességet és érvényesülést, felszabadítja a gátlásokat, de a mértéktelen és rendszeres kábítószer, alkoholfogyasztás impotenciához vezethet. Akármi legyen a kiváltó tényező, a fentebb soroltakat figyelmen kívül hagyva, legfontosabb gyógymód az önbizalom. Ha nincs önbizalmad, gyengül a nemi teljesítőképességed is. Ha a gátlásokat sikerül feloldani, akkor a nemi teljesítőképesség magától visszatér.
Az emberiséget ősidők óta foglalkoztatja az impotencia leküzdése, melyre különböző gyógymódokat, terápiákat ajánlanak. Megszületett korunk egyik nagy találmánya, melynek segítségével sok férfi ismét visszanyerte „férfiasságát” de ennek használatát nagy körültekintéssel kell alkalmazni. (a használati utasítás betartásával, időskor, magas vérnyomás, orvosoddal feltétlenül beszéld meg ).
Akinek hosszabb ideig tartó erekciós problémájuk van, feltétlenül forduljanak orvoshoz, hátterében lehet, hogy egy kezdődő, vagy már meglévő betegsége van.

                                                  MASZTURBÁCIÓ – FANTÁZIAKÉPEK – VALÓS KÉPEK

Önkielégítés; A felmérések azt bizonyítják, hogy a nőknél is ugyanolyan gyakori a maszturbálás mint a férfiaknál. Még a párkapcsolatban élők között is előfordul, hogy lecsúszik a keze, ha netán a szeretett társ napokra, hetekre valamilyen oknál fogva nincs a közelében. Úgy nevezném, hogy az egyén szexuális örömeinek megszerzése, egy kis kényeztetés, stressz oldás sajátos módon. Gyakorisága a potencia a nemi vágy (libidó) nagyságától függ. Mint már írtam róla az önkielégítés alapvető tényező a pszichoszexuális fejlődés szempontjából, fiatalabb korban. Maszturbációval nagyon sok hasznos tapasztalatot lehet szerezni a későbbi szexuális érdeklődés meghatározója lehet. Mind a nők, mind a férfiak az önkielégítés során megtanulhatják az orgazmus átélését, vagyis azt, mire számíthatnak egy szeretkezés, egy heteroszexuális érintkezés esetében. Az önkielégítés előnyei közé sorolnám azt az igen fontos tényezőt a nőknél, hogy gyakorlása közben felfedezik testüket, észrevehetik a különböző esetleges eltérő változásokat (folyás, kellemetlen szagok, hüvelybe nyúlva, netán daganatos elváltozást, stb.). A férfiak begyakorolhatják az erekció időtartamának megnyújtását, és ami a legfonatosabb, a magömlés késleltetését.

                                                                     Maszturbáció kézzel és segédeszközzel

A síkosítószerek használata fokozza az élményt. Szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy csak az üzletekben kapható síkosítószereket használjátok, melyek szavatossági ideje ellenőrizhető. (konyhai, háztartásban fellehető anyagokat ne, a fertőzés veszélye nagy)

Ilyen és hasonló eszközöket ne használj önkielégítésre, (fertőzés veszélye nagy) ha mégis mert más lehetőséged nincs, akkor legalább húzzál rá egy óvszert, de inkább használd kulináris élvezetekre (evéssel, ivással kapcsolatos élvezet), pl. tejfölös uborkasaláta.

Tudom, hogy csábító a formája, de banánnal is nagyon kockázatos a maszturbálás. A fertőzés veszélye nagyon nagy! Gondold végig honnan érkezett és milyen utat tett meg, amíg Te hazavitted. Még az elfogyasztásánál is figyelmesen kell a héját eltávolítani, hogy ne érintkezzen a gyümölccsel.

                                                                             Hányszor lehet maszturbálni?
 A fejezet első részében írtam a maszturbáció előnyeiről, de meg kell említenem az önkielégítés hátrányait is. A sokszor alkalmazott önkielégítés fizikai fáradságot eredményez, túlságosan megszokja az ily fajta örömöket, de nem is ez a legnagyobb baj. Serdülőkorban a fiatalok túlérzékenyek, így az élet bármely területén érdeklődésüket, aktivitásukat akadályozza a környezetük, szeretetüket nem tudják megfelelően kifejezésre juttatni, szívesen fordulnak saját testük felé, és megtalálják a számunkra az önkielégítés élményét. Éppen ezért a szexuális zavarok egy része az önkielégítéssel járó bűntudatból is adódhat.

Ez későbbiekben messzire vezethet: pl. szexuális csökkentértékűséget válthat ki, kapcsolatteremtési nehézségeket okozhat a másik nemmel, megsérülhet a nemi szerepet betöltő éntudat. A komplexus (elfojtott, tudatalatti vágyak, elképzelések és a velük kapcsolatos gátlások összessége). következtében kialakulhat egy olyan torzkép, amely az illető számára előre vetíti, hogy képtelen lesz nemi kapcsolat kialakítására.
Átmeneti időre impotens lehet, és partnere is kielégületlen marad. Fél a kudarctól, fél attól, hogy a partnere kineveti. Pedig a legjobb megoldás ha, minden szégyenérzetet leküzdve megbeszélitek ezeket a kérdéseket partneretekkel. Bízom azokban a fiatalokban, akik ma már mindenről nyíltan és őszintén beszélnek egymással, nagyon remélem a szexről is, és nem jelent majd gondot ezeknek a nehézségeknek a kiküszöbölése sem, hiszen szexuális életetek buktatóinak felszámolásáról van szó.

Nagyon fontos dolog; ha valaki szilárd érzelmi kapcsolatot alakít ki, partnerével rendszeres nemi életet él, felejtse el az önkielégítéssel kapcsolatos gátló tapasztalatokat. Nekik a nemi élet során nem kell kísérletezgetni, elemezgetni, kontrollálni a szexuális izgalmi állapot szintjét, mert ez a magatartás csak fokozza és erősíti a komplexust, főleg azoknál, akiknél ez korábban jelen volt.
Hányszor lehet maszturbálni? Erre a kérdésre nem egyszerű a válasz. Nem azért mert nem lehet megválaszolni vagy valamilyen prűd tudat gátat vet gondolataimban, hanem azért mert minden ember másként éli meg.
Mi is az a maszturbálás (önkielégítés)? Gyakorlati megfogalmazásban egy egészséges szexuális megnyilvánulás, amely kézzel vagy különböző segédeszközzel végrehajtott nemi kielégülés (orgazmus) feljutva a csúcsra, onnan vissza az eredeti alapállásba, nyugalmi állapotba.
Kérdésre a válasz, nőknek férfiaknak egyaránt (ahányszor csak bírod szusszal, olimpiai szám úgysem lesz) Az önkielégítést gyakorlatilag nem lehet túlzásba vinni, mert a szexuális ingerelhetőségnek fiziológiai (élettan, az élő szervezetben lezajló folyamatok) határai vannak, ha ezeket a határokat elérted, ha akarod, ha nem szünetet kell tartanod. Azért ez nem ilyen egyszerű. Már az előnyeiről, hátrányairól többször írtam, egy másik fejezetben így azokat most nem szeretném megismételni.
Ami gátolhat az önkielégítésben: bűntudat (ne legyen), vallási, erkölcsi gátak, betegség, csak a legfontosabbak, de még lehetne sorolni bőven, felesleges mert majd úgyis fogod érezni az okot. Ha változtatni szeretnél ezen a beidegződésen, akkor végy erőt magadon, hagyd ki a második, később a harmadik maszturbációt is. Ha ez így összejön, elindultál a pszichoszexuális fejlődésed jó irányba mutató útján, mely gyermekkorod óta kísér a háttérben, még ha nem is vetted volna észre. Elkísér az egész életed folyamán. Ezekkel a kihagyásokkal fejleszted és tudatába leszel a nemi szerepeddel és erősödik a szexuális reagálókészséged. Megostorozni vagy máglyára küldeni már úgy sem fognak, ez már nem a sötét középkor.
A fentieket vedd figyelembe és az a lényeg, hogy Te dönts. Ne engedd, hogy ezért megítéljenek. Nyugtasson meg az a tudat, hogy ők is ugyan ezt teszik. Én nem ismerek olyan embert, aki ne maszturbált volna még, ha lenne az csak erősítené a szabályt.
Tény, hogy a szexuális gerjedelem, feszültség mindenkire másként hat. Vannak, akik könnyebben elviselik, fogcsikorgatás nélkül túlteszik magukat ezen a problémán. Van, akire oly mértékben hat egy idő után a szexuális feszültség, hogy még a körülötte lévő világot is alig érzékeli.
Például a matek órán, az egyismeretlenes egyenlet megoldása helyett, mert a gondolataid „eltévedtek” – az egyszer volt, hol nem volt egy királylány-t kezdi el mesélni. No ez már gáz, itt ne várd el az osztálytársaidtól, hogy együtt érezzenek veled. Ha tapsba és nevetésbe törnének ki, maximum hajolj meg és mosolyogva fogadd a reakciójukat. Ha feleszméltél a tévedésedből és mellényúlásodból, lépj át a múlton, ez már úgyis történelem, ennek az okát, hátterét, úgyis csak Te tudod.

Még egy jó tanács; ha valaki önkielégítést végez, zárjon ki minden zavaró körülményt, mert ez nem tartozik senkire, és ne tekintse senki nemi elferdülésnek, mert mint írtan, normális keretek között hozzátartozik az egyén szexuális fejlődéséhez. A szülők és nevelők se közeledjenek negatív értelemben a fiatalkori önkielégítés kérdéséhez, ha tapasztalnak ilyet, ne szégyenítsék meg, főleg ne mások előtt.

Anális ingerlés

Nem biztos, hogy erre szükséged van. A testednek számtalan területe van, ami az örömszerzés funkcióját szolgálja. Ha a kíváncsiság mégis rávisz, hogy azt ingereld és bevond a szexuális játékodba, több alapvető kérdéssel tisztába kell lenned. A végbélnyílás és a környező bőr idegvégződései nagyon érzékenyek. Ha durvább behatás éri berepedhet, gyógyulása hetekig is eltarthat. Van egy belső végbéli záróizom, melynek működése akaratunktól függetlenül működik.. Önállóan összezsugorodik és kitágul, függően a székletürítés szakaszától. A külső végbéli záróizomzatát saját magunk irányítjuk, gondolj a székletürítésre. Nagyon sérülékeny testrész, mind bármelyik testrészed, sőt. Ha mégis úgy döntöttél, hogy kipróbálod a végbélnyílás izgatását, légy körültekintő, hogy mivel teszed. Kerüld el a sérüléseket okozó eszközöket. Felhívnám a hölgyek figyelmét, hogy az eszközt (pl. vibrátort) az anális ingerlést követően a vaginába ne helyezd át. A fertőzés veszélye rendkívül megnő. Nem szeretnélek rémisztgetni, de sokan végezték már orvosi rendelőbe. A felmérések alapján megdöbbentő, hogy milyen felelőtlenek az emberek, hiszen a leglehetetlenebb tárgyakat szedték már ki a páciensekből. Az anális szexre szinte ugyanezek érvényesek, most itt nem is kívánom részletezni, lejjebb lesz olvasható.

Szexuális fantáziaképekkel és vágyálmokkal az emberek többsége bőségesen fel van ruházva. Nem mindegy, hogy ezeket, negatív vagy pozitív irányban tudja felhasználni élete folyamán tény, hogy a különböző erotikus álmok, fantáziaképek vagy valós képek az egyén szexuális életének eredményességét elősegítheti.

A férfiak szexuális képzelete vizuális, szélesebb skálán mozog mondják, tehát bárki bárkinek egy bizonyos testrészéről alkothat fantáziaképet. A nők általában konkrét személyről vagy személyekről fantáziálnak, és ezt használják fel szexuális életük folyamán. A nők szexusa kötődik a szervezetükben zajló menstruációs ciklushoz is.
A ciklus elő felében a szexuális tartalmú álmok sokkal gyakrabban jelentkeznek, és ők maguk is több szeretkezési lehetőségre vágynak. A ciklus második felében inkább az anyasággal kapcsolatos képek kerülnek előtérbe. Azokra a férfiakra, akiknek szexuális képzeletvilága gazdag, fokozott szexuális aktivitás jellemző, szexuális életük gazdagabb, harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb, természetesen, ha a fantáziát pozitív értelemben értjük.

Ha egy fiatalnak még nem volt szexuális kapcsolata, csak maszturbálással elégítette ki vágyait és egy gyönyörű mesebeli szexuális álomvilágot képzelt maga köré, ez mélyen rögződhet, később a valódi aktus kisebb élményt nyújt, vagy egyáltalán nem jár semmilyen lelki, vagy testi élménnyel, „visszamenekül” az önkielégítéshez, ez pedig a partner számára rendkívül megalázó és kiábrándító.
A technika adta lehetőségek gondoljunk csak a pornófilmekre, szexfilmekre, magazinokra – hozzásegítenek ahhoz, hogy széles tömegek betekintést nyerjenek mások szeretkezésébe, intim kapcsolataiba. Ez nem is volna baj, mert segíti egy bizonyos szintig az egyén szexuális látókörének tágulását, nézésük fokozza a szexuális feltöltődést. Pornófilmek „lájtosabb” változatait használják gyógyító terápiaként is. Interneten elérhető videó szexet stb. nagyon nehéz távol tartani bárkitől is, akinek van otthon internetelérése úgy, mint más film, a pornófilm nézése sem marad el legfeljebb korlátozva, mennyiség és a téma vonzatában. Addig nincs is baj, amíg egészséges szexfilmet látunk, hiszen mi magunk ugyanazt (legalábbis hasonlót) cselekszünk. A nemi vágy és annak kielégítése nagyon széles skálán mozog.

A baj ott kezdődik, amikor a filmeken a szexuális erőszak, a brutalitás, a partner emberi lealacsonyításának képsorai jelennek meg. Ez már káros. Látványuk egyeseknél az „utánzási”, netán szadisztikus hajlam kifejődését segíti elő, és mindezt megpróbálják ráerőszakolni partnerükre is, holott tőle távol áll mindenfajta szexuális brutalitás. A következmények egyértelműek: a kapcsolat megszakad, a házasság felbomlik, egészségtelen szexuális élet alakul ki. Az ilyen témájú pornófilmek tehát kerülendők – fiataloknak, felnőtteknek egyaránt. Túlfűtött, emancipált (önállósodott, független, szabad, egyenjogúsított) világban élünk, ez nem vitatható, de próbáljuk megakadályozni, hogy a férfi és női szerepek összemosódjanak a szexualitás terén. A hódítás, csábítás  örök mítoszától, ne fosszuk meg sem a nőket, sem a férfiakat.
Szexis fehérneműk, szexuális étvágyat, ingert fokozó eszközök, tárgyak

                             Csodákat tud tenni egy szexis fehérnemű. Ezt a dobozt Te is szívesen kicsomagolnád?

Sem időben, sem pénzben nem kell sokat ráfordítani, hogy a várt hatás ne maradjon el.
A női fehérneműk nagy választéka csak úgy kínálja az ötleteket. Például egy harisnyanadrág, lépésálló betétjének hiánya, a combfixen elhelyezett masni, egy átlátszó selyeming, harisnyatartó, csipkekesztyű, stb. ezek mind, mind, egy pillanat alatt megváltoztatják a szerelmi együttlétet. A selyem, a csipkekesztyű, harisnyanadrág érintése szikrázó érzéseket válthat ki. A többit a fantáziátokra bízom. Az igazi profi felszerelések természetesen, az erre kijelölt üzletekben kaphatók.

Mint szokták mondani „nincs új a nap alatt”. Valóban ezek nem korunk találmányai. Már rég óta használja az ember azokat a ruhadarabokat, festékeket, olajokat, italokat, illatszereket, fényhatásokat, táncokat, amivel meghittebbé, izgatóbbá, vonzóbbá tudja tenni a szerelmi együttlétet. Egy idő után, mint minden megszokottá válhat, mint egy szép ruha, kedvenc étel, ital. Partnerünk igényét felmérve és ismerve, alkalmanként térjünk el a szürke hétköznapok szerelmi játékától, oly módon, hogy lepjük meg a változatosság adta örömök színes lehetőségével. Ebben igazából a hölgyek tudnak nagyot alkotni. Például a fehérnemű vásárlásnál válasszon néha olyant, ami eltér egy kicsit a mindennapos használt garnitúráktól.

A frissen fürdött testnek van a legjobb illata, szokták mondani, ez így igaz, és csak ezután jöhetnek, a testápolók, parfümök. Az emberiségnél több ezer éve használ, illatosító szerereket a ma emberének is minden lehetősége adott, csak jól kell tudni választani, hogy az egyéniségünkhöz milyen illat illik, és még ha a partnerünk igényének is megfelel, a várt hatás nem maradhat el. A sejtelmes fények az erotikus tánc a tükör jelenléte a hálószobában, mind, mind, fokozza a szexuális ingert.

A nemi szőrzet festése, fazonra borotválása, (több fórumot elolvastam mielőtt erről a témáról kezdtem írni) vagy szőrtelenítése, a variációk végtelen sokasága szerint, mindenki igénye szerint alkalmazza, mert most ez a divat. Bármeddig is tar a „csupszi punci divat” egy biztos, jó üzlet. Majd jön egy hollyvoodi sztár, aztán majd megint „megmagyarázza”, hogy miért jó, ha szőrös. Azt azért tudni kell, hogy a nemi szőrzet, másodlagos nemi jelleg, másik rendeltetése az, hogy a nemi szerv és az alsónemű között bizonyos légrést hozzon létre, ezáltal könnyebben szellőzik, és véd a bakteriális, gombás, fertőzésektől, ha csak nem nagyon szoros a felette lévő ruházat.
Hátrányai és veszélye. A nemi szőrzet eltávolítása az elmúlt évtizedben vált divatjelenséggé, erre az időszakra datálható (időpontot ír valamihez) a poxvírus okozta molluscum contagiosum nevű szexuális úton terjedő bőrbetegség elterjedése. Akik szőrtelenítenek, számíthatnak egy néhány fajta bőrbetegségre is mint például szemölcs, bakteriális bőrfertőzés, ciszta, heg vagy begyulladt szőrtüsző, ha nem kezeli megfelelő módon. Nem biztos, hogy megéri, főleg azoknál akiknek nagyon erős a szőrzetük, durva lehet hetente „lerántani”. Fazonra vágás, bikinivonal, hónalj, lábszár, simám belefér.
Nagyon megoszlanak a vélemények, vannak akik csupaszon, vannak akik szőrösen kedvelik. Igényekhez igazítva válogattam én is a képeket. Van előnye is, aki rendszeresen szőrteleníti magát, nem ad lehetőséget a lapostetű megtelepedésének.

                           szőrtelenítés előtt                                                                                                                 szőrtelenítés után


                                                                                                    fazonra vágott


                                                                                                                          borostás

                                                                        TESTÉKSZEREK ÉS TETOVÁLÁSOK
illusztrációk

A régmúltba nyúlik vissza ezek használata. Egy törzshöz való tartozás, a másság kimutatása, egy szimbólum, vagy éppen divat készteti az embereket, hogy bőrükre tetováltassanak, vagy éppen testékszereket helyezzenek el. A kifinomult műszerekkel tetováló mesterek- művészek, ma nagyon szép nonfiguratív és egyéb ábrákat rajzolnak az emberi testre. Napjainkban reneszánszát (újjászületés ) éli, divat a különböző tetoválások és testékszerek elhelyezése: fülcimpa átszúrása egy, illetve több helyen, orrban, szemöldökben, ajakban, nyelvben, mellbimbóban, köldökben, kisajkakban, nagyajkakban, a hímvessző fityma alatti részén és még ki tudja hová, de a leggyakoribbak ezek a helyek. Hátránya, meg kell szokni azok viselését, vigyázni kell nehogy beakadjanak valahová, és szövetbarát anyagból legyenek mert, elfertőződhet.

Előnye, egyesek számára a tetoválás és a testékszer, érdekesebbé, vonzóbbá, izgatóbbá teheti a partnert, annak bizonyos testrészét, de ez mellőzhető, nem igazán célszerű megoldás a nemi vágy felkeltésére, de van aki „bevadul rá” Milliónyi tűszúrást elviselni dicséretes, de december elején pólóban vagy rövidnadrágban járni, hogy lássák a tetkómat, hát……………….????
A szeretetet a kedves szavakat nem helyettesíti. Ha mégis úgy döntöttél, hogy felvarratsz magadnak egyet, jól gondold át, hogy mit és hová, mert az egy „darabig ottmarad”

                                    MŰVAGINA , MŰPÉNISZ illetve, szexuális segédeszközök

(illusztrációk)

Már mindenki számára elérhetőek ezek a segédeszközök, hiszen a nagyvárosok forgalmasabb utcáin 1000 m- ént vagy egy üzlet, ahol árusítanak szexuális segédeszközöket. Formáját és funkcióját tekintve szinte minden igényt kielégítenek. Kik használhatják? Bár ki, akit nem zavar élettelensége. Rövidebb hosszabb távú partner hiány miatt, szexuálisan nagyon aktív férfiak, (menzesz, egy kiküldetés ideje alatt hűség megtartása , terhesség vagy betegség idején) azok, akik az előjátékba bevonják és a vibrátor hatására tudják fokozni szexuális ingerüket. Semmiképp sem keverhetők össze ezek a segédeszközök a különféle ellenőrizetlen tablettákkal, italokkal, mindenféle növelőszerekkel. Normális keretek között használva a segédeszközöket, gyakorlatilag ártalmatlanok az egészségre.
Ha a lehetőség engedi, általában az önkielégítést végző személy, ugyan azt a légkört teremti meg maga körül mintha a szeretkezés valós lenne, szexis fehérnemű, hangulatához igazodó zene, ital, fények, stb. A szexuális élmény fokozására sokan szexfilmet, szex lapot is néznek. Még ez is belefér, persze addig a határig, amíg tudod kontrollálni ennek a gyakoriságát és nem egy végtelen sportot űzöl az önkielégítésből, mert egy idő után rabja leszel. Ha belép az életedbe az élő társ, nehezen fogsz tudni átállni a valóságra.

Szinte minden igényt kielégítő legmodernebb műnő, vibrációs pénisz, segédeszközök, minden változata elérhető. „A legújabb generáció”.

Többen kérdezték már tőlem, hogy mi a véleményem a vibrátorokról, segédeszközökről, Sex Doll-ról?
Nem dumál vissza, nem szokott fájni a feje, fodrásznál sem volt, addig döngetheted amíg bírod szusszal, minden perverz hajlamodat kiélheted rajta anélkül, hogy kárt tennél benne (megjegyzem inkább itt éld ki magad, mint egy ártatlan embertársadon).
Hatalmas iparággá fejlődött az tény, valószínű van rá igény. A mai technika, megszólalásig leutánozza az élő embert, anyagában, formájában egyaránt. Jövő szexrobotjai, már lehet hogy főzni is tudnak. Mivel személyes kapcsolatba nem kerültem (nagy a valószínűsége nem is fogok) velük, csak a interneten tájékozódtam létükről, így igazából a fantáziámra sem szeretnék hagyatkozni, úgy hogy, maradok a régi „kerékvágásban”. Ha úgy gondolod, hogy költesz rá, azért a barátaidnak ne mutasd be, vacsorázni és moziba se vidd. A négy fal között mit teszel, az legyen a Te dolgod úgy, hogy másoknak ne árts vele.

Előnyei közé sorolható bizonyos határokig, ha nincs más lehetőséged, egy személytelen harmadik személyt is pótolhat, vagy például magömlés késleltetésének technikáját is begyakorolhatjátok a szexuális segédeszközökkel. Hölgyek általában partner, hiányában vásárolnak szexuális segédeszközöket, vagy a kényeztetésnek ezt a formáját igénylik, a szex előtt vagy közben. Nincs benne semmi kivetnivaló, ha a partneredet nem zavarja.

Önkielégítésre, inkább ilyen segédeszközt használjatok, mint a pénisz vagy a vagina formájához hasonló háztartásban fellelhető valamilyen tárgyat, mert ez az oldal nem lenne elegendő, hogy leírjam mennyi mindent és mit távolítottak el orvosok az önkielégítés végző emberekből.
A szaküzletben, (sex shop) vásárolt segédeszközök könnyen tisztán tarthatóak, higiénikusak, és megbízhatóak. Betartva a használati utasítást, higiéniai előírásokat nagy baj nem történhet. Számtalan formájú és működtetésű segédeszköz van forgalomba, de az igazit semmi nem pótolja, ezt ne felejtsd el.

A szexuális vágy „kioltásához” először meg kell ismerni önmagunkat. Határaid hol kezdődnek és meddig tartanak. (Az eltévelyedésekkel nem kívánok foglalkozni az egy másik könyv anyaga.) Amikor már a vágy és a szexualitás kifinomult formája megjelenik egy embernél, sok pozitív cselekedethez lehet kapcsolni: boldogságérzés, kreativitás, szellemi tevékenységek növekedése, a szeretet fokozott megnyilvánulása, megnyílnak előtte a művészetekkel kapcsolatos lehetőségek, egyszóval „szárnyal” mint a sas. Ezután jöhet a hőn szeretett partner, őt ugyan úgy meg kell ismerni és egyeztetni a nézeteket, illetve különbségeket. Akkor derül ki, hogy mennyire illetek, vagy különböztök egymástól. Mondják a nők többsége, csak szerelemből hajlandó szexelni, mások hazudják a szerelmet a szexért. Nem feltétlenül kell neked professzionálisan értened mindenhez ami a szexel kapcsolatos. Ahhoz, hogy boldog légy, legyetek, elég ha csak az alapvető fontosabb szabályokkal vagy, vagytok, tisztába. Ha egymásra figyeltek a kapcsolatotok alatt, meglátjátok szép sorjában beépül életetekbe minden, amire szükségetek van a boldog örömszerző szexhez.

Örömszerzés könyv online 2. oldal

error: Védett tartalom!